خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری جشنواره نقالان علوی مطرح شد؛

نقاشی قهوه‌خانه‌ای رو به انقراض است/ نیازمند نقاشی پرده نقالی زندگی امام علی(ع) هستیم

نقاشی قهوه‌خانه‌ای رو به انقراض است/ نیازمند نقاشی پرده نقالی زندگی امام علی(ع) هستیم
کد خبر : ۵۳۱۱۶۶

داوود فتحعلی‌بیگی با اشاره به اینکه نقاشی قهوه‌خانه‌ای رو به انقراض است، گفت: آنها که این هنر را یاد گرفته‌اند اگر بخواهند یک پرده نقاشی بکشند بسیار گران‌قیمت تمام می‌شود به طور مثال 10 میلیون تومان می‌گیرند تا این پرده را نقاشی کنند اما پرده‌خوان این بودجه را ندارد و تهیه آن برایش سخت است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری دومین جشنواره نقالی و پرده‌خوانی غدیر (نقالان علوی) با حضور داوود فتحعلی‌بیگی (دبیر علمی) و حسین عالم‌بخش (دبیر اجرایی جشنواره) در سالن امیرحسین فردی تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

دبیر علمی دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر در این نشست خبری گفت: هم علاقه و هم اصرار داشتیم جشنواره‌هایی با موضوع و مضمون زندگانی و اندیشه‌های امام علی برگزار کنیم. در این جشنواره تلاش شده تا به سیره امام علی(ع) نزدیک شویم.

فتحعلی‌بیگی؛ توجه ویژه به سیره امام علی (ع) را موجب ابراز علاقه بسیاری برای حضور در این جشنواره و مشارکت نوجوانان، جوانان و کهنسالان در این رویداد هنری دانست.

او خاطرنشان کرد: امیدواریم از منظرهای مختلف نسبت به سیره امام علی(ع) در قلمرو هنر پرداخته شود. چراکه در این صورت پیامبرمان را هم بهتر می‌توانیم بشناسیم. اگر براساس احادیث پیامبر اسلام، اندیشه‌های امام علی(ع) را بررسی کنیم متوجه می‌شویم پیامبر چه وسعتی از نظر معنویت داشته و شخصیتی از نظر انسانی و علمی مانند امام علی(ع) را پرورانده است.

دبیر اجرایی جشنواره نیز با بیان اینکه تدارکاتی دیده شده تا این دوره از جشنواره بهتر و با استقبال بیشتری برگزار شود، گفت: در این راستا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران کمک کرده است.

عالم‌بخش با اشاره به برگزاری دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر در میدان امام حسین (ع) تهران گفت: این میدان محل مناسبی برای برگزاری یک آئین هنری، سنتی و مذهبی است. امیدواریم سال آینده بتوانیم محل برگزاری این جشنواره را به 5 مکان برسانیم.

او با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره از مشارکت 117 نفر خبر داد و گفت: 31 اجرا در طول جشنواره خواهیم داشت؛ از این 31 نفر پذیرفته شده 12 نفر پیشکسوت هستند و یک نفر به منقبت‌خوانی خواهد پرداخت.

دبیر اجرایی جشنواره نقالان علوی یادآور شد: همچنین بزرگداشت مرشد مصطفی سعیدی پیشکسوت این عرصه در این دوره از جشنواره برگزار خواهد شد که به حنجره ارغوانی معروف است. مهدی شفیعی نیز کتاب حماسه‌های امام علی(ع) را درباره امام اول شیعیان به صورت شعر نوشته است که براساس این کتاب نقالی و پرده‌خوانی خواهد شد.

عالم‌بخش یادآور شد: اردشیر صالح‌پور، محمدحسین ناصربخت و مرشد محسن میرزاعلی و داوود فتحعلی‌بیگی گروه ارزیابی این دوره از جشنواره را تشکیل می‌دهند.

او با اشاره به اینکه دومین جشنواره نقالی و پرده‌خوانی غدیر نسبت به دوره گذشته از نظر کمی و کیفی وسیع‌تر برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: میدان امام حسین می‌تواند هرشب پذیرای 5 الی 10 هزار نفر مخاطب باشد. برنامه‌های این دوره از جشنواره از 13 الی 17 شهریور از ساعت 17 تا 20 اجرا می‌شود و هر شب 5 تا 8 نوبت برنامه برگزار خواهد شد.

عالم‌بخش یادآور شد: طومارهای درست و صحیح را می‌خواهیم جمع‌آوری کنیم. تا سال آینده 40 طومار درست و صحیح که مستند باشد را تهیه می‌کنیم.

داوود فتحعلی‌بیگی با اشاره به اینکه سال‌هاست بر لزوم راه‌اندازی یک رشته آئینی و سنتی برای آموزش آکادمیک این هنر تاکید می‌کند، گفت: اما گویا وزارت علوم نمی‌خواهد این خواسته را بشنود. حتی از دانشگاه سوره به وزارت علوم رشته‌های هنری و نمایشی پیشنهاد شد اما بی‌جواب ماند و هنوز جوابی به ما نداده‌اند.

فتحعلی‌بیگی ادامه داد: وقتی به گذشته برمی‌گردید متناسب آن سال‌ها نقالان می‌آمدند و در مکان‌های مختلف مکتب برگزار می‌کردند اما امروزه آن جایگاه‌های سنتی که نقالی در آنها برگزار می‌شد و آموزش داده می‌شد به عنوان یک پایگاه از دست رفته است.

او خاطرنشان کرد: قهوه‌خانه‌ها از آن جاهایی بود که این اتفاق در آن می‌افتاد اما امروز قهوه‌خانه‌ها کوچک شده و سفره‌خانه‌ها هم حالت قبلی‌اش را از دست داده و بیشتر تبدیل به غذاخوری شده است. ما مانند دیگر کشورها باید برای عرضه به‌روز هنرهای سنتی مکان ویژه‌ای اختصاص دهیم. ما به مرکزی برای اجرای نمایش‌های آئینی و سنتی نیاز داریم.

دبیر علمی دومین جشنواره نقالان علوی با بیان اینکه متولیان و مدیران سطح بالای فرهنگی باید به این موضوع فکر کنند چون بستر این هنر و ظرفیتش در خانواده‌ها و جامعه وجود دارد، گفت: نقالی در تربیت شخصیتی تاثیر دارد که در آن افراد گونه‌ای از نمایش پیشین و کهن ما را یاد می‌گیرند.

فتحعلی‌بیگی با اشاره به اینکه نقاشی قهوه‌خانه‌ای رو به انقراض است، گفت: آنها که این هنر را یاد گرفته‌اند اگر بخواهند یک پرده نقاشی بکشند بسیار گران‌قیمت تمام می‌شود به طور مثال 10 میلیون تومان می‌گیرند تا این پرده را نقاشی کنند اما پرده‌خوان این بودجه را ندارد و تهیه آن برایش سخت است.

او تصریح کرد: قصه‌های قدیمی که پرده دارند را می‌توانیم کپی کنیم. اما اگر در جریان برگزاری جشنواره به این نتیجه رسیدیم که قصه‌ها و پرده‌های جدیدی وجود دارد نیازمند طراحی پرده‌های جدید است. نیازمند نقاشی هستیم که بتواند نقاشی قهوه‌خانه‌ای از زندگی امام علی بکشد که باید هم آموزش دیده باشد و هم از نظر مبلغ بتواند با ما همکاری کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز