یادداشتی از محمدرضا کاری؛
لزوم بازنگری تصمیمات دولت درباره صنعت چاپ و نشر در زمانه کرونا
مدیر لیتوگرافی کاری گرافیک و عضو اسبق هیئت مدیره اتحادیه لیتوگرافان تهران در یادداشت پیشرو تاکید میکند که تنها در بحث افزایش مصرف الکل (یکی از دهها مشکل کنونی صنعت چاپ و نشر) شاه رشد قیمتی چهارتا پنج برابری در چاپخانهها هستیم.
همواره این موضوع مطرح است که دنیای بدون چاپ دنیایی غیرممکن است، اما متاسفانه در ایران دنیای بدون صنعت چاپ و نشر تعریف شده است. در روزهای سخت مبارزه با ویروس کرونا همه تمام قد از پرستاران و کادر پزشکی قدردانی نمودیم اما تقریبا هیچکس یادی از بخشی از صنعتگران چاپ و نشر نکرد که در امر تولید و چاپ کارتن و جعبه اقلام دارویی، بهداشتی، غذایی، پوستر و لیبل و... موردنیاز ایستاد و بدون هیچ ادعا شبانهروز بدون دیده شدن جنگید و جنگید...
اما در این روزها که اوضاع کمی بهتر شده و ویروس منحوس درحال ریشهکن شدن است در اوج بیمهری شاهد هستیم که لیست شغلی ۱۰رسته شغلی بدون کوچکترین نامی از صنعت چاپ و نشر برده شده و متاسفانه هیچ توجهای به این بخش نگردیده است. تنها در بحث افزایش مصرف الکل (یکی از دهها مشکل کنونی صنعت چاپ و نشر) شاهد رشد قیمتی چهار تا پنج برابری در چاپخانهها هستیم (قیمت الکل اواخر بهمن ۹۸حدود ۲۳ هزار تومان هر لیتر و امروز ۱۳۵ هزارتومان است) و سوال اینجاست آیا صنعت چاپ و نشر در این لیست جای دارد؟ بدون حضور تلاش صنعتگران چاپ و نشر مبارزه با ویروس کرونا چقدر دشوارتر بود؟ آیا مسئولین و سیاستگزاران در دولت و مجلس نباید در شناخت، دانش، توجه و نگاه خود به صنعت چاپ و نشر بازنگری نمایند؟