معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفتگوی آنلاین با رییس ایفلا:
«ایفلا» به نحوی مدیریت شود تا افراد خارج از وابستگی به دولتها مشارکت کنند
معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان این مطلب که قدمت مشارکت ایرانیان در کنگره جهانی کتابداری و کتابشناسی «ایفلا» به ۵۰ سال گذشته باز میشود، گفت: لازم است کنگره جهانی «ایفلا» به نحوی مدیریت شود تا افراد خارج از وابستگی به دولتها امکان مشارکت در آن را داشته باشند.
به گزارش ایلنا، فریبزر خسروی معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفتگویی آنلاین با کریستین مکنزی رییس فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری «ایفلا» که عصر روز چهارشنبه 25 تیرماه انجام شد، به فعالیت کتابخانهها در دوران شیوع ویروس کرونا و امکان برگزاری کنگره جهانی ایفلا به صورت وبینار پرداخت.
خسروی در ابتدا با اشاره به فعالیتها و فرآیندهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: با شیوع ویروس کرونا و عدم امکان استفاده حضوری پژوهشگران، دانشجویان و سایر افراد علاقهمند از خدمات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، بحث دیجیتالسازی منابع نسبت به گذشته با اولویت بیشتری پیگیری شد به طوری که 23 هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان در سایت این سازمان بارگذاری شد.
معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به دیجیتال سازی 150 هزار عنوان کتاب دکتری و کارشناسی ارشد، افزود: در همین راستا 35 هزار کتاب خطی و 500 هزار مقاله علمی برای استفاده پژوهشگران، دانشجویان و غیره دیجیتال سازی شد.
وی با اشاره به انتشار چهار نشریه علمی و پژوهشی توسط این سازمان، اظهارداشت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سازمانی علمی – پژوهشی است و با فعالیت 30 عضو هیات علمی در حوزه کتابداری و علوم آرشیوی اداره میشود.
خسروی با بیان این مطلب که یکی از کارکردهای کتابخانه ملی ایران، مدیریت سایر کتابخانههای کشور است، افزود: پیش از شیوع ویروس کرونا روزانه 1500 نفر با مراجعه به کتابخانه ملی ایران از خدمات آن بهرهمند میشدند.
معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه صحبتهای خود تبیین «مارک ایران» بر اساس «یونی مارک» را از اقدامات مهم صورت گرفته در سالهای اخیر عنوان کرد و گفت: هم اکنون تعدادی از پرسنل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عضو کمیته یونی مارک هستند.
معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان با انتقاد از اینکه شرکت در مجمع جهانی «ایفلا» برای کتابداران برخی از کشورهای با هزینه هنگفت همراه است؛ گفت: لازم است برگزاری این کنگره به نحوی مدیریت شود تا افراد خارج از وابستگی به دولتها امکان شرکت داشته باشند.
در ادامه کریستین مکنزی رییس فدراسیون بینالمللی انجمنها و موسسات کتابداری «ایفلا» ضمن ابراز خرسندی از برقراری ارتباط آنلاین با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ درباره حضور و بازدید از کتابخانه ملی ایران در پساکرونا ابراز امیدواری کرد.
وی با بیان اینکه در وب سایت «ایفلا» اطلاعات جامعی درباره فعالیتهای این فدراسیون منتشر شده است درباره امکان برگزاری وبینار گنگره جهانی «ایفلا» گفت: به منظور انتقال ایدهها و افکار ممکن است در آینده این مهم انجام شود اما هم اکنون در این زمینه برنامه ای پیش بینی نشده است.
مکنزی همچنین به تشکیل شورای منطقهای ایفلا اشاره کرد و افزود: هدف ما این است که افراد از همه مناطق جهان در ایفلا شرکت کنند و این مهم به صورت پیشنویس در برنامه مدیریت ایفلا آمده است.