داستان عاشورا در دو پرده/عمرسعد، حرمله و شمر از امام حسین(ع) میگویند
کارگردان «نقل سرخ» با بیان اینکه این اثر تعزیه نیست، آن را نمایشی سالنی و اجتماعی با تلفیقی از کارهای تعزیه خواند و گفت: بهطور مثال نقال در این نمایش فقط کارش این است که تماشاگران را برای دیدن پردهها آماده کند.
علی قنادیانپور کارگردان نمایش عاشورایی «نقل سرخ» در گفتگو با خبرنگار ایلنا، این نمایش را دارای ۶ نقش مسلم، حبیب، نقال، عمرسعد، شمر و حرمله و دو پرده خواند و گفت: پرده اول با حضور نقال و حبیب و مسلم روایت میشود. نقال؛ نقلی میکند تا تماشاگر را برای قصه آماده کند و سپس داستان حبیب و مسلم و بیعتشان با امام حسین(ع) و در نهایت شهادتشان روی صحنه شکل میگیرد.
قنادیانپور ادامه داد: نقال پس از این پرده دوباره مردم را آماده میکند برای پرده دوم که قرار است واقعه عاشورا را از زبان عمرسعد، شمر و حرمله بیان کند. در این پرده شاهدیم که چگونه پس از عاشورا و شهادت امام حسین(ع)، عمرسعد و حرمله شمر را تحریک به بریدن سر امام(ع) میکنند و همچنین دعوایی که بین این سه برای فرمانروایی است. در خلال این صحبتها واقعه عاشورا هم از زبان اینها شنیده میشود.
او یادآور شد: در پایان کار، شمر گریسته و از نقش خود خارج میشود و شام غریبان با مداحی بازیگران برگزار میشود.
کارگردان «نقل سرخ» با بیان اینکه این اثر تعزیه نیست، آن را نمایشی سالنی و اجتماعی با تلفیقی از کارهای تعزیه خواند و گفت: بهطور مثال نقال در این نمایش فقط کارش این است که تماشاگران را برای دیدن پردهها آماده کند.
قنادیانپور با اشاره به اینکه این متن را مهدی راهمی نوشته و همراه او چند سال است آن را اجرا میکنند، گفت: جذابیتی که این متن برای خودم دارد این است که برخلاف کارهای اینچنینی از زاویهای دیگر، شمر و حرمله و عمرسعد را مرور میکنیم و چیزهایی گفته میشود که جایی بیان نشده است. حرفهایی را از زبان خود اینها میزنیم که تابهحال گفته نشده. میخواهیم این پیام را بدهیم که این سه شخصیت میدانند آدمهای بدی هستند و چه کارهای بدی میکنند، چه خوب است سرشان به سنگ بخورد اما با اینکه میدانستند، بازهم سرشان به سنگ نخورد و در تاریخ چنین واقعهای به نامشان نوشته شد که هیچوقت فراموش نمیشود.
نیلوفر نیل فروشان و نفس معرف دستیاران کارگردان و مهرداد ریاضت، رامین صبوری، مصطفی شویکلو و علی قنادیانپور بازیگران «نقل سرخ» هستند که براساس متنی از مهدی راحمی و تهیهکنندگی و کارگردانی علی قنادیانپور در فرهنگسرای هنگام روی صحنه رفته است.