موسیقی متن فیلم سینمایی «رستاخیز»+فیلم و صوت
موسیقی متن فیلم سینمایی «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش که پس از چند سال هنوز توفیق اکران نیافته، با فرارسیدن ماه محرم در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، همزمان با فرا رسیدن ماه محرم موسیقی متن فیلم سینمایی «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش و تهیهکنندگی تقی علیقلیزاده منتشر شد.
آهنگساز فیلم سینمایی «رستاخیز» کیست؟
استیون واربک آهنگسازی انگلیسی است که در سال ۱۹۹۹ برای موسیقی متن فیلم «شکسپیر عاشق» جایزه آکادمی اسکار را دریافت کرده است. این در حالی است که او در همان سال، نامزد دریافت جایزه بفتای سینمایی و جایزه گرمی بهترین موسیقی فیلم برای «شکسپیر عاشق» شده بود. واربک علاوه بر این، تاکنون سه مرتبه نامزد دریافت جایزه بفتای تلویزیونی شده که آخرینبار، برای یکی از اپیزودهای مجموعه «The Hollow Crown» (۲۰۱۳) برنده این جایزه شد. در بخش سینمایی این جایزه نیز، «واربک» در سال ۲۰۰۱ برای فیلم «بیلی الیوت» نامزد دریافت جایزه بفتای بهترین موسیقی فیلم شد، اما نتوانست این جایزه را به خود اختصاص دهد. او یکبار نیز برای فیلم «Polisse» جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن (۲۰۱۱) را دریافت کردهاست.
فیلم سینمایی «رستاخیز» محصول چه سالی است؟
فیلم سینمایی «رستاخیز» محصول سال ۱۳۹۱، اثری تاریخی مذهبی است که احمدرضا درویش فیلمنامه آن را نوشته و آرش آصفی، پوریا پورسرخ، حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان، بابک حمیدیان، بهنام تشکر، میرطاهر مظلومی، سروش گودرزی، مهتاب کرامتی، شقایق فراهانی، لیلا بلوکات و زندهیاد انوشیروان ارجمند برخی از بازیگران آن هستند.
فیلم «رستاخیز» در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر در ۱۱ بخش نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد و در ۹ بخش ازجمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی، برنده سیمرغ بلورین شد و پس از آن در برخی از جشنوارههای غیر ایرانی نیز شرکت کرد.
قصه فیلم «رستاخیز» درباره چیست؟
ماجرای فیلم «رستاخیز» از این قرار است که پس از مرگ معاویه پسر ابوسفیان، فرزندش یزید خود را خلیفه مسلمین میخواند و به فرماندار مدینه نامه مینویسد که از امام حسین(ع) بیعت بگیرد. بکیر بن حر که به عنوان پیک مخصوص دربار یزید ابن معاویه برگزیده شده، مأمور رساندن نامه یزید بن معاویه به مدینه میشود. او که جوانی چابک و پرانرژی است و در تکاپوی حقیقت است در مدینه متوجه میشود که حامل نامهای است که در آن به کشتن امام حسین(ع) فرمان داده شدهاست. بکیر در مکه با اندیشهها و خط فکری امام حسین (امام شیعیان) آشنا میشود. مردم کوفه با فرستادن نامههای بسیار زیاد، امام حسین (ع) را به کوفه دعوت کردهاند تا در قیام بر ضد یزید پسر معاویه، آنها را یاری کنند. حر ابن یزید ریاحی، به همراه بکیر و دو هزار سوار از سوی عبیداله بن زیاد مأمور میشوند به سمت کاروان امام حسین(ع) که به سمت کوفه در حرکت هستند بروند. کاروان امام حسین(ع) در شماری اندک، در کربلا به محاصره هزاران نفر از لشکریان یزید درمیآیند. در این میان حُر و پسرش که سخنان حسین بن علی (ع) را شنیده و به اشتباه راه خود پی بردهاند، تصمیم میگیرند که به اردوی حسین بن علی(ع) پناه ببرند.
وضعیت اکران فیلم سینمایی «رستاخیز» و حواشی آن
فیلم «رستاخیز» طی چند سال گذشته با حاشیههای متعددی مواجه بوده است. این اثر سینمایی پس از اکران در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به دلیل نشان دادن چهره حضرت عباس (ع) حواشی گوناگونی را با خود به همراه داشت و سرانجام پس از رایزنیهای گوناگون و اصلاحاتی که در فیلم صورت گرفت، مجوز اکران آن برای نمایش در عید فطر ۹۴ صادر شد، اما در اولین روز اکران٬ وزارت ارشاد با اعلام بیانیهای نمایش آن را به خاطر آن چه «رعایت جایگاه و شان مراجع عظام تقلید و عالمان شاخص دینی» عنوان میشود، به تعویق انداخت. در ادامه عدم اکران این اثر سینمایی باعث شد نسخه قاچاق آن تابستان سال گذشته در یکی از کانال های یوتیوب منتشر شود که برخی از رسانهها نسخه عرضه شده را بدون سانسور دانسته بودند.
طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر اکران آنلاین فیلم «رستاخیز» منتشر شده بود که تقی علیقلیزاده در گفتگو با یکی از رسانهها درباره این اتفاق گفته است: «فعلا تمایلی به اکران آنلاین به مفهوم رایج در کشور نداریم. اگر فیلم رستاخیز در شبکه نمایش خانگی به نمایش دربیاید، قطعا برای مخاطب، پس از تماشای فیلم این ابهام بوجود میآید که اساسا چرا در این سالها، این فیلم به نمایش درنیامد و چه چیزی مانع نمایش آن شد؟! به هرحال خارج از وضعیت فعلی و کرونا، شروع عرضه فیلم «رستاخیز» با اکران سینمایی در ایران در اولویت ما بوده است.»
علیقلیزاده در همان گفتگو از راهاندازی پلتفرمی مخصوص برای اکران فیلم رستاخیز در تمام دنیا خبر داده است.
در ادامه موسیقی متن فیلم سینمایی «رستاخیز» را بشنوید و دانلود کنید؛
تیزرهای فیلم سینمایی رستاخیز را تماشا کنید؛