خبرگزاری کار ایران

خجسته: همدان ثبت جهانی می‌خواهد/ مونسان: هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود

خجسته: همدان ثبت جهانی می‌خواهد/ مونسان: هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود
کد خبر : ۷۹۱۵۸۳

درحالی که نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس تاکید دارد هگمتانه باید ثبت جهانی شود، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از وجود معارضان این تپه تاریخی خبر می‌دهد.

به گزارش ایلنا، نشست مشترک رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، دهیار روستای قاسم‌آباد و جمعی از فعالان حوزه میراث و رسانه همدان برگزار شد.

در این نشست امیر خجسته (نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس) با اشاره به ظرفیت‌های حوزه میراث فرهنگی استان گفت: همدان با داشتن بیش از ۱۸۰۰ اثر هنوز یک اثر ثبت جهانی ندارد.

او خطاب به مونسان گفت: سال‌هاست روسای سازمان میراث فرهنگی کشور از ثبت جهانی هگمتانه صحبت می‌کنند اما در عمل چنین چیزی نیست.

علی‌اصغر مونسان (رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور) به نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس گفت: تا مشکل معارضان هگمتانه رفع نشود، امکان ثبت جهانی ندارد.

او افزود: ما پرونده ثبت جهانی هگمتانه را تهیه کرده‌ایم اما باید شهرداری و استانداری مشکل آن را حل کنند. آهن فروشان باید از عرصه این اثر تاریخی جمع آوری شوند و آسفالتی که سال گذشته در  عرصه و درون تپه ریخته شده، کنده شود. همچنین مشاغل مزاحم و ناهمگون از این محوطه انتقال داده شود. با وجود این همه معارض هگمتانه ثبت جهانی نمی‌شود.

وی ادامه داد: ایران هر سال می‌تواند یک پرونده ثبت جهانی به کمیته داوری بفرستد و این پرونده باید صد در صد کامل باشد ما اگر امروز پرونده هگمتانه را بفرستیم با وجود معارض برگشت خواهد خورد و ما شانس خود را از دست خواهیم داد.

مونسان خطاب به خجسته افزود: همه مسئولان استان و نمایندگان باید تلاش کنند این مشکلات حل و فصل شود.

در انتظار ابلاغ شماره ثبت قنات قاسم‌آباد

خجسته با اشاره به اهمیت قنات روستای قاسم آباد گفت: عریض‌ترین قنات کشور در روستای تاریخی قاسم آباد واقع شده است اما با وجود تلاش‌های مردم این روستا و دهیاری هنوز ثبت ملی آن ابلاغ نشده است. این قنات یکی دیگر از اثار تاریخی استان است که ظرفیت ثبت جهانی دارد.

مونسان در این زمینه گفت: مراحل ثبت قنات روستای قاسم آباد طی شده و به زودی شماره ثبت ملی این اثر به استان ابلاغ خواهد شد.

وی افزود: ما در کشور ۱۱رشته قنات داریم که به صورت مجموعه ثبت جهانی شده است. قنات روستای قاسم‌آباد پس از ثبت ملی نامزد ثبت جهانی می‌شود.

دهیار روستای قاسم آباد در این نشست گفت: ما منتظر ابلاغ شماره ثبت ملی این قنات هستیم. برای تکمیل ثبت جهانی نیز مدت‌هاست منتظر ابلاغ این شماره هستیم و نخستین قنات موزه کشور را در روستای قاسم‌آباد ایجاد خواهیم کرد.

محمدهاشم پاکیزه افزود: روستای تاریخی قاسم آباد داری ظرفیت‌های بسیاری در حوزه میراث و گردشگری است و نیاز به توجه مسئولان ارشد دارد.

بی‌توجهی استاندار و شهردار به میراث فرهنگی

حسین زندی (فعال مدنی) در این نشست پس از تشریح ظرفیت‌های قنات تاریخی روستای قاسم آباد گفت: میراث استان همدان مظلوم واقع شده است. مدیران ارشد از جمله استاندار و شهرداری‌ها توجهی به میراث فرهنگی ندارند و از بین نمایندگان نیز تنها آقای خجسته پیگیر مباحث میراث است. بیشتر نمایندگان اعتقادی به تاریخ و فرهنگ بومی استان ندارند.

وی با اشاره به موضوع عمارت نورمهال افزود: یکی از آثار معماری کم نظیر استان این عمارت است اما با وجود نامه‌نگاری و پیگیری هنرمندان، اهالی رسانه و فعالان مدنی پس از یک سال هنوز مشکل آن حل نشده است. انتظار ما از ریاست سازمان و نمایندگان مردمی این است که حل مشکلات میراث فرهنگی در استان را تسریع کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز