دیدار نمایندگان اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با سیدحسن خمینی
سیدحسن خمینی در دیدار با نمایندگان اصناف، بر نقش اصناف در جنبش تنباکو، انجمنهای ایالتی و ولایتی، قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ ، پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس اذعان کرد.
به گزارش ایلنا، اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران، روسای اتاق اصناف سراسر کشور و همچنین مسئولان اتحادیه صنفی تهران ازجمله اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی با حضور در حسینیه جماران با سیدحسن خمینی یادگار امام راحل دیدار کردند.
یادگار گرامی امام با تأکید بر منحصر نبودن دین به امور شرعی و ظاهری، گفت: اینکه مردم به راحتی بتوانند کنار هم زندگی کنند، حرفشان را بزنند و در حوزههای سیاسی، اقتصادی، قضایی و… از عدالت برخوردار باشند و احجاف در حق آنها صورت نگیرد از بزرگترین شعائر دینی است.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در دیدار اعضای هیأت رئیسه و کارکنان اتاق اصناف ایران اظهار داشت: گزافه نیست اگر بگوییم بعد از عدهای اندک از روحانیون، نخستین جمعیت و گروهی که به نهضت امام پیوستند و در مقاطعی نیز بار اصلی نهضت را بر دوش کشیدند و رنج زندان، شکنجه و شهادت را کشیدند، پیشگامان اصناف کشور بودند.
وی ویژگی ممتاز انقلاب اسلامی را عدم تعلق آن به یک دسته، طبقه و گروه خاص دانست و افزود: اساساً لازمه اسلامی بودن انقلاب همین امر بود که یک طبقه یا گروه برای منافع خود وارد مبارزه نشود.
یادگار امام با اشاره به نقش طبقه کارگر در انقلاب اکتبر روسیه و دهقانان در انقلاب چین، گفت: در انقلاب اسلامی ایران به دلیل قید دینی، هرکس پایبند به این ارزشها بود حتی اگر به ضرر منافع شخصیاش بود وارد مبارزه شده و هزینه داد.
وی تأکید کرد: البته اسلامی بودن در امور شرعی و ظاهری خلاصه نمیشود و یکی از اشتباهات فاحش این است که فکر کنیم دین منحصر به این امور است؛ گرچه قطعاً اینها از اجزاء دین هستند اما آزادی و استقلال نیز در زمره بزرگترین ارزشهای دینی است؛ اینکه مردم به راحتی بتوانند کنار هم زندگی کنند، حرفشان را بزنند و در حوزههای سیاسی، اقتصادی، قضایی و… از عدالت برخوردار باشند و احجاف در حق آنها صورت نگیرد از بزرگترین شعائر دینی است.
سیدحسن خمینی ادامه داد: دین هم قواعد اخلاقی، انسانی و حقوق دارد و هم اینکه مسائل ظاهری و شرعی آن هم باید مورد احترام واقع شود.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط دو قطبی جهان در قرن گذشته اگر کسی ادعا کند انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب سوسیالیستی ماتریالیستی نبوده، بهترین شاهد آن پیشگامی اصناف در این نهضت است، یادآور شد: کمونیستها براساس سخن لنین «خرده بورژوا»ها را مانع اصلی پیشرفت میدانستند، اما در ایران به دلیل اسلامی بودن انقلاب همین طیف که بخش کوچکتر اقتصاد کشور را تشکیل میدهند سردمدار انقلاب شدند و وقتی آنها وارد شدند جامعه دانشگاهی، کارگری و.. توانستند به توفیق برسند. لذا آنها هم از جهت تأمین نیازهای مبارزین، هم از طریق پشتوانه فکری و نیز با اعتصابات سراسری آستانه انقلاب گام بزرگی در جهت پیروزی برداشتند.
یادگار امام با بیان اینکه تنها بخش مردمی اقتصاد ایران بخش توزیع است، یادآور شد: مابقی بخشها یا نیمه دولتی هستند یا آنقدر کوچک هستند که نمیتوان آنها را متعلق به همه مردم دانست، اما تنها بخشی که از روز اول مردمی بوده و نظام عرضه و تقاضا را بر خود حاکم کرده و در سختترین شرایط با کمک به نیروهای انقلاب اجازه نداده است که اقتصاد ملی ضربه بخورد بخش توزیع و اصناف است.
وی این بخش را نمونه خوبی برای اداره سایر بخشهای اقتصاد خواند و افزود: اصناف به دلیل ارتباط با مردم از مشکلات معیشتی آنان و معضل بیکاری که جوانان را بسیار آسیب پذیر کرده و آنان را زجر میدهد مطلع هستند.
سیدحسن خمینی با تأکید بر اینکه گرچه همت دوستان در دولت ستودنی است، اما حل این معضلات نیازمند عزم ملی است، یادآور شد: یکی از بخشهایی که با کمترین هزینه میتواند کارآفرینی کند بخش اصناف است.
وی با بیان اینکه دردهای اقتصاد کشور یک شبه پدید نیامده، اما چشم انداز حل آن وجود دارد، ادامه داد: اقتصاد ما از دوران قبل بیمار بوده است؛ اما باید بدانیم تا وقتی سرمایه گذاری صورت نگیرد و اشتغال تقویت نشود رونق اقتصادی هم بر نمیگردد که تحقق این هدف لوازم خاص خود را دارد و در جهت تأمین آنها باید حرکت کنیم.
محبت به مردم راه سعادت است
یادگار امام در ادامه سخنان خود به بیان روایتی از پیامبر گرامی اسلام (ص) پرداخت و گفت: ایشان میفرمایند «رأسُ العَقلِ بَعدَ الدِّینِ التَّودُّدِ النّاسِ وَ اصطِناعِ الخَیرِ اِلی کُلِّ بَرِّ وَ فاجر» (اساس عقل بعد از دین، دوستی با مردم و امر به خیر و نیکی به هر انسان خوب و بد است)؛ چو غنچه گر چه فروبستگیست کار جهان/ تو همچو باد بهاری گره گشا میباش. تقدیر الهی اینگونه است که همه انسانها خوب نیستند، گرچه کسانی که در ذات خود ناخالصیهایی دارند میتواند گام به سوی خوبی بردارند اما کار جهان در گرو همین فروبستگی هاست و باید سعی کنیم همچون باد بهاری به همه انسانهای خوب و بد نیکی کنیم.
وی افزود: یک روحانی خوش اخلاق که با مردم مودت داشته باشد نسبت به یک فرد عبوس تأثیر بسیار زیادی در جامعه میگذارد؛ پس بیاییم در زندگی فارغ از اینکه دیگران چگونه هستند خوب باشیم و از آنان دستگیری کنیم؛ با همه خلق جهان گر چه از آن/ بیشتر گمره و کمتر به رهند، تو چنان زی که بمیری به رهی/ نه چنان چون تو بمیری به رهند.
سیدحسن خمینی با بیان اینکه محبت به مردم راه سعادت است، یادآور شد: همانگونه که در روایات متعدد از مردم به عنوان «عیال الله» یاد شده است، بکوشیم زندگیمان را با دوستی مردم پر کنیم.
پیش از سخنان یادگار امام، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در سخنانی با اشاره به فعالیت سه میلیون بنگاه صنفی در اقتصاد کشور، به نقش پررنگ این بخش جامعه در مقاطع مختلف تاریخ ایران اشاره کرد و حضور آنها در مقطع انقلاب و دفاع مقدس را بی بدیل خواند.
وی حمایت از ولایت و رهبری را از بزرگترین وصایای امام خواند و افزود: امروز آمدهایم که بگوییم علی رغم مشکلات و گلهها از انقلاب دفاع میکنیم.
رییس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اصناف کشور در مقایسه با سایر بخشهای اقتصادی، از گستره، جمعیت و تأثیرپذیری بیشتری در جامعه ایران برخوردار هستند. در واقع این قشر به عنوان آخرین حلقه اقتصادی و به لحاظ ارتباط مستقیم با آحاد مردم، از ابعاد گوناگون بهویژه بازخورد مسائل و مشکلات سایر بخشهای اقتصادی دارای اهمیت است.
فاضلی تاکید کرد: نقش اصناف در حوزههای مختلف بخصوص در بخش تولید به عنوان بنگاههای کوچک اقتصادی و شبکه توزیع کالا و خدمات، همچنین ارتباط مستقیم با مصرف کنندگان دارای اهمیت خاص و ویژه است.
وی ادامه داد: اصناف با داشتن سه میلیون واحد صنفی شامل ۶۵۰ هزار صنوف تولیدی، ۱.۳ میلیون واحد در بخش توزیع و حدود ۸۰۰ هزار واحد صنفی در بخش خدمات و خدمات توزیعی بیشترین ارتباط مردمی را در جامعه دارا هستند.
فاضلی به نقش سیاسی و اجتماعی اصناف در ادوار مختلف نیز اشاره کرد و گفت: نقش اصناف در جنبش تنباکو، انجمنهای ایالتی و ولایتی، قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲، پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نمایانگر این است که اصناف از سال ۴۲ با امام (ره) عهد بستهاند و این مهم قابل مقایسه با ۱۷۰ سال گذشته نیست.
رییس اتاق اصناف ایران در خصوص نقش اصناف و بازار در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد که اصناف در آن زمان حدود دو سوم تدارکات حرکت عظیم انقلاب را در قالب ۴۰ کمیته برعهده داشتند ضمن اینکه نقش بی بدیل این قشر در دوران هشت سال دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست.
فاضلی با خواندن فرازهایی از سخنان مهم و تاریخی امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در ۱۹ بهمن ۵۷ در مدرسه علوی تهران در جمع اهالی بازار تهران گفت: امام (ره) فرمودند که ” من می دانم که بازار تهران مرکز فعالیت سیاسی – اسلامی همیشه بوده است. بازار تهران بود که همیشه باعث میشد که کارهایی که علما پیشنهاد میکردند یا کسانی که دلسوز به این مملکت بودند پیشنهاد میکردند، به پشتیبانی بازار تهران و بازرگانان تهران این امور انجام میشد. و من باید تشکر کنم از همه اصناف و اشخاصی که بازاری هستند، به هر صورتی که هستند، من باید از آنها تشکر کنم که در این نهضت سهم عظیمی آنها داشتند و اگر بازارهای ایران نبود معلوم نبود که ما بتوانیم به مقصد برسیم. ”
فاضلی همچنین به یکی دیگر از فرازهای امام راحل در خصوص بازار اشاره کرد که فرمودند: ” بازار یکی از قشرهای عظیم متعهد به اسلام در هر غائلهای که برای اسلام پیش آمده است، این بازار است که پیشقدم است. در قضیه تنباکو و حکم مرحوم میرزای شیرازی این بازار بود که همراهی کرد و منتهی به قیام شد.
وی تصریح کرد: امروز هم همین قشر بازار و اصناف در اینجا حاضر شدهاند که بگویند بر سر عهد و پیمان خود با امام (ره) ایستاده و از دستاوردهای انقلاب و ولایت حمایت میکند و آماده است تا نگذارد خدشهای به نظام و رهبری وارد شود.
رییس اتاق اصناف ایران گفت: میزان سرمایه گذاری اصناف ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است که دومین بخش اقتصادی کشور را به لحاظ سرمایه گذاری تشکیل میدهد.
فاضلی افزود: با وجود تلاشهای انجام شده، هنوز اقتصاد کشور مردمی نشده و اکنون زمان آن فرا رسیده که کارها را به مردم بسپاریم و مشکلات را با کمک دولت و مردم حل کنیم.