خبرگزاری کار ایران

نگاه روان‌کاوانه به زندگی آمریکایی در رمان «واینزبورگ اوهایو»

نگاه روان‌کاوانه به زندگی آمریکایی در رمان «واینزبورگ اوهایو»
کد خبر : ۵۰۵۸۰۱

رمان «واینزبورگ اوهایو» نوشته شروود اندرسون توسط نشر نیماژ منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، رمان «واینزبورگ٬ اوهایو» نوشته شروود اندرسون با ترجمه فرانک جواهری به تازگی توسط نشر نیماژ منتشر و برای اولین بار در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شد.

رمان واینزبورگ٬ اوهایو (۱۹۱۹) اثر نویسندهٔ آمریکایی شروود اندرسون، جزوی از آثار کلاسیک ادبیات اوایل قرن بیستم محسوب می‌شود. در حقیقت با چاپ کتاب در سال ۱۹۱۹، سروصدای زیادی به پا شد و منتقدان نسل گذشته اندرسون را ملامت کرده و منتقدان جوان‌تر با تحسین او را مرد زمانهٔ تحول نامیدند. اندرسون توانست در این اثر از زمانه خود جلو‌تر رود و لحظاتی از زندگی آمریکاییان را ثبت کند که برخی او را اولین و آخرین توصیف کننده‌اش می‌دانند.

این رمان اپیزودیک در یک شهرخیالی به نام واینزبورگ رخ می‌دهد و محور اصلی کتاب را می‌توان گروتسک بودن شخصیت‌ها دانست. درحقیقت شخصیت‌ها از کنار هم می‌گذرند، همدیگر را می‌بینند و صدای هم را می‌شنوند. با این حال به نظر می‌رسد کلا با دنیای اطراف خود قطع رابطه کرده‌اند و همچون ارواح گمگشته سرگردانند.

داستان‌ها به خاطر نگاه عجیب و به شدت شخصی و روانکاوانه‌ای که به زندگی آمریکایی دارند، قابل توجه‌اند. شخصیت‌های داستان، همچون شخصیت‌های شکل گرفته داستان‌های رئالیستی نیستند و نویسنده هم قصد ندارد آن‌ها را اینگونه به تصویر بکشد. آن‌ها تکه‌های خورد شده‌ای از زندگی و ته مانده‌های رنج و شکستند. در هر داستان، یکی از شخصیت‌ها ظاهر می‌شود و سعی می‌کند همراهی بیابد و دوستش داشته باشد و هر بار از این جستجو به مرز دیوانگی می‌رسد. هیچ کدام از این شخصیتهای گروتسک برای نویسنده به خودی خود ارزش ندارند و ارزششان برای او، عطش نامعمول و غیرقابل تعریفشان برای ارتباط از طریق سخن گفتن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز