صالحی در اردبیل خبرداد:
پایان تدوین آییننامه شورای فرهنگ عمومی کشور تا هفته آینده
وزیر ارشاد گفت: فرهنگ دینی، فرهنگ ملی و فرهنگ انقلابی داشتههای فرهنگی کشور هستند که صیانت از این موارد وظیفه ذاتی تمام دستگاهها و اقشار مختلف مردم است.
وی با اشاره به طرحهای بهبود و صیانت از داشتههای فرهنگی کشور، افزود: دو طرح در حوزه فرهنگی کشور وجود دارد که از جمله آن نگاه از بالا به پایین به موضوعات و چالشهای فرهنگی است که در این نوع نگرش اقدامات دولت، صدا و سیما و مجلس در اولویت قرار دارد و در واقع این طرح مرکز محور است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامری تصریح کرد: طرح دوم مربوط به نگرش پایین به بالا است به نحوی که در این طرح نباید صبر کرد و منتظر اقدامات دولت بود و اگر مرکز اقدامی نکند باید خود مردم بسیج شده و در راستای بهبود فضا تلاش کنند.
صالحی درباره ماهیت شورای فرهنگ عمومی کشور عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی کشور و استانها در صدد یافتن راهکارهایی برای اجرای طرح دوم هستند و برای عملی شدن صیانت از داشتههای مذهبی، فرهنگی و انقلابی کشور تلاش میکند.
وی تاکید کرد: فرهنگ دینی، فرهنگ ملی و فرهنگ انقلابی داشتههای فرهنگی کشور هستند که صیانت از این موارد وظیفه ذاتی تمام دستگاهها و اقشار مختلف مردم است و شورای فرهنگ عمومی نیز تمرکز دقیقی بر روی این موضوعات دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بحث آییننامه شورای فرهنگی بعضی از استانها می توانند بهعنوان استانهای پایه فعالیت کنند و در بحث صیانت از داشتههای فرهنگی کشور پیشگام باشند که استان اردبیل از جمله استانهایی است که میتواند به عنوان استان پایه فعالیت کند.
صالحی افزود: با وجود اینکه در فضاهای صداقت، اخلاق کاری و حرفهای، تعهد سازمانی و اعتماد به سازمانها مشکلاتی وجود دارد اما فرهنگ ملی ما قابل توجه است و مردم به انقلاب متعهد بوده و پایههای فرهنگی انقلاب اسلامی استوار است.
در بخشی از این جلسه آیتالله سیدحسن عاملی نیز گفت: به جای اتخاذ تصمیمات جزیرهای در امور فرهنگی نیازمند فعالیتهای منسجم و اساسی هستیم. با وجود رویشهای مناسبی که در فعالیتهای فرهنگی شاهد آن هستیم، اما در این اقدامات باید از جزیره ای عمل کردن فاصله گرفت. راهکار دستیابی به موفقیت در اجرای برنامههای فرهنگی، اقدام ریشهای و اساسی با اتحاد و کار گروهی است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل ادامه داد: اصلی ترین قسمت اعتلای شاخصهای فرهنگی توجه به آموزش و پرورش بوده و در این زمینه باید آموزشها از مقاطع سنی پایین شروع شود.
عاملی بر ضرورت بهره گیری از توان مردمی در اصلاح امور فرهنگی تاکید کرد و افزود: در فعالیتهای فرهنگی باید بدون ملاحظه کاری وارد گود شد، چرا که تمام حیثیت و سرنوشت جامعه به فرهنگ گره خورده است.
وی با بیان اینکه تمامی مشکلات اقتصادی دارای منشاء فرهنگی هستند، ادامه داد: وقوع اختلاس، کلاهبرداری، خیانت، دروغ، رشوه و نبود وجدان کاری از خلاءهای فرهنگی حادث میشود. باید از ظرفیت هنرمندان کشور برای پرداخت به امور تربیتی استفاده کرد. برنامههای فرهنگی نیازمند جهت دهی دارند. عدم توجه تخصصی به مقوله فرهنگ و کار فلهای انجام دادن از آسیبهای پرداخت به این بخش است.