خبرگزاری کار ایران

یک نمایشگاه برای حمایت از هنرمندان تجسمی‌

یک نمایشگاه برای حمایت از هنرمندان تجسمی‌
کد خبر : ۴۵۱۲۶۷

گالری «بن» با برپایی نمایشگاه گروهی طراحی با عنوان «ریشه‌ها» با گردآوری کریم نصر فعالیت خود را آغاز کرد. این نمایشگاه قرار است به مدت یک ماه در این گالری برپا باشد.

به گزارش ایلنا، این گالری که قصد دارد تمرکزش را روی هنر جدی بگذارد، در نخستین گام نمایشگاه خود را به طراحی اختصاص داد و در این نمایشگاه که نخستین نمایشگاه طراحی گردآوری شده توسط کریم نصر  است مجموعه ای از طراحی های دیده نشده بهمن بروجنی، حمید پازوکی، علیرضا جدی، مهرداد ختایی، رضا درخشانی، یعقوب عمامه‌پیچ، معصومه مظفری، کریم نصر و احمد وکیلی در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

در کنار اهمیت طراحی یکی از دلایلی که موجب اهمیت و جذابیت این نمایشگاه می‌شود، دیده نشدن آثار این مجموعه است چون امروز برخی از هنرمندان این مجموعه را ما با نقاشی‌های آبستره، فیگوراتیو و انتزاعی می‌شناسیم و کمتر شاهد آثار طراحی این هنرمندان در نمایشگاه‌هایی که برپا می‌شود هستیم.

در این نمایشگاه ۳۸ طراحی از ۹ هنرمند در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است و طراحی‌های این مجموعه از یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان تا هشت میلیون قیمت‌گذاری شده است.

کریم نصر طراح و گردآورنده نمایشگاه ریشه‌ها گفت: برای برپایی نمایشگاه ریشه‌ها من از تعدادی از هنرمندان شناخته شده رشته تجسمی که کارهای پایه‌ای کرده‌اند دعوت کردم تا با برپایی این نمایشگاه ضمن دیده شدن آثار این هنرمندان شرایطی نیز برای آموزش نسل جدید هنرمندان فراهم کنیم.

او افزود: با تماشای آثار هنرمندان شرکت کننده در نمایشگاه ریشه‌ها مخاطب  متوجه خواهد شد که هنرمندان این نمایشگاه  در کارشان جهش ناگهانی نداشته‌اند و با گذر زمان  و مداومت در کار مسیرشان را مشخص کرده‌اند.

شبنم طللوع  یکی از مدیران گالری بن گفت: هدف من و همکارم مونا زند این است که در گالری بن به موضوعات مهم و ریشه‌ای هنرهای تجسمی بپردازیم و از این رو تصمیم گرفتیم که نخستین نمایشگاه این گالری را به طراحی اختصاص بدهیم. با برپایی نمایشگاه ریشه‌ها هدف ما این است که روند کاری این هنرمندان نشان داده شود برای این که هر یک از این هنرمندان در ادامه راه مسیر دیگری را انتخاب کرده‌اند و از منظر بسیاری از مخاطبان هنرهای تجسمی طراحی‌های آن‌ها کمتر و یا حتی دیده نشده است.

او افزود: با راه‌اندازی گالری بن قصد داریم که به عنوان حامی هنرمندان جوان و پیشکسوت وارد عرصه تجسمی شویم و امکانی را برای ارائه و دیده شدن آثار آن‌ها فراهم کنیم. متاسفانه امروز با هنرمندان بسیاری مواجه می‌شویم که آثارشان تنها در آتلیه شخصی خودشان مانده و فرصت دیده شدن پیدا نمی‌کنند یکی از مهم‌ترین اهداف گالری بن فراهم کردن فرصت دیده شدن آثار این گروه از هنرمندان است.

طلوع با اشاره به فضای گالری بن گفت: این گالری با ۱۶۰ متر مربع فضای نمایشگاهی در دو سالن راه‌اندازی شده است که سالن کوچکتر به صورت دائمی میزبان آثار کاربردی هنرمندان هنرهای تجسمی است و در سالن بزرگتر نیز آثار نمایشگاهی هنرمندان تجسمی را به نمایش خواهیم گذاشت.

او ادامه داد: با توجه به این که هدف ما دیده شدن نمایشگاه‌های هنرمندان است قصد داریم نمایشگاه‌ها را یک ماهه برگزار کنیم و در گالری بن به روی همه هنرمندان باز است چون در گالری بن قصد نداریم که همانند برخی گالری‌ها تنها با تعدادی هنرمند محدود کار کنیم.

مونا زند یکی دیگر از مدیران گالری بن گفت: گالری‌داری کاری است که به عشق و صبر نیاز دارد و من و شبنم طلوع با عشق و علاقه‌ای که به هنرهای تجسمی داریم تصمیم گرفتیم که گالری بن را با هدف حمایت از هنرو هنرمندان تجسمی راه‌اندازی کنیم و گالری بن یک شبه راه‌اندازی نشده است و پشت آن سال‌ها تجربه و فکر وجود دارد.

او افزود: یکی از هدف‌های عمده ما در گالری بن حمایت از پیشکسوتان و هنرمندانی است که در سایر گالری‌ها امکانی برای نمایش آثارشان وجود ندارد. پیشکسوتان هنرهای تجسمی سهم بزرگی به گردن همه ما دارند و ما قصد داریم در طول سال میزبان نمایشگاه‌های متعددی از آثار آن‌ها باشیم و زوایای پنهان آثار آن‌ها را در قالب نمایشگاه به نمایش بگذاریم.

مدیر گالری بن درباره چرایی آغاز به فعالیت این گالری با طراحی گفت: امروز در کشور ما به طراحی در مقایسه با سایر شاخه‌های هنرهای تجسمی کمتر بهاء می‌دهند و بیشتر گالری‌ها  فعالیت خود را با برپایی نمایشگاه آغاز می‌کنند و ما در گالری بن چون قصد داریم به ریشه‌ها توجه کنیم تصمیم گرفتیم که بخشی از تمرکزمان را بر روی طراحی بگذاریم و در نخستین نمایشگاه گالری بن نیز مجموعه‌ای از طراحی‌های هنرمندان برجسته و صاحب سبک را در معرض دید علاقه‌مندان گذاشتیم.

طراحی از مناقشه آمیزترین مفاهیم هنرهای تجسمی است. هر چند ادراک متفاوت هنرمندان از مفهومی واحد شکل‌های متفاوتی از هنر را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد اما برای همه هنرمندان تقریبا بدون استثنا شکل‌گیری این ادراک از مسیر مشترکی می‌گذرد. در این مسیر نخست مطالعه اشیای قابل رویت و سپس به آهستگی تبدیل این تجربه به بیان ویژه هنرهای تجسمی یعنی ترجمه آن به خطوط و سطوح نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

 کریم نصر در استیمنت این نمایشگاه نوشته است: «نمایشگاه حاضر بخش مهمی از مسیر طی شده تعدادی از هنرمندان شناخته شده ایرانی را پیش روی بازدیدکنندگان قرار می‌دهد تعدادی از این هنرمندان در حال حاضر با درکی متفاوت از آن چه در این نمایشگاه ارائه کرده‌اند به فعالیت هنری خود ادامه می‌دهند اما آن چه که سخاوت‌مندانه ارائه کرده‌اند از این جهت ارزشمند است که مسیر طی شده جست و جوی هنری آنان را در مقابل دیدگان  ما قرار می‌دهد در نتیجه آن چه که مخاطبان این مجموعه با آن روبرو می‌شوند گاه شاخه‌های گسترده بافته‌های هنری این هنرمندان و گاه نمایانگر ریشه‌های عمیق کاوش‌های تجسمی آنان است.»

شبنم طلوع دانش آموخته رشته طراحی صنعتی و معماری است او معمار، عکاس و نقاش و از اعضای انجمن نقاشان ایران، انجمن نقاشان آمریکا و کانادا است.

مونا زند فارغ اتحصیل رشته گرافیک نقاشی است و عضو انجمن نقاشان ایران است و تاکنون نمایشگاه‌های متعددی در ایران و خارج از کشور داشته است.

گالری بن در خیابان احمد پور پلاک ۶۰ واقع شده است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره ۲۲۴۳۲۱۷۹ تماس بگیرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز