خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

نمایش اشیای نادیده‌ی تمدن سیلک/ کارگاه باستان‌شناسی گیرشمن مرمت شد

نمایش اشیای نادیده‌ی تمدن سیلک/ کارگاه باستان‌شناسی گیرشمن مرمت شد
کد خبر : ۹۸۱۷۶۸

مدیر پایگاه سیلک از برگزاری نمایشگاهی از یافته‌های گیرشمن خبر داد و گفت: نمایشگاهی بسیار مهم و هیجان انگیز، از یافته‌های تپه سیلک در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت که تاکنون در هیچ موزه و نمایشگاهی به نمایش گذاشته نشده‌اند. در واقع می‌توان گفت روایتی جدید از سیلک به نمایش درخواهد آمد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جواد حسین زاده ساداتی (مدیر پایگاه سیلک)  در خصوص وضعیت بازدید گردشگران از این مجموعه گفت: تا زمانی که اجازه بازدید از سوی ستاد ملی کرونا وجود داشت با حفظ پروتکل‌های بهداشتی روزانه تقریبا ۳۰ تا  ۵۰ گردشگر از این مجموعه دیدن می‌کرد. البته اکنون و در هر زمان دیگری که ستاد کرونا تعطیلی مجموعه را اعلام کند، مجموعه تعطیل خواهد بود. باتوجه به شرایط موجود با کاهش بیش از ۹۰ درصدی بازدیدکنندگان از سیلک رو به رو هستیم و تقریبا می‌توان گفت تعداد گردشگران خارجی به صفر رسیده است.

او با اشاره به اینکه امسال درصدد رنگ‌آمیزی نرده‌هایی برآمده‌ایم که سال گذشته اطراف تپه سیلک نصب شده بود، گفت: سال گذشته در حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه‌ی نرده‌های تپه شمالی و جنوبی شد. سپس باتوجه به آن که شرایط مناسبی نداشتند دصدد رنگ‌آمیزی آنها بر آمدیم تا از زنگ زدن  آنها جلوگیری شود که در حدود ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دربرداشت. راه آبها و بخش‌هایی که نیازمند مرمت و سیمان کشی هستند هم به صورت پایلوت انجام می‌شود. در این میان کارگاه‌های گیرشمن که خاک‌های دستی که کاوش کرده بود در آن منطقه وجود داشت و در حدود ۵۰۰ متر مربع است و هر ساله با بارش باران، آب آن‌ها شسته می‌شود، را کامل مرمت و کاهگل کردیم. همچنین دیواره‌های کارگاه گیرشمن را که در حال ریختن بود مجدد کاهگل کردیم. چند راه آب که هرسال عمیق‌تر می‌شدند نیز مرمت شدند. 

تعیین تکلیف زمین‌های عرصه و حریم تپه سیلک از دیگر مواردی است که حسین زاده به آن اشاره کرد و ادامه داد: بخشی از این زمین‌ها در اختیار شهرداری بود که جابجایی زمین از شهرداری به میراث انجام شد. اکنون در انتظار تحویل زمین هستیم چراکه کارهای ثبت و اداری آن به اتمام رسیده. مباحث مربوط به زمین‌های دولتی و تعرض‌های انجام شده نیز تا حدودی پیشرفت داشته. در عین حال با دو مالک که بخش‌های زیادی از ورودی‌های تپه سیلک را در اختیار دارند مذاکرات و کارشناسی‌های انجام شده. اگر توافقات حاصل شود این فرایند نیز پیش خواهد رفت. با نماینده زمین‌هایی که در اختیار دارایی است نیز صحبت‌هایی شد و پیشنهاداتی ارائه شده که در صورت قبولی پیشنهادات این بخش نیز مرتفع خواهد شد. 

 مدیر پایگاه سیلک از برگزاری نمایشگاهی از یافته‌های گریشمن خبر داد و گفت: نمایشگاهی بسیار مهم و هیجان‌انگیز، از یافته‌های تپه سیلک در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت که تاکنون در هیچ موزه و نمایشگاهی به نمایش گذاشته نشده‌اند. در واقع می‌توان گفت روایتی جدید از سیلک به نمایش درخواهد آمد. این نمایشگاه در موزه ملی کاشان در باغ فین برگزار خواهد شد. با توجه به آنکه بخشی از کاوش‌ها توسط ملک شهرمیرزادی انجام شده بود، قرار بود از نظرات او نیز در برگزاری نمایشگاه بهره جویم اما متاسفانه ایشان چند روز پیش فوت کردند، شاید برگزاری این ‌نمایشگاه چندی عقب بیفتد اما قطعاً تا قبل از پایان سال ۹۹ برگزار خواهد شد.

سیَلْک نام نخستین تمدن ایرانِ مرکزی در کاشان است. محوطهٔ باستانی سیلک که در منطقهٔ فینِ کاشان واقع شده قدمتی در حدود بیش از هشت هزار سال دارد. این تپه دراصل ویرانه‌های زیگورات باستانی ایران است.

نزدیک به هشت هزار سال پیش از میلاد، مردم غارنشین فلات ایران در پی دگرگونی‌هایی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشت‌ها روی آوردند و زندگی تازه‌ای را آغاز کردند و در تمدن آن‌ها نسبت به دوران‌های پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد؛ کهن‌ترین مردم دشت‌نشین، مردم محل سیلک (Sialk) نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آن‌جا به دست آورده‌اند.

سیلک یکی از محوطه‌های باستان‌شناختی مهم فلات ایران است که در حدود بیش از هفت هزار و پانصد سال پیش از میلاد یکی از قدیمی‌ترین سکونت‌گاه‌های فلات مرکزی ایران در آن به وجود آمد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز