خبرگزاری کار ایران

در کنگره مسئولان وزارت ارشاد مطرح شد؛

نوبخت: وزیر اطلاعات می‌توانست امروز وزیر ارشاد باشد/صادرات نفت رشد ۱۷ درصدی بودجه فرهنگ را برای سال آینده ممکن کرده+عکس

نوبخت: وزیر اطلاعات می‌توانست امروز وزیر ارشاد باشد/صادرات نفت رشد ۱۷ درصدی بودجه فرهنگ را برای سال آینده ممکن کرده+عکس
کد خبر : ۴۶۷۰۷۲

نوبخت با بیان این موضوع که وزیر اطلاعات می‌توانست امروز وزیر ارشاد باشد، گفت: امروز در جایگاهی هستیم که برای توسعه ارزان تلاش کنیم. تجدد کشورها در امر توسعه صورت می‌گیرد. برای ارتقای جمهوری اسلامی باید توسعه‌یافته شویم.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ کنگره مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز با حضور محمدباقر نوبخت (سخنگوی دولت)، سیدعلی صالحی امیری (وزیر ارشاد)، سیدمحمد علوی (وزیر اطلاعات) و معاونان و مشاوران وزیر ارشاد در تالار وحدت برگزار شد.

نوبخت در این مراسم که گویا از 8 صبح امروز بدون حضور خبرنگاران کار خود را آغاز کرده و برگزارکنندگان آن در ساعت 11 درها را به روی خبرنگاران باز کرده بودند؛ در بخش دوم نشست و در جمع رسانه‌ها اظهار کرد: حضورم در جعع مدیران حوزه فرهنگ و ارشاد اسلام ایجاب می‌کند از جایگاه سازمانی و آنچه ماموریت برنامه و بودجه است؛ سخن بگویم.

او ادامه داد: مسولیتی که همان احیای تصدی توسعه در جمهوری اسلامی ایران است؛ امروز وجه مشترک همه افراد در کشورهاست که باتوحه با ملاحظات در ذیل یک عنوان برزگ توسعه‌خواهی قابل گنجاندن است.

او ادامه داد: تمامی مطالبات چه در موضع فردی و چه در موضع اجتماعی در ذیل یک سرفصل مفصل به نام برنامه و بودجه است و ما مسئولیت بزرگی در سازمان برنامه و بودجه داریم.

نوبخت با بیان این موضوع که وزیر اطلاعات می‌توانست امروز وزیر ارشاد باشد، گفت: امروز در جایگاهی هستیم که برای توسعه ایران تلاش کنیم. تجدد کشورها در امر توسعه صورت می‌گیرد. برای ارتقای جمهوری اسلامی باید توسعه‌یافته شویم. مقام معظم رهبری هم اولین هدف را توسعه‌یافتگی ایران در جایگاه اقتصادی و علم و فناوری عنوان کرده‌اند.

او افزود: برنامه لازم برای توسعه از سال 1328 قانونمند شد. اولین برنامه هفت ساله توسعه عمرانی کشور همان زمان شروع شد. پنج برنامه توسعه تا امروز در جمهوری اسلامی انجام شده که با یک سال اضافه‌تر برنامه ششم آن از چند روز دیگر آغاز می‌شود.

نوبخت افزود: عنوان توسعه عنوان نو در عرصه اقتصاد و اجتماع است. از سال 1950 هدف جدیدی برای جامعه به عتوان توسعه تعریف شد. اکسیری که قرار بود جهان را آرام کند بحث توسعه بود که بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد. البته نمی‌توان انتظار داشت تعریف کاملی از توسعه داشنه باشیم.

وی گفت: در برخی از کشورها توسعه حاصل شده اما کاهش آلام اتفاق نیفتاده است. بنابراین نسل دوم اندیشمندان دانستند که توسعه زمانی حاصل می‌شود که رشد اقتصادی همراه با توزیع عادلانه باشد. امروز ایده‌های جدیدتری شکل گرفته که جمهوری اسلامی در سایه اسناد بالادستی از این ایده‌های نوین استفاده می‌کند.

سخنگوی دولت یادآور شد: توسعه بجا یک امر بیرونی و یک امر درونی است و انسانها باید توسعه پیدا کنند. اینها جزو محورهای توسعه است. انسان نیز دارای استعدادهای مختلفی است و هرکسی نمی‌تواند از همه استعدادهایش استفاده کند.

او ادامه داد: جامعه توسعه یافته جامعه آزادی‌ است. اصول مترقی قانون اساسی دست همه را برای آموزش در حیطه قانون اساسی باز گذاشته و برای همین شهر از روستا توسعه یافته‌تر است. در این سند؛ توسعه‌یافتگی یک هدف است و برنامه ششم ما را به آن مسیر راهنمایی کند.

او ادامه داد: کشوری توسعه یافته است که نه تنها در عرصه اقتصاد رشد پیدا کرده باشد بلکه در بعد علمی و فناوری به عنوان دومین فاکتور رشد پیدا کرده باشد. فاکتور دیگر موضوع سیاسی است. توسعه سیاسی ابعاد خود را دارد و برای جمهوری اسلامی ایران در قالب استقلال موضوع دفاع و امنیت است که برای ایران دفاع و امنیت یک بعد توسعه است. بعد دیگر توسعه که زیربنای توسعه است؛ موضوع فرهنگ است و ما آن را نه تنها یک بعد بلکه زیرساخت توسعه می‌دانیم. اگر در اسناد فرادستی فرهنگ جایی نداشته باشد ما نمی‌توانیم بگوییم اسناد بالادستی توسعه یافته است و آنچه که هم بعد است و هم زیربنا؛ فرهنگ است. پس باید بدانیم چه چیزی را در دست داریم.

او با طرح این سوال که آیا اقتصاد در دست ما است، گفت: نه فرهنگ در اختیار ما است پس باید برای آن بودجه داشت. بودجه در تعریف قانونی یک برنامه یکساله است که برشی از یک برنامه میان مدت است. بدون تعارف باید ببینیم بودجه ما بودجه فرهنگی است. با احتیاط بگویم که بودجه ما بودجه فرهنگی نیست. اما اگر واکاوی کنیم میزان منابع کشور از سال 92 که دولت یازدهم روی کار آمد بودجه ما 210 هزار میلیار د بود و امسال با افزایش حدود 30 هزار میلیارد شد 294 هزار میلیارد. افزایش یافت طی 4 سال گذشته حدود چهل درصد افزایش داشتیم سالانه حدود ده درصد افزایش باید در جاری و عمرانی تقسیم شود. ما بودجه جاری‌مان از 120 هزار به 190 هزار افزایش پیدا کرده و بودجه عمرانی 67 درصد افزایش داشته اما عده‌ای بر سر بی‌اطلاعی می‌گویند که عمرانی باید بیشتر از جاری باشد. درحالیکه بودجه عمرانی بیشتر از جاری است.

او ادامه داد: بودجه جاری کشور فقط صرف چهار تا پنج محل می‌شود. به امر رفاه اجتماعی ازجمله کمیته امداد و بهزیستی و غیره 73 هزار میلیارد تومان بودجه تعلق گرفته است. بعد آموزش و پژوهش و فرهنگ. بودجه فرهنگ در این دولت 5 هزار میلیارد تومان است درحالیکه رشد بودجه کل کشور سالانه حدود ده درصد بوده است. در همین شرایط فعلی بودجه فرهنگ حدود 7200 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و سهم فرهنگ از بودجه از 2.42 به 2.48 درصد افزایش رسیده است. ما در سال 92، 58 درصد بودجه دولت در حوزه فرهنگ را در اختیار بخش غیردولتی قرار دادیم و در سال 94 میزان اختصاص بودجه به بخش غیردولتی تا 64 درصد افزایش پیدا کرد.

او ادامه داد: ما توجه به فرهنگ داریم از نظر سهم افزایش بودجه و ای کاش می‌توانستیم بودجه این بخش را آن مقدار قرار دهیم که توانایی آن را می‌داشتیم تا به کمک آن فرهنگ را اعتلا بخشیم اما چه فایده که دولت با محدودیت‌هایی همراه است.

او خاطرنشان کرد: در سایه تلاش دولت برای رفع تحریم‌ها؛ دولت نه تنها توانست اتهامی که به جمهوری اسلامی وارد بود برای استفاده از مقاصد نظامی از انرژی هسته‌ای را از میان بردارد بلکه با قبول pmd آژانس انرژی اتمی به‌طور رسمی اعلام کرد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران نظامی نیست و  همه قطعنامه‌ها لغو شد و اگر این دولت هیچ کاری نکرده باشد همین که از ملت رفع اتهام شد؛ بزرگترین دستاورد است یا این امر کمترین کاری است که دولت برای این ملت بزرگ انجام داده است.

او با بیان این مطلب که آمریکا همیشه دشمن ما هست؛ گفت: رهبر انقلاب امریکا را دشمن باالفعل معرفی می‌کنند اما ما نقطه اتصال اروپا و امریکا را شکستیم. هر اقدامی را که آمریکا انجام دهد، او منزوی است چراکه ایران به جای فحاشی و بلندگویی اثبات کرد که فعالیتش نظامی نیست. هر اتفاقی که بیفتد بیشتر حق ایران را تایید می‌کند.

او با تاکید بر اینکه حق این ملت است که از دستاوردهای علمی‌اش استفاده کند، گفت: ما در سایه همین موفقیت بین‌اللملی موفق شدیم تحریم اقتصادی را بشکنیم. براساس گزارش آقای زنگنه؛ ما بیش از 2 میلیون و 900 هزار نفت و میعانات گازی صادر کرده‌ایم. در سایه این صادرات با افزایش قیمت موجود وضع درآمدی‌مان نسبت به سال گذشته بهتر است و عقب ماندگی‌های گذشته را جبران می‌کنیم تا در سال 96 با گستره بهتری و 17 درصد رشد بودجه؛ به حوزه فرهنگ توجه داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز