خبرگزاری کار ایران

در نشست یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران مطرح شد:

شرایط مالی بد است، برنامه‌ای برای خرید آثار نداریم/ برگزاری بینال مجسمه و سرامیک در سال ۹۹ و بینال عکاسی و نقاشی در سال ۱۴۰۰

شرایط مالی بد است، برنامه‌ای برای خرید آثار نداریم/ برگزاری بینال مجسمه و سرامیک در سال ۹۹ و بینال عکاسی و نقاشی در سال ۱۴۰۰
کد خبر : ۹۳۳۲۸۷

مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی با اشاره به آنکه در شرایط مالی نامناسبی به سر می‌بریم از نبود برنامه‌ای خاص برای خرید آثار یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز نشست خبری یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران با اعلام فراخوان این دوسالانه و با حضور مسئولان و دبیر این دوسالانه برگزار شد.

هادی مظفری (مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی) با اشاره به آنکه قرار بود دوسالانه ملی سرامیک ایران اسفندماه سال گذشته برگزار شود اما به دلیل شیوع کرونا امکان‌پذیر نشد، گفت: در گذشته برگزاری بینال‌ها یکی از مطالبات جامعه هنری بود ضمن آنکه خواست انجمن‌ها باید باشد و اینکه هزینه برگزاری به جشنواره فجر و ... می‌رود درست نیست.

مظفری با اشاره به بررسی علل تعویق یا عدم برگزاری بینال‌های تجسمی در سال‌های گذشته، گفت: از یک سو بینال‌ها هر دوسال یک‌بار برگزار می‌شوند و از دیگر سو هیات مدیره انجمن‌ها نیز درحال تغییر است. از این رو زمانی که باید بینال برگزار شود با تغییر انجمن‌ها از یا عدم تامین اعتبار و مشکلات دیگر روبه رو می‌شویم. با این وجود ما تلاش می‌کنیم تا بینال‌ها را برگزار کنیم.  

او یادآور شد: برگزاری بینال عکاسی و نقاشی در سال 1400  اعلام شده است ضمن آنکه در سال 99 نیز بینال مجسمه و سفال و سرامیک را خواهیم داشت.

او درخصوص رویه برگزاری بینال‌ها گفت: ارتباط بینال‌ها با نهاد حاکمیتی همواره برقرار بوده و مدیر مرکز هنرهای تجسمی یا به عنوان رییس شورای سیاست گذاری بینال فعال می‌شد یا در قالب مدیریت و برنامه‌ریزی بینال از طریق معرفی رییس افتخاری توسط مدیرکل مرکز تجسمی در بینال حضور داشت. بینال ها متعلق به تمام جامعه هنری است نه بخشی از آن. مرکز تجسمی از بینال‌هایی که تمام بخش های هنری را در بر بگیرد حتما حمایت می‌کند.

مظفری در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر برنامه  مرکز تجسمی برای خرید آثار این دور از دوسالانه سرامیک ملی ایران گفت: برنامه پیش‌بینی شده‌ای برای اینکه چه تعداد اثر خریداری شود وجود ندارد. چراکه در شرایط بد مالی قرار داریم ممکن است بعد از نمایش آثار به فراخور و حتی در صورت ایحاد شرایط مناسب برای مرکز این امکان برای خرید ایجاد شود.

او ادامه داد: سال سخت اما پر رویدادی را پیش رو داریم. امیدواریم بتوانیم از این طریق نشاط را به اجتماع بیاوریم.

کرونا شرایط اسپانسرها را تحت الشعاع قرار داد

هیربد همتی آزاد (دبیر دوسالانه ملی سرامیک ایران) با اشاره به تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و همچنین شرایطی که شیوع ویروس کرونا در جامعه هنری ایجاد کرده، گفت: در چنین شرایط مخاطره‌انگیزی برگزاری بینال در حد استاندارد بسیار دشوار بود. برگزاری یک دوسالانه در چنین شرایط دشواری می‌تواند علاوه بر دست‌آورهای ملی، شور و نشاط برای جامعه هنری را به همراه داشته باشد.

او ادامه داد: رایزنی‌های مختلفی برای گرفتن اسپانسر انجام شد اما شیوع کرونا و شرایطی که ایجاد کرد که شرایط لازم برای حضور اسپانسرهارا امکان پذیر نکرد ضمن آنکه برخی از آنها انتظاراتی داشتند که ترجیح ما بر آن بود بینالی مستقل برگزار کنیم.

او درخصوص شورای انتخاب آثار گفت: این شورا متشکل از 6 نفر خواهد بود و در دو مرحله انجام می‌شود. داوری نهایی از روی اصل اثر خواهد بود. 3 برگزیده بدون رتبه بندی انتخاب می‌شوند که هریک 20 میلیون تومان جایزه می‌گیرند. داوران دور نخست را اژدری، ضیایی، شاه کوچکی، فیاضی، قربانی و خلج داوری خواهند کرد و داوران نهایی را حمید سوری، ژاوکافمن، اژدری و ضیایی تشکیل می‌دهند.

منیژه آرمین در ادامه این نشست گفت: خودکاوی مفاهیم چند بعدی در خود دارد خود سبب بازگشت هنرمند به خود و هنرش می‌شود و من اجتماعی، سیاسی، تاریخی را با خود به همراه دارد. در قالب هنر هنرمند می‌تواند از تجربیات گذشته و حال و ... استفاده کند و این در صورتی محقق می‌شود که هنرمند بتواند به آنچه از درونش می‌جوشد برسد و ارائه دهد.

آخرین دوسالانه ملی سفال و سرامیک ایران در سال 90 برگزار شد. امسال یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک 9 آبان در فرهنگسرای نیاوران به مدت یکماه برگزار می‌شود و تاکید بر تکنیک و ابعاد زیبایی شناسانه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز