خبرگزاری کار ایران

برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند

برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند
کد خبر : ۵۴۹۹۸۱

طی مراسمی سی وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران برگزیدگان خود را شناخت.

به گزارش ایلنا، آیین اختتامیه سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران یکشنبه ۳۰ مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزارشد.

سید صادق موسوی دبیر سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت: مهم‌ترین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه خاورمیانه، جشنواره فیلم کوتاه تهران است. برای اولین باردر این فستیوال فیلم‌ها با صدای دالبی پخش شد و کیفیت پخش فیلم‌ها بسیار بالا بود. خوشحالم که با یاری خداوند توانستم این جشنواره را با کیفیت بالایی برگزار کنم. خوشبختانه هیئت داوران با حداکثر دقت کار کردند.

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: در این جشنواره سالن‌ها مملو از تماشاگر بودند و این نشان از اهمیت فیلم کوتاه دارد. در این دوره جشنواره ۱۱۷ کشور برای شرکت در فستیوال متقاضی بودند و ۶ هزار اثر نزدیک به هفت ماه بررسی شد.

اولین بخش اهدا جوایز به “هنر وتجربه” تعلق داشت و جوایز آن توسط سیف الله صمدیان و شهرام مکری اهدا شد. تندیس جشنواره و دیپلم افتخار گروه «هنر و تجربه» به همراه مبلغ ۶۰ میلیون ریال به خانم “عاطفه محرابی” برای فیلم ” #ساعت چهار” تعلق گرفت.

انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی نیز برگزیدگان خود را معرفی کردند. دیپلم افتخار بخش داستانی انجمن به طوفان نهان قدرتی برای فیلم زونا اهدا شد. تندیس این بخش به آرمان فیاض مجتهدی برای فیلم مانیکور اهدا شد. دیپلم افتخار بخش مستند به پدرام ابویی برای فیلم بومرنگ رسید. تندیس این بخش به آبتین حسینی برای فیلم مرز مه آلود تعلق گرفت.

در بخش جایزه ایسفا، مدال و دیپلم افتخار ایسفا به ” آرمان فیاض مجتهدی” برای فیلم داستانی”مانیکور” اهدا شد. مدال و دیپلم افتخار ایسفا نیز به ” محمدرضا مجد” برای فیلم داستانی ” سواد کوهی” رسید.

جوایز بخش بین الملل که توسط حسین فریدون، روح الله حسینی و محمد فهیمی اهدا شد. به ترتیب در بخش ویدیو آرت، جایزه ۲ هزار یورویی بهترین اثر به “رویای هندسی” ساخته ویرجین باره اهدا شد. در بخش آسیا نیز جایزه دوهزار یورویی به فیلم “خانه” ساخته سلطنت زارنایوا تعلق گرفت. در بخش مذهب جایزه دوهزار یورویی به علی بهارلو برای فیلم “مهمان” اهدا شد. دربخش پویانمایی جایزه سه هزار یورویی به “راه بی پایان” ساخته کارپیزو دودیگو تعلق گرفت. در بخش بهترین فیلم مستند جایزه سه هزار یورویی به فیلم “جمعه قالی” ساخته مهدی اسدی تعلق گرفت. در بخش بهترین فیلم داستانی نیز جایزه سه هزار یورویی به فیلم “آندرو” ساخته تورنیکه گورنیچیانی تعلق گرفت.

بخش بین الملل سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به داوری  پروفسور  آندره بدنارک،  پیتر موردما، جیپسی چانگ، عبیر  هاشم و مهدی کرمپور انجام  شد.

پس از اعلام جوایز بخش بین المللی یادی از وحید نصیریان، انیماتور در گذشته شد و برای مراسم نکوداشت این هنرمند روانبخش صادقی، محمدمهدی طباطبایی نژاد و امیر سحرخیز به روی سن دعوت شدند. دختر وحید نصیریان پشت تیریبون قرار گرفت و گفت: پدر من با تنها چیزی که آرام می‌شد و روحش را گرم می‌کرد این بود که فیلمش اکران عمومی شود و همه مردم ایران فیلمش را ببینند.

وی ادامه داد: می دانم که الان در کنار ماست با اینکه نمی‌توانیم او را ببینیم. تنها درخواستم این است که بگذارید فیلم پدرم اکران عمومی شود. یک هنرمند مثل مردم معمولی صحبت نمی‌کند بلکه با زبان هنر صحبت می‌کند.

در بخش “کتاب و سینما” از میان ۷  کاندید دریافت جایزه دیپلم افتخار و مبلغ ۸۰ میلیون ریال به ” آبتین سلیمی” برای فیلم داستانی “حضور” اهدا شد.

تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال نیز مشترکاً به “معین صمدی” برای فیلم پویانمایی “جمشید؛ مرثیه‌ای بر یک اسطوره” و “هاجر مهرانی” برای فیلم پویانمایی ” داش آکل” رسید.

تندیس بهترین فیلم جشنواره و مبلغ ۵۰ میلیون ریال در بخش «ایمان و امید از نگاه انسان معاصر» به “جمیل عامل صادقی ” برای فیلم داستانی  “جایی برای آرامش” تعلق گرفت.

تندیس جشنواره و مبلغ ۵۰ میلیون ریال در بخش «حقوق شهروندی» به “رضا مجلسی ” برای فیلم مستند  “به کجا می‌رویم؟ ” اهدا شد.

از میان ۳ کاندیدا دریافت جایزه دیپلم افتخار بهترین دستاورد، دیپلم افتخار و مبلغ  ۵۰ میلیون ریال به ” پوریا پیشوایی”برای فیلم ” تاسوکی ” رسید.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن و مبلغ ۲۵ میلیون ریال به ” سونیا سنجری” برای فیلم ” سایه فیل” اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد و مبلغ ۲۵ میلیون ریال به “مهدی حسینی نیا” برای فیلم ” سوادکوهی ” رسید.

تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰ میلیون ریال در بخش بهترین صدای فیلم به “علی صفایی فر”  و “حسین قورچیان” برای صدای فیلم تجربی “کل به جزء” اهدا شد.

در بخش بهترین تدوین  تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰ میلیون ریال به  “عماد خدابخش” برای فیلم داستانی “زونا” تعلق گرفت.جایزه بخش بهترین فیلمبرداری تندیس جشنواره و مبلغ ۶۰ میلیون ریال به ” حامد حسینی سنگری ” برای فیلمبرداری فیلم  داستانی ” فاش”   و  “علی قاضی” برای فیلمبرداری فیلم داستانی “خوابگردها” اهدا شد.تندیس بهترین فیلم نامه به همراه  جایزه ۷۰ میلیونی جشنواره به “امید شمس ” برای فیلم داستانی “شب تولد” اهدا شد.

همچنین “پرستو کاردگر”  جایزه ۸۰ میلیون ریالی و تندیس جشنواره را برای فیلم  ” ایکی ” در بخش پویا نمایی دریافت کرد.

جایزه بهترین فیلم مستند نیز به “مهدی اسدی”  برای فیلم “جمعه قالی” اهدا شد. تندیس جشنواره و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به ” فرهاد غلامی”  برای فیلم تجربی ” کابوس نامه ” اهدا شد.

تندیس جشنواره و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال بهترین کارگردانی فیلم هم مشترکاً  به ” آرمان خوانساریان” برای کارگردانی فیلم  “سایه فیل” و “بهمن و بهرام ارک” برای کارگردانی فیلم “حیوان” رسید.

در ادامه این مراسم با پخش فیلمی از ناصر غلامرضایی با حضور محمد مهدی حیدریان و محمد جواد حق شناس از ۴۰ سال فعالیت ناصر غلامرضایی تقدیر به عمل آمد.

ناصر غلامرضایی که در این مراسم از او تقدیر شد، اظهار داشت: صحبت های زیادی برای گفتن دارم اما امشب دو نفر از خانم ها حرف دل من را زدند. آرزوی ما آرزوی طول و درازی بوده است. فیلم کوتاه یعد از سال ها است که در حاشیه بوده اما سینمای کوتاه از حاشیه به متن آمده است. فکر میکنم همکاران من در سینمای بلند باید برگردند و فیلم کوتاه بسازند.

او با تاکید بر اینکه فیلم کوتاه باید اکران عمومی داشته باشد، افزود: یک طرح کامل و جامع برای اکران فیلم کوتاه باید وجود داشته باشد. افتخار میکنیم که در جمع مدیران سینمایی هستیم. به عنوان اولین و آخرین تقاضا می گویم که برای ایجاد مرکزی تحت عنوان موزه و فیلمخانه ملی ایران و فیلم کوتاه چاره اندیشی کنند.

وی افزود: لازم است بعد از ۴۰ ۵۰ سال که از تاریخ فیلم کوتاه میگذرد جایی برای جمع این فیلم ها، برای ترمیم فیلم های هشت میلیمتری و حتی نمایش آن ها به وجود بیاید. من خیلی خوشحالم که نسل بعد از من این مسیر را در فیلم کوتاه ادامه داده است. اگر سینمای کوتاه دیده شود قطعا شرایط فیلم بلند هم بهتر می شود. امروز شرایط فیلم کوتاه به مراتب از فیلم بلند بهتر است.

در ادامه این مراسم جوایز ویژه جشنواره به برندگان آن اهدا شد. جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران  ، تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰ میلیون ریال به ” بهمن و بهرام ارک ” برای فیلم داستانی ” حیوان” اهدا شد.

جایزه ویژه هیأت داوران  ، تندیس جشنواره و  مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال به ” درناز حاجیها ” برای فیلم های داستانی ” مرضیه ” و ” مارلون ” اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم در بخش سینمای ایران نیز به ” بهمن و بهرام ارک”  برای فیلم “حیوان” رسید که جایزه این بخش تندیس جشنواره و مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال وجه نقد بود.

جایزه بزرگ بخش بین الملل جشنواره نیز به فیلم “کارهای بد” ساخته پیوتر دوارتسی از لهستان اهدا شد.

در این مراسم . مهمانان ویژه ای چون ، محمد جواد حق شناس ، سیف الله صمدیان ، کاردار سفارت گرجستان  و دیگران حضور داشتند. هنرمندان خارجی بخش بین الملل که جوایزی را دریافت کرده بودند از طریق پیام ویدئویی در جشنواره حضور داشتند.

سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران ۲۵ تا ۳۰ مهر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره فیلم کوتاه تهران معرفی شدند

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز