روز اول جشنواره با اعتراض خبرنگاران آغاز شد
سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر به طور رسمی در سالن رسانهها آغاز به کار کرد که البته خیلی هم کمحاشیه نبود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شنبه ساعت ۱۳:۳۰ دوازدهم بهمن ماه جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی ملت که پس از کشوقوس فراوان به عنوان سالن رسانهها انتخاب شده بود، با تازهترین فیلم سامان سالور که «سه کام حبس» نام داشت، آغاز شد.
به رغم خلوتی سالن رسانهها در اولین سانس، فیلم سامان سالور با استقبال کمنظیری از سوی مخاطبان مواجه شد و نظرات مخالف و موافق بسیاری را به سوی خود جذب کرد.
عوامل این فیلم با لباس مشکلی در کاخ جشنواره حاضر شده و در ابتدای نشست خبری فیلم به احترام سانحه سقوط هواپیما یک دقیقه سکوت کردند.
نشست خبری «سه کام حبس» نزدیک یک ساعت به طول انجامید. در این نشست نظرات خبرنگاران و منتقدان نسبت به این فیلم بسیار از هم فاصله داشت. عدهای موافق فیلم بودند و عده دیگر احساس غریبگی بسیاری با آن داشتند. از نکات مثبت این نشست، انعطافپذیری سامان سالور (کارگردان) بود که در برابر نظرات به شدت مخالف نیز پاسخ کاملی را ارائه میداد.
اعتراض خبرنگاران به خوانده نشدن یا ناقص خواندن سوالات
یکی از موضوعاتی که روز نخست نشستها مورد انتقاد تعدادی از حاضران در نشست قرار گرفت، خوانده نشدن یا ناقص خواندن سوال برخی از خبرنگاران بود. محمود گبرلو که اجرای روز اول نشستهای خبری روز اول جشنواره را برعهده داشت، در جواب این اعتراضها رو به حاضران گفت که همه سوالات را خوانده و سوال دیگری به دستش نرسیده است.
در ادامه نشستهای رسانهای مشخص شد که سوال خبرنگاران ابتدا توسط مسئولان برگزاری نشست خوانده شده و سپس به دست مجری مراسم میرسد.
دور نگه داشتن عوامل فیلمها از خبرنگاران
در این دوره از جشنواره فیلم فجر، سالن نشستهای رسانهای جشنواره با تغییراتی مواجه شده که مورد انتقاد بخش عمدهای از خبرنگاران و عکاسان قرار گرفته است.
خبرنگاران در این دوره حتی برای ورود به سالن نشستهای رسانهای نیز با مشکل مواجه هستند. وضعیت در روز اول به گونهای بود که قبل از آغاز هر نشست شاهد انتظار فوجی از خبرنگاران پشت گیت ورود به سالن نشست هستیم.
همچنین امسال برای برگزاری نشستها حفاظی در نظر گرفته شده که بر اساس آن عکاسها نمیتوانند در ردیف ابتدایی نشست باشند و باید در ردیفهای آخر قرار گیرند.
با توجه به تعداد عکاسان راه یافته به کاخ جشنواره، این سالن نمیتواند همه آنها را در خود جای دهد. همچنین تکان خوردن افراد در هر لحظهای از نشستهای رسانهای با اعتراض شدید عکاسانی همراه میشود که عکسشان در آن لحظه خراب شده است. همین موضوع سبب ایجاد تنش بین خبرنگاران و عکاسان در سالن نشستهای خبری کاخ جشنواره شده است.
علاوه بر این امسال سالن نشستها به گونهای طراحی شده که عوامل فیلمها از پشت حصاری روی استند نشست بیایند و بعد از نشست نیز به سرعت بیرون بروند. به این ترتیب امکان گفتگوی خبرنگاران حاضر در کاخ جشنواره با عوامل فیلمها از بین رفته که با اعتراض اکثر خبرنگاران همراه بوده است.
حذف فوتو کال از جشنواره
در این دوره بخش فوتو کال که در آن عوامل فیلم روی فرش قرمز آمده و عکاسان از آنها عکس میگرفتند نیز حذف شده است.
کارت شارژ ۴۰ هزار تومانی
با توجه به اینکه خبرنگاران در ایام جشنواره فیلم فجر باید زمان طولانی را در کاخ جشنواره سپری کنند، هر ساله پذیرایی مختصری نیز از آنها صورت میگرفته است. اما مسئولان جشنواره در سال جاری به تبع از جشنواره جهانی فیلم فجر برای هر خبرنگار کارتی در نظر گرفتهاند که با آن میتوان از فود کورت پردیس ملت تا سقف ۴۰ هزار تومان خرید کنند.
جدا از اینکه این اتفاق سبب حضور بسیاری از افراد نامرتبط در کاخ جشنواره میشود که مشخص نیست هر ساله چگونه به این رویداد راه پیدا میکنند، اما در هریک از رستورانهای فود کورت پردیس ملت یک غذای ویژه جشنواره در نظر گرفته شده که با ۴۰ هزار تومان درون کارت همخوانی دارد.
علاوه بر این سال گذشته با قراردادی که از سوی جشنواره با یکی از اپراتورهای ماشین آنلاین اخذ شده بود، بخش عمده رفتوآمد خبرنگاران به صورت رایگان انجام میشد که امسال این بخش حذف شده است.