خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اضافه شدن دو نماینده توسط ارشاد برای تعدیل انتخاب‌ها بود/حضور رئیس اتحادیه را برای حل مشکل حق امضا ضروری دیدیم

اضافه شدن دو نماینده توسط ارشاد برای تعدیل انتخاب‌ها بود/حضور رئیس اتحادیه را برای حل مشکل حق امضا ضروری دیدیم
کد خبر : ۵۴۴۳۴۱

نمایندگان صنف اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای حضور در دو کارگروه نمایشگاه کتاب تهران دوره آتی سرانجام پس از بحث‌ها و حاشیه‌هایی پررنگتر از سال گذشته معرفی شدند. نکته جالب در این میان؛ معرفی نام محمود آموزگار (رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان) نه از طرف این اتحادیه بلکه از سوی شرکت تعاونی آشناست. علاوه بر این وساطت ارشاد و اضافه کردن دو نفر دیگر به این کارگروه 7 نفره نیز در نوع خود جالب توجه و قابل تامل است.

حسین معینی (رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران ایران آشنا) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره روند انتخاب سه نماینده‌ای که از شرکت تعاونی آشنا برای دو کارگروه نمایشگاه کتاب سی‌ویکم معرفی شده‌اند، گفت: روند انتخاب به شکل روال معمول و با طرح موضوع انتخاب نمایندگان برای شورای برنامه‌ریزی و صنفی در هیئت مدیره صورت گرفت، افرادی بررسی شدند و در نهایت هیئت مدیره سه نفر از دوستان را مصوب و به ارشاد اعلام کرد.

معینی سپس در پاسخ به این پرسش که چگونه محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران این‌بار از سوی تعاونی آشنا به کارگروه 7 نفره اضافه شده است و چه دلایلی برای این انتخاب وجود داشته‌، بیان کرد: قبل از برگزاری نمایشگاه سی ام و پس از اینکه قرار شد اجرا و برنامه‌ریزی نمایشگاه توسط اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران (آشنا ) و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران صورت پذیرد؛ هیئت مدیره‌های دو نهاد با هم نشستی داشتند و مصوب کردند سه نفر از اتحادیه تهران، سه نفر از آشنا یک شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنفی را تشکیل داده با هم نفر هفتم را به عنوان فردی مرضی‌الطرفین به شورا اضافه کنند و شورا هفت نفره بشود. شش نفر مشخص شدند و در اولین جلسه نفر هفتم و معاون اجرایی نمایشگاه مشخص شد از همان زمان آقایانی از هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با این موضوع به بهانه اینکه دو نفر از نمایندگانشان در جلسه حضور نداشته‌اند (که البته از آنها دعوت به عمل آمده بود) زیر بار این مصوبه نرفتند جالب اینکه آنها حتی حضور رئیس محترم اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در جلسه و هنگام تصمیم‌گیری و مصوبات فوق الذکر و حضور اکثریت 4 نفر از 6 نفر را زیر سوال بردند!

او ادامه داد: بدین ترتیب یکسری مباحث سلسله‌دار شروع شد که احتمالا همه از آن مطلع هستند که اگر لازم باشد دوباره به آن در فرصتی ممکن خواهیم پرداخت. علیهذا کار بدانجا رسید که در جلسه‌ای با مسئولین ارشاد و پادرمیانی آنها نفر هفتم را حذف و آقای محمد توکل صدیق را جایگرین ایشان کردند. همان زمان دو عامل باعث شد که آشنا تن به این موضوع دهد اول اینکه کار نمایشگاه به عنوان یک رویداد ملی و اسلامی بر زمین مانده بود و ارشاد نگران از آینده واسپاری دوم وجود همین حس مشترک در تعدادی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان که اتقاقاً صاحبان امضاهای قانونی آن نهاد صنفی بودند وجود داشت و باعث دلگرمی می‌شد.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران ایران آشنا افزود: به هرسوی فرصت زیادی از دست داده بودیم و شورای برنامه‌ریزی فوق فرصت تاثیرگذاری و قانونمندی لازم را نداشت و کار توسط تیمی هم دل متشکل از دو اتحادیه پیش رفت ضمن اینکه همان موقع به مسئولان محترم ارشاد اعلام کردیم که از روند تشکیل شورای فوق ناخشنود هستیم. برای نمایشگاه سی و یکم، جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی معاونت محترم فرهنگی وقت و وزیرمحترم فعلی در مراسم اختتامیه نمایشگاه سی ام فرمودند که دو اتحادیه از فردا کار خود رابرای نمایشگاه سی¬ یکم بی‌وقفه آغاز کنند تا کاستی‌ها کمتر شوند و ما هم به حرمت همین فرمایشات قصد داشتیم تا برای امسال هم همان ترکیب را بپذیریم تا اینکه نامه‌ای از سوی جناب آقای امیرزاده، مشاور محترم معاونت فرهنگی برای آشنا ارسال شد مبنی بر اینکه یک نفر را برای شرکت در شورای سیاستگذاری و سه نفر را برای شورای فوق اعلام کنیم. وقتی جویای دلیل ارسال آن نامه شدیم متوجه شدیم همین نامه برای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ارسال شده با این تفاوت که ایشان از آنها خواسته بودند برای شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنف چهار نفر را مشخص کنند.

این فعال نشر سپس تفاوت تعداد نمایندگان در نامه ارشاد را موضوعی مسئله‌دار دانست و گفت: مساله قابل تامل اینکه بر چه معیاری وقتی کاری به دو نهاد سپرده می‌شود تعداد اعضای آن را تعیین می‌کنند! جلسه هیئت مدیره را برگزار کردیم و موارد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم در جلسه اول توانستیم قسمت اول نامه را پاسخ بگوییم و قسمت دوم ماند برای جلسات بعدی.

معینی همچنین معرفی شدن نمایندگانی فاقد حق امضا از سوی اتحادیه را مشکل بعدی در ترکیب مذکور عنوان و تاکید کرد: در همین اثنا هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران یک نفر را برای شورای سیاستگذاری و چهار نفر را برای شورای برنامه‌ریزی و اجرایی صنف به ارشاد اعلام نمود. نکته حائز اهمیت این افراد ( 4 نفر ) که قرار بود با ما شورای برنامه‌ریزی اجرایی صنفی را تشکیل دهند، عدم وجود صاحبان امضا اصلی اتحادیه در ترکیب بود. و جالب‌تر اینکه رئیس اتحادیه نیز که بالاترین مقام اجرایی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران است در ترکیب دیده نمی‌شد. ضمن اینکه دوتن اصلا عضو هیئت مدیره نبودند.

او افزود: بنابراین جلسه بعدی هیئت مدیره با در نظر گرفتن تمام جوانب تشکیل شد و هیئت مدیره آشنا با اجماع به این نتیجه رسید که از آقای محمود آموزگار درخواست کند که از سوی آشنا به ارشاد معرفی شوند و ایشان نیز براساس آرمان‌های صنفی خود پذیرفتند. اما دلایل این تصمیم: اصولا در هر تفاهمنامه، قرار داد، معاهده و...دو شخص حقوقی امضای صاحبان امضائ مجاز به این تفاهم معنی و مفهوم و ضمانت اجرایی و قانونی می‌دهد و در ترکیب اعلام شده از سوی هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان که بعدها فهمیدیم با اکثریت نسبی مصوب شده امضای اصلی و اول که متعلق به رئیس اتحادیه بود وجود نداشت این خلاء باعث می‌شد که به فعالیت این شورا در تنگناهای برنامه‌ریزی و اجرایی نمایشگاه که با بسیاری از نهادها صورت می‌گیرد خللی وارد نماید. دوم آن قسمت از برگزاری نمایشگاه که مربوط به فعالیت مشترک ما و اتحادیه است یک رویداد جدی صنفی است و برداشت تمامی اعضای هیئت مدیره ما این بود که صنف از عدم ورود ایشان ناخشنود است و ناگفته پیداست که ما مطابق برداشت خود از نگرانی‌ها و خواسته‌های صنف دست به این انتخاب بزنیم و ملاک و تعبیر ما همان توقع صنف از دو اتحادیه یعنی  فراتر از مرزبندی و بخشی‌نگری‌های معمول، تهران و شهرستان، عمومی و دانشگاهی، کودک و آموزشی و بین‌الملل عمل کردن باشد.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی ناشران ایران آشنا همچنین در ارزیابی چگونگی وساطت ارشاد و اضافه شدن دو نماینده دیگر به این کارگروه 7 نفره و اینکه راه‌کار مذکور چقدر عملی و کاربردی در حل مشکلات و اختلافات خواهد بود، اظهار داشت: به نظر می‌رسد به راه‌حل اصلی توجه ویژه نشده، سال قبل هم پیشنهادی مبنی بر عضویت صاحبان امضای قانونی دو نهاد در شورای فوق شد و با مخالفت‌های آشکار بعضی از آقایان به نتیجه نرسید امسال هم ما به شکل مکتوب به ارشاد اعلام کردیم اما بنا به ملاحظاتی که بهتر است خودشان (مسئولان ارشاد) در صورت صلاح‌دید توضیح دهند مقدور نشد. اینکه دو نفر به تشخیص ارشاد به این جمع اضافه شدند فقط از یک منظر برای ما قابل پذیرش بود که آنها از افراد صنف انتخاب شده‌اند و اگر قرار بود ارشاد دو نفر از مدیران خود را در این شورا جای دهد فلسفه واسپاری زیر سوال می‌رفت.

معینی متذکر شد: هرچند هردو نفر از افراد اضافه شده مورد تایید ما هستند اما پیشنهاد اضافه شدن از سوی ما نبود، ظاهر قضیه این بود که انتخاب صورت گرفته از سوی اکثریت هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان به شکلی سمت و سو داشت که ارشاد ترجیح داد با این کار سمت و سوی آن را تعدیل نماید به هرحال هدف همه همکاران پیشبرد امور در راستای منافع صنف با نگاه فرا بخشی است اگر اضافه شدن این دو همکار بتواند این هدف را پیش ببرد ما آمادگی همکاری کامل داریم.

توضیح سرپرست معاونت فرهنگی ارشاد درباره چرایی ورود ارشاد به موضوع معرفی نمایندگان صنف ناشران

محمد سلگی (سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در توضیح و چرایی ورود ارشاد به حل مسئله معرفی نمایندگان صنف گفت: با توجه به اینکه مشکلاتی در روند معرفی 7 نماینده صنف برای دو کارگروه نمایشگاه وجود داشت ما در معاونت فرهنگی برای اینکه به یک توفق و جمع‌بندی برسیم این ساختار را با مشورت خود صنف ارائه کردیم. هدف از این قضیه هم رسیدن به وحدت و تعامل بوده است. قصد ما رسیدن به جمعی بوده که بتواند از جانب صنف تصمیم‌گیری کرده و کارهای نمایشگاه کتاب را جلو ببرد. بحثه لابی و هماهنگی خاصی نبوده و تمام هماهنگی‌ها با خود صنف صورت گرفته است. دو تشکل عضو این شورا که 7 نفر هم از آن‌ها انتخاب شده‌اند در روند این تصمیم‌گیری مشارکت داشته‌اند و دو نفر اضافه شده هم نه از ارشاد که مجدد از خود صنف هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز