نامه سرگشاده مدیر مسؤول روزنامه نوآوران به رئیسجمهور:
بدون ساماندهی وضعیت خیابانخوابها و بیماران شبگرد، ریشهکن شدن کرونا ممکن نیست
مدیر مسؤول روزنامه نوآوران در نامهای سرگشاده به رئیسجمهور خواهان ساماندهی به وضعیت خیابانخوابها و بیماران شبگرد شد.
به گزارش ایلنا، در متن نامه مدیر مسؤول روزنامه نوآوران به رئیسجمهور آمده است:
“ باسمه تعالی “
جناب آقای حسن روحانی – ریاست محترم جمهور؛ با سلام
میادین شوش، قیام، خراسان و نیز خیابان های شوش، فدائیان اسلام، رجب نیا، هرندی، هفده شهریور جنوبی (تیر دوقلو) ری، مولوی، گمرگ، قزوین و... از مراکز اصلی استقرار و آمد و شد مفلوکان و مغضوبان پایتخت یا اصطلاحاً همان کارتنخوابان نگونبخت محسوب میشوند. با مختصر خطای ممکن، احتمالاً حداقل جمعیتی بین ۱۳ الی ۱۵ هزار نفر و اکثراً بیخانمان مطلق در این محلات و کوچه پسکوچهها و پارکهای حوالی آنها به سر میبرند که به دلایلی، شبها نمود بیشتری دارند.
این انبوه انسانی فراموش شده و به گِل نشسته، بدون رعایت و البته برخورداری از پیش پا افتادهترین موارد و وسایل ایمنی و بهداشتی، با یک دیگر مراوده و همزیستی داشته و جزئیترین اهمیتی به امکان مبتلاء شدن یا احیاناً ابتلای خود به ویروس کرونا و یا ناقل بودن آن قائل نیستند. به عنوان مثال، از دقایق نزدیک به عصر هر روز تا ساعاتی پس از نیمه شب، حدود ۳۰۰ نفر که بین آنها به وفور خانمها نیز مشاهده میشوند، در یک محدوده ۱۰۰ متری از پیادهروی باریک ضلع جنوب شرقی میدان شوش اجتماع کرده و به خرید و فروش وسایلی که از معابر، جویها و یا سطلهای زباله یافتهاند، میپردازند.
این افراد در گروههای کوچک و بزرگ، تنگاتنگ کنار هم حلقه زده و به طور مشترک و دسته جمعی، سیگار و مواد مخدر سنتی یا شیمیایی و یا انواع ترکیباتی را که خود ابداع کردهاند، تزریق، استعمال و استفاده میکنند. البته روزها اکثر این اشخاص در سطح منطقه و بعضاً شهر پخش میشوند و با استفاده از وسایل نقلیه عمومی و یا حضور در اماکنی مانند سوپرمارکتها، نانواییها و... موقعیتهای خطیری برای خود و سایر شهروندان به وجود میآورند.
در حالی که در سایر کشورها به دلیل شناسایی صرفاً یک مسافر مبتلاء به کرونا، گاه تا نزدیک به ۱۰۰ مسافر و خدمه پرواز یا هزاران سرنشین کشتیها در قرنطینه اجباری ۱۴ روزه نگهداری و مراقبت میشوند، آیا میتوانیم به نابودسازی این ویروس – بدون ساماندهی به اوضاع و احوال دهها هزار مطرود و آواره بیجا و مکان در شهرهای کشورمان – کمترین امیدی داشته باشیم!
مورد مبرم دیگر این است که قبل از اپیدمی کووید ۱۹، دستفروشانی بودند که با چرخهای دستی خود به برخی از بی خانمانان منطقه مواد غذایی سادهای چون سیبزمینی یا تخم مرغ پخته، پیراشکی و... میفروختند، در حال حاضر این دستفروشان دیگر وجود ندارند و گروه یاد شده به لحاظ تغذیه، شدیداً در مضیقه و گرسنگی دائم قرار دارند. البته تعدادی افراد خیر بین آنها بستههای غذا توزیع میکنند، اما تعداد غذاهایی که پخش میشود، صرفاً جوابگوی تعداد بسیار معدودی از ایشان است.
ریاست محترم جمهور، به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور، ضروری ست دستور دهید در اسرع وقت – با رعایت احوال و شرایط جسمی و روحی بیخانمانان کشور که اغلب متأسفانه مبتلاء به انواع بیمارهای حاد و مسری و نیز گرفتار اعتیاد هستند – در خصوص موارد یاد شده فوق رسیدگی ویژه به عمل آمده و با ساماندهی درخور و کارآمد، علاوه بر تأمین ابتداییترین حقوق هر شهروند ایرانی برای این محرومترین و فقیرترین قشر کشور – همچون برخورداری از مکانی ایمن برای زندگی، تغذیه کافی و هم چنین بهداشت و درمان مطلوب – سایر هموطنان نیز از نعمات این اقدام بایسته برخوردار گردند.
خاطرنشان میشود در غیر اینصورت، ریشهکن شدن کرونا در کشور به هیچ وجه ممکن نخواهد شد.
فیروز نعیم محبوبی – مدیر مسؤول روزنامه نوآوران ۱۳۹۹/۱/۱۰