پخش «مادر» حاتمی از سیما/«سینمای ایران: از مشروطیت تا سپنتا» در شبکه مستند
پخش فیلم سینمایی «مادر» ساخته زندهیاد علی حاتمی به مناسبت روز مادر از شبکه چهار سیما و نیز پخش مستند «سینمای ایران: از مشروطیت تا سپنتا» ساخته محمد تهامینژاد از شبکه مستند دو خبر از برنامههای سیماست.
به گزارش ایلنا، فیلم سینمایی «مادر» ساخته زندهیاد علی حاتمی به مناسبت روز مادر ۱۷ اسفند از شبکه چهار پخش میشود.
فیلم «مادر» که پنجشنبه ساعت ۲۰:۳۰ در قالب برنامه «گیشه» پخش میشود، داستان مادر پیری است که در خانه سالمندان به سر میبرد. او که بعد از سالها تلاش و تحمل مشکلات بسیار و بزرگ کردن فرزندانش، اکنون در آستانه مرگ قرار گرفته، از فرزندانش میخواهد او را به خانه قدیمیشان ببرند و خودشان نیز در این روزهای پایانی در آنجا جمع شوند.
فرزندان او هریک مسیری را در زندگیشان در پیش گرفته و به راه خود رفتهاند. بیماری مادر و سپس مرگش بعد از کش و قوسهایی آنها را به یکدیگر نزدیک میکند. این فیلم که سال ۱۳۶۸ ساخته شد، با بهرهمندی از بازی خوب بازیگران مورد علاقه حاتمی است، به ویژه بازی اکبر عبدی که در نقش پسر عقبمانده مادر، بسیار خوب ظاهر شده است.
در این فیلم ۱۰۸ دقیقهای زندهیاد رقیه چهرهآزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، اکبر عبدی، امین تارخ، جمشید هاشمپور، حمید جبلی، زنده یاد حمیده خیرآبادی، محبوبه بیات و اکرم محمدی بازی کردند.
«مادر» یکی از بهترین و ماندگارترین فیلمهای زندهیاد حاتمی است و فیلمهای «دلشدگان»، «مالالملک»، «حاجی واشنگتن»، «ستارخان» و مجموعه «هزاردستان» از دیگر کارهای ماندگار این هنرمند است.
روایت محمد تهامینژاد از تاریخ سینمای ایران در یک مستند
مستند «سینمای ایران: از مشروطیت تا سپنتا» ساخته محمد تهامینژاد در هشتمین قسمت از سری جدید مجموعه «گنجینه» از شبکه مستند سیما روی آنتن میرود.
«سینمای ایران: از مشروطیت تا سپنتا» فیلم مستندی از محمد تهامینژاد پژوهشگر تاریخ، منتقد و مستندساز معاصر ایرانی است که سال ۱۳۴۹ در تلویزیون ملی ایران تولیدشده است.
این فیلم سیاه وسفید بازگوکننده ورود «فیلم» به ایران و شکلگیری «سینما» از دورهٔ مشروطیت تا فیلمسازی عبدالحسین سپنتا در هندوستان است.
در فیلم «سینمای ایران؛ از مشروطیت تا سپنتا»، تهامینژاد کوشیده است مجموعهای از شیوههای سینمای مستند محض را تجربه کند. از بازسازی واقعیت تا سینمای مستقیم. ازاینرو این فیلم را یک اثر تجربی میداند.
این فیلم با جمعآوری و معرفی فیلمهایی که سالها از دسترس خارج بودند، ساختهشده و میتوان آن را نخستین کوشش در ثبت چهرههای تاریخ سینمای ایران دانست.
سری جدید برنامه «گنجینه» با گزیدهای از مستندهای کلاسیک ایران و جهان با پخش آثاری از ناصر تقوایی، عباس کیارستمی، خسرو سینایی، پرویز کیمیاوی، فرهاد ورهرام، محمد تهامینژاد و ... از شبکه مستند پخش میشود.
این مجموعه به تهیهکنندگی و کارگردانی حنیف شهپرراد در ۲۶ قسمت حدود یکساعته پخش میشود و غلامعلی افشاریه گفتار متن آن را بر عهده دارد، آرین مظفری نویسنده و مسعود سلطانی ارج تدوینگر این مجموعه هستند.
«گنجینه» چهارشنبه ۱۶ اسفند ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش میشود. تکرار این قسمت پنجشنبه ۱۷ اسفند ساعت ۸:۳۰ خواهد بود.