خبرگزاری کار ایران

سفیر اتریش در سمپوزیوم گردشگری پایدار ایران و اتریش:

ایران به جهانیان ادبیات و هنر و شعر داده/ وقت آن رسیده که الطاف این کشور را جبران کنیم

ایران به جهانیان ادبیات و هنر و شعر داده/ وقت آن رسیده که الطاف این کشور را جبران کنیم
کد خبر : ۸۱۴۵۴۹

سمپوزیوم گردشگری پایدار با همکاری ایران و اتریش صبح امروز با حضور سفیر اتریش، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، معاون وزارت گردشگری و محیط زیست اتریش، سفیران و اساتید دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سمپوزیوم گردشگری پایدار با همکاری ایران و اتریش صبح امروز با حضور سفیر اتریش، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، معاون وزارت گردشگری و محیط زیست اتریش، سفیران و اساتید دانشگاهی برگزار شد.

هاشمی (رییس دانشگاه علم و فرهنگ) ضمن تبریک روز جهانی گردشگری گفت: دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه غیردولتی ایران یک دانشگاه کارآفرین است که به دلیل وابستگی به ACECR و ارتباط علمی موثر با پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های جهاد دانشگاهی در حال حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل چهارم است. این دانشگاه تلاش دارد تا همواره در فعالیت‌های علمی، فرهنگی و تخصصی پیشرو باشد و ارتباطات و تعاملات بین‌المللی ازجمله اهداف مهم دانشگاه علم و فرهنگ است.

او ادامه داد: اعتقاد داریم که سمپوزیوم بین‌المللی‌ گردشگری فرصت بسیار عالی برای تبادل تجربیات دو کشور در بخش گردشگری فراهم کرده است. خوشبختانه زمان این سمپوزیوم با روز جهانی گردشگری مصادف شده و شعار گردشگری امسال هم «گردشگری و مشاغل؛ یک آینده بهتر برای همه» است که با رویکرد آینده بهتر برای جوامع محلی این سمپوزیوم همخوانی مناسبی دارد.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ افزود: دانشگاه علم و فرهنگ آمادگی کامل خود را برای آغاز و یا توسعه همکاری‌های علمی در حوزه‌های مختلف با تمام کشورهایی که نمایندگان آن‌ها در این سمپوزیوم حضور دارند، اعلام می‌دارد. امیدوارم که تجربیات تبادل شده در این سمپوزیوم به نفع جامعه علمی و صنفی گردشگری در هر دو کشور باشد.

طیبی دیگر سخنران این سمپوزیوم بود که گفت: گردشگری پایدار دارای چهار بعد مهم فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی است. بعد فرهنگی گردشگری به دلیل فراهم آوردن شرایط مناسب برای نزدیکی اقوام با یکدیگر و آشناشدن آن‌ها با دیگر کشورها بسیار مهم است.

وی ادامه داد: ایران، کشوری با فرهنگ غنی و جاذبه‌های کم‌نظیر فرهنگی، تاریخی و طبیعی است که تبلیغات منصفانه‌ای درباره آن نشده است. گردشگرانی که از ایران بازدید کرده‌اند و با تصویر واقعی توسعه و پیشرفت ایران روبه‌رو شده‌اند، خاطرات لذت‌بخشی از ایران دارند که عموما با شنیده‌های آن‌ها متفاوت است.  

به گفته طیبی، نزدیکی و تعامل فرهنگی ملت‌ها با گردشگری ایجاد می‌گردد. گردشگری می‌تواند مانع وقوع بسیاری از چالش‌ها، درگیری‌ها و حتی جنگ‌هایی باشد که منفعت‌طلبان به دنبال آن هستند لذا به بعد فرهنگی در توسعه گردشگری باید توجه ویژه‌ای شود.

طیبی گفت: موضوع این سمپوزیوم، «گردشگری پایدار با محوریت طبیعت‌گردی» است و رویکرد آن «آینده بهتر برای جوامع محلی» بسیار قابل تحسین است چراکه توزیع عادلانه ثروت گردشگری اهمیت زیادی دارد و هدایت اقتصاد گردشگری به روستاها که عموما در مسیرهای کوهستانی هستند، از مزایای بی نظیر گردشگری محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: Acecr به عنوان بزرگ‌ترین سازمان غیردولتی فعال در انجام تحقیقات کاربردی و تولید نوآوری در ایران همواره به مباحث گردشگری و محیط زیستی توجه ویژه داشته است. نخستین پژوهشکده گردشگری در ایران با هدف مطالعه و تحقیق در زمینه رفع موانع و توسعه صنعت گردشگری در مشهد ایجاد شده و پژوهشکده محیط زیست این نهاد در استان گیلان نیز گواه این مدعاست.

نقش توسعه گردشگری پایدار در صلح جهانی

سفیر اتریش ضمن بیان اینکه کشور ایران در گزارشی که هفته گذشته توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده، ایران به عنوان ارزان‌ترین مقصد گردشگری در بین کشورهای جهان شناخته شد، گفت: جا دارد این دستاورد بزرگ را به ایران تبریک بگویم. این موضوع به آمادگی‌های موجود در این کشور در استفاده از زیرساخت‌های ICT مربوط می‌شود.

اشتفان شولتز عنوان کرد: از معاون وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ایران و همچنین معاون وزیر محیط زیست اتریش برای حضور در این برنامه تشکر می‌کنم. دلیل حضورم در این رویداد به دلیل همکاری با ایران در راستای کمک به اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی است.

وی ضمن تشکر از مجموعه دانشگاه علم و فرهنگ برای برگزاری این رویداد، تصریح کرد: سه سال است که از تشکیل و تدوین نقشه راه ایران و اتریش می‌گذرد پس از اینکه این نقشه راه توسط روسای دولت دو کشور مورد تایید قرار گرفت، اقدام به تعاملاتی کردیم که امیدواریم به دلیل اینکه اتریش میزبانی مذاکرات برجام را برعهده دارد، بتوانیم در حفظ دستاوردهای برجام نقش مهمی را ایفا کنیم.

شولتز تصریح کرد: روز گذشته، سه کارگروه دوجانبه، در حوزه‌های محیط زیست، گردشگری و آب برگزار شد که در رابطه با پروژه‌های مرتبط با این موضوعات بحث‌هایی صورت گرفت. امروز هم شرکای ایرانی و اتریشی در این سمپوزیوم چندبعدی کنارهم آمدند تا در حوزه گردشگری پایدار با هم بحث و تبادل نظر کنند.

وی با اشاره به اینکه قطعا این تلاش‌ها منافع قابل توجهی برای شهروندان دو کشور خواهد داشت، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاوردهای این رویداد در حوزه تجارت، تحرک، توسعه اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی خود را نشان می‌دهد.

سفیر اتریش در ایران افزود: سفر و گردشگری همواره به عنوان مقوله‌ای محسوب می‌شود که می‌تواند به پیشبرد صلح، امنیت و تفاهم کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد پایداری در گردشگری می‌تواند سطح بالایی از صلح را برای کشورها به ارمغان آورده و نهاد و ساختارهایی که به شکل‌گیری جوامع صلح‌مدار کمک می‌کند را شکل دهد.

وی تاکید کرد: ما می‌توانیم بحث اکوتوریسم پایدار را به عنوان سکوی پرش تلقی کنیم. امیدوارم با حضور سفرای کشورهای همسایه ایران در این رویداد بتوانیم شاهد حداکثر همکاری‌های منطقه‌ای نیز باشیم.

شولتز تاکید کرد: دولت‌های دو کشور ایران و اتریش سنگ بنای این تعامل را گذاشتند و باید با تلاش به سمت ایده‌هایی که برای آینده این همکاری‌ها متصور هستیم، حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه به شرایط پر تنش بین‌المللی حال حاضر واقفیم، گفت: این همکاری نشان دهنده عزم و اراده اتریش برای تعامل هرچه بیشتر با ایران است و امیدواریم با راهبردهایی که اتخاذ می‌شود بتوانیم به درستی در این مسیر حرکت کنیم.

شولتز تاکید کرد: ایران فرهنگ غنی دارد و به جهانیان ادبیات و هنر و شعر داده است و اکنون وقت آن رسیده که از طریق مشارکت و ارائه راه‌حل‌های مناسب در حوزه اکوتوریسم پایدار الطاف این کشور را جبران کنیم.

توجه ویژه‌ای به مباحث حفاظت میراث فرهنگی داریم

 گونترلیبل، معاون وزیر گردشگری و محیط زیست اتریش نیز در این مراسم گفت: از معاون وزیر در حوزه گردشگری و ریاست دانشگاه علم و فرهنگ تشکر می‌کنم. همچنین مفتخرم اکنون در تهران به مناسبت این سمپوزیوم که موضوعش اکوتوریسم است، سخنرانی می‌کنم.

وی افزود: برگزاری این سمپوزیوم نشان از اهمیت روابط دو کشور دارد و به تقویت هر دو نیز کمک می‌کند. موضوع این سمپوزیوم از جمله توریسم، گردشگری و طبیعت‌گردی کاملا مرتبط با مباحثی‌ست که اکنون ما در وزارتخانه‌مان دنبال آن هستیم.

وی اظهار داشت: اکنون ما طبق آمار و ارقام‌ها، در حوزه گردشگری 6 پارک ملی و 50 سایت محلی داریم. همچنین پارک‌های ملی ما در توسعه اکوتوریسم نقش‌آفرینی می‌کنند.

وی بیان کرد: طی دو دهه گذشته نیز بیش از 100 محل در حوزه اکوتوریسم و گردشگری در کشورمان شناسایی شده که اکنون در زمینه حفظ تنوع زیستی و ایجاد مراکز تحقیقاتی فعالیت می‌کنند؛ در این مراکز نقش گردشگری و توسعه اکوتوریسم توجه ویژه‌ای قرار دارند.

معاون وزیر گردشگری و محیط زیست اتریش گفت: ما توجه ویژه‌ای روی رنجرهای پارک‌های ملی داریم. این رنجرها در واقع نقش سفرای پارک‌های ملی را ایفا می‌کنند و نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند.

وی تصریح کرد: همچنین ما در عین حال توجه ویژه‌ای به مباحث حفاظت میراث فرهنگی داریم. در پایان نیز از میزبانی ایران تشکر می‌کنم امیدوارم برای برگزاری سمپوزیم بعدی ما میزبان شما در اتریش باشیم.

گردشگری علمی کوهستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است

معاون انجمن دوست‌داران طبیعت اتریش دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه از ابتدای سال 2018 همکاری‌هایی را با دوستان خود در ایران شروع کردیم، گفت: هدف از این همکاری، تبادل اطلاعات ایران و اتریش در حوزه کوه‌نوردی‌ست. از آنجا که این انجمن اتریشی به قله دماوند نیز صعود کرده و علاوه بر این، تجربیات ارزشمندی در کوهنوردی کوهستان دارد، این تعامل می‌تواند بسیار موثر واقع شود.

کارین شیله با بیان اینکه فضای مناسبی برای همکاری بین این دو کشور مهیاست، تصریح کرد: علاوه بر این، این تبادل آرا و عقاید تنها منوط به کوهنوردی کوهستان نیست و می‌تواند سایر حوزه‌ها را هم شامل شود.

وی ادامه داد: انجمن و تشکل دوستداران طبیعت اتریش فعالیت‌های زیادی را در حوزه‌های ورزشی به ویژه کوه‌نوردی انجام داده است و یکی از مهمترین اهداف ما در این حوزه آن است که در قالب فعالیت‌های ورزشی، مقوله پایداری را برجسته کنیم.

شیله تاکید کرد: برای حفاظت از کوهستان‌های ایران، این میراث ارزشمند، تدوین قوانین معین و طبقه‌بندی شده از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. این اتفاقی‌ست که گردشگری علمی کوهستان می‌تواند آن را رقم بزند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز