پوریا اخواص به یاد ادیب خوانساری کنسرت میدهد
گروه "بحر نور" به سرپرستی رضا پرویززاده و خوانندگی پوریا اخواص؛ پنجشنبه (21 اردیبهشت) کنسرتی به یاد استاد ادیب خوانساری در تالار اندیشه روی صحنه خواهد برد.
پوریا اخواص به خبرنگار ایلنا گفت: کنسرتی که از ساعت 21 امشب توسط گروه "بحر نور" در تالار اندیشه آغاز میشود به نوعی "پاسداشت استاد ادیب خوانساری" است.
این خواننده در ادامه افزود: از آنجا که اعضای گروه "بحر نور" از اعضای همان گروه "بازسازی شیدا" زیر نظر زندهیاد استاد محمدرضا لطفی هستند؛ گهگاه کنسرتی را به یاد و پاسداشت یکی از اساتید موسیقی کشورمان طراحی و اجرا میکنند.
وی همچنین عنوان کرد: در این کنسرت یکی از تصانیف شیدا را اجرا خواهیم کرد. تصنیف دیگری نیز در این برنامه درنظر گرفته شده که برگرفته از آثار شیداست و به شیوه و سبک و سیاق قدیمی تنظیم شده است. رپرتوار گروه در این اجرا تماما براساس موسیقی ردیف دستگاهی و کلاسیک ایرانی طراحی شده است.
پوریا با اشاره به بخشهای آوازی این اجرا گفت: در بخش دیگری از این کنسرت من یکی از آوازهای ادیب خوانساری را که در آواز شوشتری اجرا شده، میخوانم. سعی کردم برای اجرای این آواز تمام المانها و ویژگیهای آواز ادیب را کپی کنم. روی شعر "سر نهادیم به سودای کسی زین سر از اوست. همچنین در بخش دیگری از این اجرا، آواز بداههای همراه با تارنوازی بهروز همتی اجرا خواهم کرد.
در این کنسرت بهروز همتی (نوازنده تار)، ماهیار تمسکنی (سنتور)، محمد میرزایی (نی)، حسین حدت (عود)، علی همتی (بمتار)، امین پرویززاده (کمانچه)، حسین همتی (تنبک)، رضا پرویززاده( نوازنده کمانچه و سرپرست گروه) و پوریا اخواص (خواننده) گروه "بحر نور" را همراهی خواهند کرد.
در تاریخ موسیقی ایران از اسماعیل اَدیب خوانساری به عنوان نخستین خواننده مرد در رادیوی ملی ایران نام بردهاند. او فرزند یک روحانی و خوشنویس برجسته به نام میرزا محمودبن ابیالقاسم خوانساری بود؛ ادیب بعدها از محضر اساتیدی چون عندلیب گلپایگانی (تولایی)، سیدرحیم اصفهانی، حبیب شاطر حاجی، نایب اسدالله، و بهطور غیرمستقیم از طاهرزاده بهره برد.
در سال ۱۳۱۹ وقتی برای نخستین بار در ایران رادیو ملی تأسیس شد، درحالیکه ادیب سیونه ساله بود به عنوان نخستین خواننده مرد رادیوی ملی ایران، به رادیو دعوت شد. او در آن دوران با نوازندگانی چون ابوالحسن صبا، علی اکبر شهنازی، حسین یاحقی، حبیب سماعی، عبدالحسین شهنازی، مهدی خالدی و مرتضی محجوبی همکاری کرد.
آثار او در صفحات گرامافون ۷۸ دور (صفحات سنگی)، آثار رادیویی، آوازها و تصانیف همراه با ساز و ارکستر و تعداد بیشماری ضبطهای خصوصی و خانگی بهجا ماندهاست.