خبرگزاری کار ایران

بررسی «غلط‌های مصطلح آوازی» در نشست آیین آواز

بررسی «غلط‌های مصطلح آوازی» در نشست آیین آواز
کد خبر : ۷۴۸۷۸۲

سی و دومین نشست آیین آواز که نخستین جلسه از این سلسله نشست‌های تخصصی آموزشی در سال جدید است در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، سی و دومین نشست آیین آواز که نخستین جلسه از این سلسله نشست‌های تخصصی آموزشی در سال جدید است، ساعت ۱۸ سه‌شنبه ۲۷ فروردین در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

عنوان مبحث فنی تخصصی نشست این ماه بررسی «غلط‌های مصطلح آوازی» است و جاوید عباسی فلاح، مسعود اعرابی و علی شیرازی که هر سه خواننده و مدرس آوازند، کارشناسان حاضر در این مباحثه خواهند بود.

غلط‌های مصطلح آوازی به برخی تلفظ‌های نه چندان درست مانند «فراق» و «فراغ» یا چون (به معنی زیرا) و چون (در معنای چگونه) اطلاق می‌شود که در بین بسیاری از خوانندگان قدیم و جدید مرسوم بوده است و اینگونه خوانندگانِ آواز و تصنیف، گاهی تفاوت‌های تلفظی و معناییِ این واژگانِ متشابه در حروف را در نظر نمی‌گیرند و مرتکب اشتباه می‌شوند. همچنین برخی آهنگ‌های گفتاری غلط نیز رواج داشته و هنوز رواج دارند که هرچه زودتر می‌بایست مدرسان، پژوهندگان، خوانندگان و اهل فن در صدد تصحیح اینگونه غلط‌ها برآیند. شاید اشکال اساسی مرتبط با پایدار بودن و رواجِ (تا اطلاع ثانویِ) این غلط‌ها، همانا «مصطلح» بودن آن‌ها باشد و اینکه سینه به سینه به هنرجویان نسل جدید انتقال داده می‌شوند و فرصت تکرار و «بازتکرار» و در واقع «تداوم حیات» پیدا می‌کنند. اینگونه غلط‌ها در دسته‌بندیِ «غلط‌های مصطلح جزئی» قرار می‌گیرند.

همچنین است برخی «غلط‌های مصطلح کلّی» که شامل برخی نگاه‌های ناقص و نابسنده به کلیت هنر آواز است. یا نگاهی که برخی مدرسان و صاحبنظران به ردیف دارند و تنها و تنها آموزش ردیف به هنرجو را برای خواننده شدن او کافی می‌دانند که تا کنون سخت به کلیت هنر آواز وارد کرده است. یا نگاه نادرست برخی به مقولۀ تقلید که آن نیز بایستی تصحیح شود.

این‌ آسیب‌ها همگی قرار است در سی و دومین نشست آیین آواز که ورود به آن برای همگان آزاد و رایگان است بررسی شود و تا حد مقدور و ممکن برای مقابله با آن‌ها راهکار و چاره، اندیشیده و پیشنهاد شود.

برای این نشست همچنین بخش‌های دیگری هم تدارک دیده شده که اطلاعات مربوط در اخبار تکمیلی ارائه خواهد شد.

نشست تخصصی آموزشی آیین آواز نزدیک به سه سال است توسط کانون موسیقی ارسباران با هدف پاسداشت آواز ایرانی و احیای این هنر و همچنین تجلیل از بزرگان موسیقی آوازی ایران در کنار معرفی استعدادها و چهره‌های ناشناخته یا کمتر شناخته شدۀ این هنر راه‌اندازی شده و در این مدت اقبال علاقه‌مندان را برانگیخته است.

فرهنگسرای ارسباران در ضلع شمال غربی پل سیدخندان واقع شده و ورود به سلسله نشست‌های آیین آواز رایگان و آزاد خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز