پادگان اردبیل تفریگاه گردشگران شد
معاون میراثفرهنگی اردبیل با اشاره به ثبت ملی پادگان اردبیل از تبدیل این منطقه به تنفسگاه شهری و تبدیل آن به کاربریهای فرهنگی، هنری و ورزشی خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کریم لطفی (معاون میراث فرهنگی استان اردبیل) با اشاره به آنکه به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش حضور گردشگران بسیاری از بخشهای میراث و گردشگری استان به خصوص فعالان در سرعین با خسارتهای فراوان همراه شدهاند، درخصوص انجام پروژههای مرمتی در حوزه میراثفرهنگی استان گفت: طی هفته گذشته موفق به ثبت ملی پادگان اردبیل شدیم. از آنجایی که این پادگان در داخل شهر قرار داشت، تبدیل به یکی از مطالبات شهری و شهروندی شده بود. از آنجایی که در این منطقه تنفسگاه شهری نداشتیم، با ثبت ملی این پادگان، علاوه بر آنکه عین به عین نگهداری خواهد شد، فضای مناسبی برای تنفس شهری به مساحت۲۸ هکتار در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: با توافقاتی که بین ارتش و میراثفرهنگی انجام خواهد شد، بخشی از این ۲۸ هکتار در اختیار ارتش و بخش زیادی از آن به عنوان فضای شهری و گردشگاه، کاربریهای فرهنگی، هنری و ورزشی پیدا خواهد کرد. این منطقه دارای عرصه مصوب است و هنوز حریم مصوب ندارد.
لطفی همچنین در خصوص مرمتهایی که در استان اردبیل در جریان است، گفت: ۹ پروژه مرمتی آماده شده است که از آن جمله میتوان به تبدیل چند خانه تاریخی و چند مدرسه به موزه اشاره کرد. در این میان ۵ موزه نیز به موزههای اردبیل اضافه شده است.
معاون میراث فرهنگی اردبیل از انجام کاوش نجات بخشی در سد احمد بیگلو خبر داد و گفت: پژوهشکده میراث و گردشگری با واحد آب و فاضلاب استان برای انجام کاوش نجات بخشی در این منطقه قرارداد بسته است و مدتی است که کاوش باستانشناسان آغاز شده است. تپه تاریخی ثبتی در این منطقه در حریم ساخت سد قرار گرفته بود از این رو درصدد انجام کاوش نجات بخشی برآمدیم.
لطفی یادآور شد: در سال ۹۹ محوطههای قره بلاغ در محدوده سد احمدبیگلو مشگین شهر، گورستان قره بلاغ مشگین شهر، قزل قلعه مشگین شهر و در سال ۹۸ جمعه مسجد اردبیل، کول تپه آناهیتا اردبیل، فخرآباد مشگین شهر، تپه آتشگاه سرعین کاوش شدند.
به گفته او، پوشش لایت پنل شهر یئری دارای مصوبه ملی است و یکی از برنامههای استان اردبیل محسوب میشود که به دلیل تورم با مشکلاتی روبه رو شد اما با کمک دیوان محاسبات حل و فصل شد.