خبرگزاری کار ایران

کشف گورستان عصر آهن در دشت قزوین

کشف گورستان عصر آهن در دشت قزوین
کد خبر : ۶۷۸۳۶۱

کاوش آموزشی ـ پژوهشی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران در دشت قزوین(کاوش در گورستان نویافته عصرآهن دو و سه قره تپه سگزآباد) به منظور دستیابی به یافته‌های جدید از ساکنان این منطقه حال انجام است.

به گزارش ایلنا، مصطفی ده پهلوان (سرپرست هیأت باستان شناسی) با اعلام خبر کاوش در در دشت قزوین(کاوش در گورستان نویافته عصرآهن دو و سه قره تپه سگزآباد) گفت :در روند طرح تعیین عرصه و حریم قره تپه سگزآباد و تپه قبرستان در زیر لایه‌های رسوبی، شواهدی از یک گورستان در شرق قره تپه و جنوب غرب تپه قبرستان متعلق به عصر آهن دو  و سه  به دست آمد.

او با بیان اینکه در مرداد ماه همان سال ۱۳۹۵ محدوده این گورستان توسط دکتر کوروش محمدخانی مورد بررسی آرکئو ژئوفیزیک قرار گرفت تصریح کرد: نتایج عملیات ژئوفیزیک قابل توجه بود و در شهریور ماه ۱۳۹۵ این گورستان مورد کاوش قرار گرفت و با ستان شناسان در سه ترانشه با خاکستردان‌های (پیت‌ها) عصرآهن III مواجه شدند.

این باستان شناس گفت: در زیر و داخل این خاکستردان‌ها تدفین‌های مهمی از عصر آهن دو و سه  به دست آمد.

به گفته وی، در لایه‌های زیرین این تدفین‌ها آثاری از تدفین‌های دیگری به دست آمد که احتمالا متعلق به لایه‌های قدیمی‌تر است.

ده پهلوان افزود: در سال ۱۳۹۶ تمرکز پروژه کاوش بر گورستان نویافته قرار گرفت تا بتوان گاهنگاری دقیق و درستی از این گورستان ارائه کرد و به درک بهتری از شیوه‌ها و سنت تدفین دوره‌های یاد شده رسید.

سرپرست هیأت باستان شناسی با بیان اینکه با اتمام کاوش ۱۳۹۶ و بررسی‌های انسان شناسی جسمانی و پژوهش‌های ژنتیکی مرکز ژنتیک نور نتایج مهمی به دست آمد تصریح کرد : سنت‌های تدفینی ناشناخته‌ای بر ما روشن شد و نتایج ژنتیکی حکایت از حضور ساکنانی با هاپلی گروپ نادر در ایران دارند.

او افزود: چنین دستاوردهایی در طول یکسال گذشته ما را بر آن داشت تا کاوش در گورستان شرقی قره تپه سگزآباد ادامه یابد و همزمان گورستان غربی قره تپه (گورستان جنوب غربی تپه قبرستان) نیز مورد کاوش قرار گیرد.

ده پهلوان در ادامه اظهار داشت :طی فصل جاری به نتایج قابل توجهی برسیم تا بتوان ابهاماتی از دانش باستان شناسی عصر آهن دو و سه را روشن ساخت.

این باستان شناس تصریح کرد: در کاوش آموزشی یاد شده بخش عمده‌ای از توجه و توان هیأت کاوش صرف آموزش مهارت‌های فنی و عملی کاوش‌ها و بررسی‌های باستان شناختی از قبیل، عکاسی حرفه‌ای در حین کاوش، طراحی فنی یافته‌ها، نقشه برداری، حفاظت و مرمت، شیوه‌های درست نمونه برداری یافته‌ها برای بررسی‌های آزمایشگاهی، جانورباستان شناسی، انسان شناسی جسمانی و ... شد.

کاوش آموزشی ـ پژوهشی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران در دشت قزوین(کاوش در گورستان نویافته عصرآهن دو و سه  قره تپه سگزآباد) با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز