لزوم ساخت کتابفروشیهای طبقاتی در خیابانهای مهم کشور
رضا هاشمینژاد ایجاد کتابفروشیهای بسیار بزرگ را در خیابانهای مهم کشور، یکی از راهکارهای توجه به مقوله کتاب در جامعه دانست.
به گزارش ایلنا، مدیر انتشارات افق، با توجه به بازخورد مثبت ایجاد کتابفروشیهای بسیار بزرگ در خیابانهای مهم در کشورهای دیگر بیان کرد: اگر کتابفروشیهایی در کشور درنظر بگیریم که طبقاتی بوده و بزرگ باشد در نگاه مردم و رهگذران جذابیت بیشتری ایجاد میکند. این کار در کشورهایی که در عین سرمایهداری به مقوله فرهنگ و ادبیات اهمیت زیادی میدهند، انجام شده و بازخورد خوبی هم داشته است.
هاشمینژاد ادامه داد: این کتابفروشیهای عظیم در این کشورها در خیابانهای بسیار مهم و گرانقیمت ساخته شده و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی افزود: این کشورها اهمیت این قضیه را به خوبی دریافتهاند برای همین هم این ساختمانهای بزرگ را که برای فروش کتاب درنظرگرفته شده، در گرانترین نقاط شهرهایشان ساختهاند؛ که برخی از شیوخ عرب برای خرید چند متری از آن با یکدیگر رقابت دارند. از هر متر این خیابانها با فروش کالاهای مصرفی مانند عطر و ... میتوان هزاران دلار سود برد ، ولی شهرداریها ترجیح دادهاند در این خیابانها کتابفروشی تاسیس کنند.
ناشر عضو در انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان با ذکر نمونههایی دراینباره گفت: شخصا از نزدیک برخی از این کتابفروشیهای بزرگ را دیدهام. ویرجین در خیابان شانزلیزه پاریس، واتراستون خیابان آکسفورد در لندن و کتابفروشیهای هوگندوبل در شهرهای فرانکفورت و برلین نمونههایی از این کتابفروشیها هستند.
وی یادآور شد: فروش بالای کتاب در این ساختمانهای طبقاتی و همچنین بازخورد مثبت آن در جامعه و بافت شهری، این انگیزه را به مسئولین داده است که در گرانترین و مهمترین خیابانهای شهر خود بزرگترین کتابفروشیهایشان را بسازند.
هاشمینژاد اضافه کرد: این پیشنهاد را درگذشته به شهردار محترم تهران نیز ارائه کردهام و امیدوارم با در نظر گرفتن شرایط، این طرح در ایران هم انجام شود. و در پی آن، شاهد تاثیرهای مثبت آن در سطح جامعه خودمان هم باشیم.
مدیر انتشارات افق که آثارش تاکنون در جشنوارههای متعدد در داخل و خارج از کشور رتبه کسب کرده، و این کتابها هماکنون برای نمایش تا پایان هفته کتاب، در نمایشگاه دستاوردهای ناشران عضو در انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان قرار داده شده است، افزود: در شرایطی که همه جا با این پرسش اساسی روبهرو هستیم که چهکار کنیم که مردم کتاب بخوانند و به کتابخوانی بیشتر توجه کنند، میتوان به راهکارهایی که در کشورهای دیگر انجام میشود، توجه کرد و نکات مثبت آنها را در اینباره با توجه به شرایط کشور، به کار برد.