در اختتامیه جشنواره ملی ایل سنگسری مطرح شد:
مهماننوازی و مردمداری برند مردم مهدیشهر است
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان گفت: مهماننوازی و مردمداری برند مردم مهدیشهر است.
به گزارش ایلنا، مهدی جمال (مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان) در مراسم اختتامیه جشنواره ملی ایل سنگسری افزود: این جشنواره حاصل مشارکت و همدلی بخش خصوصی و دولتی بود.
وی با بیان اینکه این جشنواره در نوع خود بی بدیل بود، گفت: هفت رویداد ملی در کشور مشخص شد و یکی از این رویدادها به استان سمنان و جشنواره ملی ایل سنگسری اختصاص یافت.
وی با قدردانی از حمایتهای استاندار سمنان و معاون سیاسی امنیتی استاندار از برگزاری این جشنواره، افزود: تبدیل استان از معبر به مقصد از اهداف این اداره کل است و در تلاش هستیم تا گردشگری را با اجرای رویدادها توسعه دهیم.
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسری نیز در مراسم اختتامیه جشنواره گفت: همدلی بین تیم اجرایی جشنواره و مجموعه میراث فرهنگی زمینه برگزاری این جشنواره را فراهم کرد.
منصور بیرقی با بیان اینکه فشار کاری بالایی برای برگزاری این جشنواره در سه ماه گذشته داشتیم، افزود: معرفی ظرفیتهای ایل سنگسری و ایجاد نشاط و توجه به جوانان، برند سازی پوشاک، ایجاد وحدت و همدلی، رونق اقتصادی و توسعه گردشگری منطقه از جمله اهداف برگزاری این جشنواره بود.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار سمنان نیز گفت: از حضور انگیزه بخش مردم در این جشنواره ملی سپاسگزارم.
حبیب ا... خجسته پور با بیان اینکه جشنوارهها ابزاری برای رونق گردشگری هستند و منجر به رونق اقتصاد کشور میشوند، افزود: این جشنواره با هدف توسعه گردشگری استان برگزار شد و با وحدت و همدلی بین مردم و مسئولان، جشنوارههای بیشتری در استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه استان سمنان ظرفیت برگزاری جشنوارههای ملی را دارد، گفت: نقطه عطف برگزاری این جشنواره وحدت و همدلی بین مردم، بخش دولتی و خصوصی و ...بود.
وی افزود: اوج وحدت و همدلی در این جشنواره سه روزه دیده شد و امیدواریم الگویی برای رفع مشکلات کشور باشد.
در پایان این مراسم فنون بافت و برپایی گوت(سیاه چادر ایل سنگسری) به شماره ٢٠١١ و کوچ ایل سنگسری به شماره ٢٠١٢ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد و از پرونده این آثار و ١٢ نان مهدیشهر که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است رونمایی شد.
رونمایی از تمبر جشنواره ملی ایل سنگسری، نمارش(نمایش پوشش و لباس ایل سنگسری) از دیگر برنامههای روز اختتامیه جشنواره بود.
پرواز پاراگلایدر، رژه گروههای مختلف عشایری، رژه اسب سواران، رونمایی از المان شهدای عشایر، افتتاح نمایشگاه صنایع دستی و فرش دستباف سنگسری، برگزاری جشن امامت و اجرای نورافشانی، نشست تخصصی پوشاک دستبافتهها و فرش سنگسری، اجرای برنامههای شاد و متنوع، اجرای موسیقی بومی محلی و برنامههای شاد و کودکانه، برپایی سیاه چادرهای عشایری، اجرای مسابقات ورزشی بومی محلی، اجرای همایش پیاده روی خانوادگی، جشنواره غذا و تجلیل از برترینهای جشنواره غذا در محل هتل سنگسر از جمله ویژه برنامههای جشنواره ملی ایل سنگسری در سه روز برگزاری این جشنواره ملی بود.
رونمایی از دو کتاب «بررسی نقوش کهن در هنر ایل سنگسری» و «پوشاک و دست بافتهها در ایل سنگسری» تالیف «حسن پاکزادیان»، فستیوال خودروهای آفرود، پخش زنده و مستقیم ویژه برنامهها از شبکه سمنان و شبکه شما، شرکت مدیر کل میراث فرهنگی استان و دبیر جشنواره و مدیران کمیتهها در نماز جمعه مهدیشهر از دیگر برنامههای جشنواره ملی ایل سنگسری بود.