سیاووشی در گفتوگو با ایلنا:
اظهارات رئیس رسانه ملی درباره «گاندو» و «نود» با واقعیت متفاوت است/ طرح نظارت بر صداوسیما برای این دستگاه چارچوب ایجاد میکند/ صداوسیما در سایه فضای مجازی قرار گرفته است
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مشاهده میکنیم صداوسیما در سایه فضای مجازی قرار گرفته است به طوری که شاید بتوان گفت در بعضی از کلانشهرها این سازمان در مرتبه دوم قرار دارد.
طیبه سیاووشی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اینکه مطرح میشود بودجه به سازمان صداوسیما و سایر نهادهای فرهنگی بر اساس عملکردشان داده شود، گفت: بحثی که دولت درباره سازمان و صداوسیما مطرح کرد اشتباه بود، به هر حال سازمان حدود ۵۰ هزار کارمند دارد که باید حقوقشان را دریافت کنند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای اینکه ما بودجه را بر اساس عملکرد نهادها در اختیارشان قرار دهیم باید یکسری زیرساختها و کارهای زیربنایی را ابتدا انجام دهیم تا بعد بتوانیم چیزی که مدنظرمان است را اجرایی کنیم.
وی یادآور شد: برای نهادهای فرهنگی سالانه برنامهها، اهداف و اقدامهایی تعریف میشود که باید انجام دهند و براساس عمل کردن به این برنامهها است که بودجه مورد نیازشان را دریافت میکنند.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: سیاستگذاری در رسانه ملی در جای دیگری صورت میگیرد اما بودجه را دولت میدهد؛ از طرف دیگر مشاهده میکنیم تصمیمگیری جور دیگری است خب مشخص است در فضایی که وجود دارد فقط و فقط اوضاع بهم میریزد.
به گفته وی، باید یک نشست سه جانبه بین منتقدان، بیطرفان و طرفداران صداوسیما صورت گیرد و باهم یکدیگر صحبت کنند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این چهار سالی که از عمر در مجلس دهم میگذرد دائما بیان کردیم که عمکلرد صداوسیما نامطلوب است اما به هیچ نتیجه مثبتی نرسیدم.
وی با اشاره به اینکه رسانهها به ویژه صداوسیما در حال حاضر تحت الشعاع فضای مجازی هستند، گفت: مردم به شدت تحت راست و دروغ فضای مجازی قرار میگیرند، حتی گاهی اوقات مشاهده میکنیم بزرگان ما خبری را میبینند فردی را زیر سوال میبرند و بعد از تحقیق متوجه میشوند که این خبر درست نبوده عذرخواهی میکنند.
سیاوشی افزود: امروز مشاهده میکنیم صداوسیما در سایه فضای مجازی قرار گرفته است به طوری که شاید بتوان گفت در بعضی از کلانشهرها این سازمان در مرتبه دوم قرار دارد، بنابراین برای این مورد ما باید یک تصمیمگیری درستی بگیریم.
وی با اشاره به طرح نظارت بر صداوسیما عنوان کرد: حدود ۲ ماه پیش یک فوریت طرح نظارت بر صداوسیما در صحن علنی مجلس مورد رأیگیری قرار گرفت. دوستانی که در این سازمان حضور دارند اعتراض داشتند که چرا چنین طرحی را در دستور کار قرار میهید، ما خودمان در سازمان یک چنین مجموعه قوانینی داریم و قرار شد برای من نیز ارسال کنند که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معتقدیم طرح اداره و نظارت بر صداوسیما میتواند یک چارچوب برای این دستگاه عریض و طویل که در دورههای مختلف بزرگ و بزرگتر شده ایجاد کند.
وی افزود: بعداز دوره آقای لاریجانی حدود ۲۵ هزار نفر به کارکنان صداوسیما اضافه شد.
نماینده مردم تهران ادامه داد: صداوسیما یکسری طرحهای مشارکتی دارد که دستگاههای بزرگ آنها را میگیرند، بحث ما در این مورد این است که با وجود ۵۰ هزار کارمند که تعدادی از آنها تهیهکننده هستند چرا کارها با تهیهکنندهای خارج از صداوسیما از بیرون انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه شورای نظارت بر صداوسیما باید نظارت دقیقی روی عملکردهای این سازمان داشته باشد، گفت: صداوسیما یک دستگاه بزرگ ملی است و نباید گفته شود بودجه را به طریق خاصی میدهیم.
سیاوشی در پاسخ به سوالی مبنی بر این در ماههای آینده پیش رویمان انتخابات قرار دارد و مسئله عمکلرد بیطرفانه صداوسیما مطرح میشود، آیا در کمیسیون فرهنگی درباره این موضوع بحث شده است یا خیر، بیان کرد: معمولاً ما در کمیسیون درباره اخبار فرهنگی و عملکرد صداوسیما نظراتی را بیان میکنیم و باید گفت بر همه مسجل شده که این سازمان از برنامههای فرهنگی گرفته تا سیاسی یکجانبهگرا است.
وی ادامه داد: بحث ما این نیست که یک جناح مثلا اصلاحطلب را هم دخیل کنند، خیر به هیچ عنوان چنین چیزی را نمیخواهیم بلکه عقیده داریم صداوسیما باید به مطالبات مردم توجه کند که به این امر اهتمام نمیورزد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کاملاً مشخص است بحث سیاستگذاری در صداوسیما در جای دیگر صورت میگیرد، بیان کرد: به طور مثال مشاهده کردید که رئیس رسانه ملی درباره ساخت سریال گاندو چه گفت؛ او عنوان کرد من خبر ندارم و نمیدانم که این سریال چگونه تهیه شده است!
وی ادامه داد: مثال دیگر را میتوان درباره برنامه نود و عادل فردوسی پور زد، ویدئویی از رئیس صداوسیما پخش میشود که در آن میگوید نود و فردوسیپور هستند اما همان شب مشاهده میکنیم که این برنامه پخش نمیشود.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: آن وقت مردم از من سوال میپرسند و ویدئو ارسال میکنند که چرا رئیس صداوسیما این گونه متفاوت رفتار میکند.
وی افزود: این مطالبات و خواستههای مردم که باید پاسخ داده شود، بحث جناحی و جریان سیاسی نیست.
سیاوشی خاطرنشان کرد: این بحثها در صداوسیما فقط به حوزههای فرهنگی محدود نمیشود بلکه در ورزش هم وجود دارد مردم سوال میکنند چرا و به چه علت اتفاقاتی افتاده است، آیا ما نباید به حق مسلم مردم پاسخ بدهیم؟