خبرگزاری کار ایران

علی نصیریان:

زمانی فکر می‌کردیم فقط کیمیایی، مهرجویی و کیارستمی را داریم که یکدفعه اصغر فرهادی پیدا می‌شود

نصیریان گفت: زمانی بود که ما فکر می‌کردیم کارگردانان سینما فقط مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و مرحوم عباس کیارستمی هستند اما امروز می‌بینیم یک دفعه کسی مثل اصغر فرهادی پیدا می‌شود.

به گزارش ایلنا، سیدمصطفی ابطحی شب گذشته  سه شنبه 23 آذر  در آیین افتتاحیه چهارمین جشنواره یاس، با اشاره به اهمیت شبکه نمایش خانگی گفت: نمایش خانگی رسانه پرمخاطب، مستقل و تاثیرگذار در حوزه اقتصاد و فرهنگ است. رقیبان فراوانی دارد اما با تکیه بر تکنولوژی روز دنیا و فناوری‌های جدید رقیبان خود را پشت سر گذاشته است.

ابطحی تاکید کرد: امسال سال خوبی برای نمایش خانگی است، هویت نمایش خانگی مبتنی بر حضور مفاخر سینمای ایران و هنرمندان برجسته و کسانی در هر نقشی چنان از شخصیت و ظرفیت هنری برخوردار هستند که آن نقش را تحت تاثیر قرار می‌دهند و در دل مخاطب می‌نشانند. کسانی که آوازه آن‌ها نه تنها در عرصه ملی که در عرصه بین المللی درخشیده است.

وی ادامه داد: با این جشنواره در ۱۰ شهر استان مازندران دستگاههای سینمای سیار نصب شده تا ساکنان این شهر‌ها همراه با ساکنان رامسر تنکابن و چالوس و بابل فیلمهای جشنواره را ببیند؛ جشنواره‌ای که با استفاده از فناوری‌های جدید امکان ارزیابی و قضاوت برای همه تماشاگران فراهم شده است.

**اسدزاده: قدیمی‌ترین هنرپیشه ایرانی هستم

تجلیل از هنرمندان پیشکسوت بخش دیگر آیین افتتاحیه جشنواره بود که در ابتدا علیرضا خمسه، مجید مظفری، محمد حیدری و مرجانه گلچین برای تقدیر از داریوش اسدزاده به روی سن آمدند.

علیرضا خمسه با اشاره به اینکه هر‌گاه در سینما می‌خواستند از بازیگر رشید مثال بزنند، نام داریوش اسدزاده را به میان می‌آوردند به شوخی به وی گفت: اصلا ترانه‌های های رشید خان را برای داریوش اسدزاده عزیز خوانده‌اند.

اسدزاده نیز حاضران در افتتاحیه جشنواره فیلم یاس را هنرمند و نیمه هنرمند خواند و گفت: شما هنرمند هستید چون هنرمندان را دوست دارید. من هم مرید و سپاسگذار مردم هنر دوست هستم.

وی ضمن تبریک آغاز چهارمین دوره جشنواره و تشکر از اهالی مازندران افزود: زمانی عاشق موسیقی بودم و پیانو کار می‌کردم. تابستان‌ها کار می‌کردم و دو زار دستمزدم بود. با‌‌ همان دستمزد یک پیانو خریدم. اما موسیقی را کنار گذاشتم و با تئا‌تر از سال ۱۳۲۰ کارم را شروع کردم.

وی افزود: سال ۳۵ از طرف اداره هنرهای ملی به جشنواره پاریس رفتم. در آن زمان وزارت فرهنگ و ارشاد امروزی تاسیس نشده بود. در سال ۴۶ هم فیلمی در آمریکا بازی کردم و از سال ۵۵ به مدت ۱۰ سال به آمریکا رفتم این خلاصه زندگی من بود و در حال حاضر گه گاهی، اگر حال و حوصله‌ای داشته باشم فیلم سینمایی کار می‌کنم. چهار کتاب نوشته‌ام و آخرین کتابم که این روز‌ها در حال نگارش آن هستم در مورد تهران قدیم است.

اسدزاده درباره پیوستن به وادی هنر گفت: من ۷۵ سال است که در عالم هنر کار می‌کنم. در حال حاضر قدیمی‌ترین هنرپیشه ایرانی هستم ولی با عشقم زندگی کردم. با دلم. و از همه چیزم به خاطر آن گذشتم و این گذشتن بسیا ر دشوار است. همین عشق هم مرا تا به امروز نگه داشته است. این عشق را از شما مردم دارم.

**بابائیان: نمایش خانگی مخاطبان میلیونی دارد

در ادامه این مراسم، سیروس الوند برای تقدیر از داریوش بابائیان به روی سن دعوت شد و درباره وی گفت: امسال می‌خواستم فیلم بسازم، پروانه ساخت هم گرفتم. سراغ بسیاری از دوستان که عنوان تهیه کنندگی را یا به حق دارند یا یدک می‌کشند، رفتم اما کمکی دریافت نکردم. بنابراین نتوانستم فیلمم را بسازم.

وی افزود: اما سال‌ها پیش زمانی که می‌خواستم فیلم مزاحم را بسازم، فقط یک تلفن به آقای بابائیان کردم و او سرمایه فیلم مرا با اینکه عنوان تهیه کننده از آن خودم بود، تامین کرد. حالا می‌فهمم بابائیان چه عزت و احترامی داشت که آن را تاکنون مخفی کرده بود. خوشحال هستم که امشب این عزت و احترام به لطف جشنواره یاس مطرح می‌شود.

داریوش بابائیان گفت: از مخاطبین ۶۰ میلیونی شبکه نمایش خانگی متشکرم که باعث می‌شوند سینما هم رونق بیشتری پیدا کند. اما متشکرم که از آدم‌های پشت صحنه قدردانی می‌کنید. قطار زندگی در حرکت است و ما غیر هنری‌هایی که در آن سوار هستیم، یک به یک نوبت به پیاده شدن ما می‌رسد.

**جشنواره یاس برگزیدگان بخش ویدئو رسانه خود را شناخت

در ادامه این مراسم و با حضورمحمدرضا فرجی، حسن دا‌ها و سیمون سیمونیان یاس زرین جایزه فنی بهترین کیفیت عرضه لوح فشرده به موسسه هنرنمای پارسیان به مدیریت علی اکبر قائینی نجفی اهدا شد.

همچنین یاس زرین جایزه فعال‌ترین موسسه ویدئو رسانه به موسسه سینما ۲۴ به مدیریت مجید محسنی تعلق گرفت.

یاس زرین بهترین موسسه پخش فیلم نمایش خانگی نیز به موسسه تصویر دنیای هنر به مدیریت جواد معماری اردستانی اهدا شد.

در بخش پوستر حمیدرضا بابابیگی برای طراحی پوس‌تر «فیلم اینجا کسی نمی‌می‌رد» یاس زرین جشنواره را دریافت کرد.

همچنین یاس زرین بهترین آنونس به مسعود رفیع‌زاده برای ساخت آنونس فیلم «روزی روزگاری سینما» اهدا شد.

در بخش عکس اقلام تبلیغی و اطلاع رسانی سحر طرزی برای عکس‌های فیلم «اینجا کسی نمی‌می‌رد» یاس زرین جشنواره را به خانه برد.

**ثریا قاسمی: هنرمندان پیشکسوت را دریابیم

در بخش بعدی تجلیل‌های این رویداد فرهنگی، مهدی صباغ‌زاده، سید مصطفی ابطحی و یدالله صمدی به روی سن آمدند تا از ثریا قاسمی تقدیر کنند.

قاسمی پس از دریافت لوح و یاس زرین، اظهار کرد: بسیار از حضور دو بزرگی که اینجا ایستاده‌اند و به وسیله آن‌ها تشویق شدم، خوشحال هستم. دو بزرگی که سال هاست در سینما کار می‌کنند.

وی با تشکر از دست اندرکاران جشنواره برای زحمت‌های چند ماهی که منجر به برگزاری این جشنواره شد تاکید کرد: از دعوت شما متشکرم. جشن و شادی بسیار خوب است. همه این اتفاقات منجر به این می‌شود که روحیه ما هم شاد شود. اما این جشنواره‌ها و جشن‌ها تمام می‌شوند و جشنواره‌های بعدی می‌آید. ما بازهم می‌رویم و شرکت می‌کنیم. ولی باید در کنار این شادی‌ها به مسائل دیگری هم توجه کنیم. می‌خواهم از همه کاربلد‌ها و آنهایی که پر انرژی هستند بخواهم تا راهی برای سامان دهی به امور بیماران، بیکاران و کسانی که دیگر توان کار کردن در این عرصه را ندارند.

**علی نصیریان: هر قدمی برای رونق بخشیدن سینما موثر است

تجلیل از علی نصیریان با پخش کلیپی آغاز شد. سپس سید مصطفی ابطحی، محمد متوسلانی و همایون اسعدیان برای تقدیر از علی نصیریان روی سن آمدند و لوح سپاس و یاس زرین را به او تقدیم کردند.

علی نصیریان با تشکر از دست اندرکاران این برنامه گفت: با برگزاری چنین بزرگداشت‌هایی من بیشتر خجالت می‌کشم چون آنچه تاکنون در عرصه بازیگری انجام دادم، به خواسته خودم بوده و آن را دوست داشتم. عشقم به این حرفه بوده که باعث شده تا به امروز آن را دنبال کنم. بنابراین هیچ انتظار یا توقعی نداشتم که کسی بخواهد به آن توجه کند.

وی تاکید کرد: آن موقع که ما بازیگری را شروع کردیم، هیچ وقت به چنین روزهایی فکر نمی‌کردیم که حالا بخواهیم به جایی برسیم که از ما به خاطر آن تقدیر شود یا به ما توجهی کنند. آن عشق شخصی بود که می‌جوشید و ما به خاطرش تلاش می‌کردیم.

نصیریان با اشاره به اینکه نتیجه تلاش‌هایشان در ‌‌نهایت خدمت به جامعه و مردم بوده گفت: سرمایه ما مردم هستند. عشق ما این بود که با مردم ارتباط بگیریم، به آن‌ها نزدیک شویم و گفت‌و‌گو کنیم. همین سلام و علیکی که در حال حاضر در کوچه و خیابان بین ما شکل گرفته بسیار برایمان ارزشمند است.

بازیگر سریال «شهرزاد» درباره نسل آینده هنر گفت: استعدادهای درخشانی در گوشه و کنار این مملکت وجود دارند که امیدوارم این‌ها رشد کنند و بارور شوند. زمانی بود که ما فکر می‌کردیم کارگردانان سینما فقط مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و مرحوم عباس کیارستمی هستند اما امروز می‌بینیم که یک دفعه کسی مثل اصغر فرهادی پیدا می‌شود.

**تقدیر ویژه جشنواره یاس از شهید اقبالی

در ادامه این مراسم از فیلم «پرنده افلاک» تقدیر ویژه شد. این فیلم به زندگی شهید علی اقبالی پرداخته است. سهیلا‌پور محمدی، کارگردان این فیلم و همسر شهید اقبالی یاس زرین را دریافت کردند.

همسر شهید اقبالی در این مراسم گفت: همانطور که علی نصیریان گفتند ملت ما بسیار مهربان، شجاع و قدر‌شناس هستند. وظیفه خود می‌دانم که از ملت عزیزم تشکر کنم به این دلیل که حالا بعد از ۳۷ سال همسر من شناخته شد. خلبانی که در ماه‌های اول جنگ تصمیم گرفت با صدام که قصد داشت تهران را تسخیر کند دربیفتد. عزیزان ما جانشان را در کف دستشان گذاشتند و خالصانه برای این ملت جان دادند. نحوه شهادت علی اقبالی بسیار فجیع بود.

همچنین در این مراسم از همسر فداکار شهید مدافع حرم مازندرانی شهید مصطفی تاشوسا تجلیل شد.

چهارمین جشنواره بین المللی فیلم یاس از امشب ۲۲ آذر آغاز و تا ۲۶ آذر در رامسر ادامه خواهد داشت.

کد خبر : ۴۳۷۴۹۶