خبرگزاری کار ایران

در بیانیه‌ای مطرح شد؛

نظر حزب اسلامی کار درباره صداوسیما و گردش آزاد اطلاعات

حزب اسلامی کار درباره صداوسیما و گردش آزاد اطلاعات و ارتباطات بیانیه‌ای مطرح کرد.

به گزارش ایلنا، متن بیانیه حزب اسلامی کار به شرح زیر است:

قرن بیست و یکم به‌عنوان قرن انفجار اطلاعات و توسعه سریع و اعجاب‌آور انتقال دانش و علوم و گردش آزادانه دانسته های بشری و توسعه فناوری‌های نوین ارتباطی شناخته می‌شود. اهمیت رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب تاحدی است که به‌عنوان قوه چهارم در هر جامعه‌ای تلقی می‌شوند و از نقشی بی‌بدیل در تقسیم قدرت و مسئولیت برخوردارند.

یکی از دلایل اساسی رشد و توسعه و تنوع رسانه‌ها، شاید بیان افکار و گفتمان‌های متفاوت اجتماعی است. به این معنا که برای دستیابی به توسعه انسانی، مدیریت جوامع دریافته‌اند که بهترین و جامع‌ترین راهکار، تکثرگرایی و ایجاد امکان بیان نظرات و اداره امور هر سرزمین بر اساس آراء و نظرات مردم آن است.

راهکارهای کسب قدرت و استمرار مدیریت در صحنه سیاسی جامعه نیز به دور از پدیده فوق‌الذکر ترسیم نمی‌شود و این بدان معناست که با انتقال قدرت مطلق از نظامی‌گری به اقتصاد و دانش فنی و توانمندی نظامی، نقشی نو برای سیاستمداران کشور ترسیم می‌شود که مهمترین آن شناخت مفاهیمی چون قدرت نرم و بکارگیری آن بجای قدرت سخت و دریافت دانش متحول‌کننده، بجای ایستایی بر یافته‌های گذشته است.

ما بر این باوریم که رسانه‌های جمعی می‌بایست نقش آموزشی، محتوایی و پرباری را در کشور عهده‌دار شوند و در اداره امور جامعه به همه نکاتی که در سازندگی یک اجتماع سالم دخیل است، توجه کافی داشته باشند. شایسته است وحدت ملی و منافع ملی سرلوحه کار رسانه‌ها قرار گیرد.

تنوع اندیشه و بیان در رسانه‌ها منجر به حق انتخاب بیشتر و توسعه انسانی می‌شود و در این راستا صدا و سیما و رسانه‌های جمعی باید نشاط اجتماعی و سازندگی را در راس امور قرار داده و تربیت عمومی را به گونه‌ای سامان دهند تا سرمایه‌های اجتماعی از جمله اعتماد به یکدیگر بر اساس رفتارهای صحیح، در راس ایستارهای جامعه قرار گیرد.

متاسفانه غیبت ابزار و وسایل لازم برای انعکاس رفتار گوناگون جامعه شرایطی را بوجود آورده است تا علیرغم وجود مطبوعات وابسته به جریان سیاسی خاص، صداوسیما و برخی از نهادهای فرهنگی که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کنند نیز، خود را سخنگوی یک تفکر خاص دانسته و از وظیفه ملی و اسلامی خود غافل شوند و در حقیقت بجای ایجاد حق انتخاب بیشتر برای عموم، همیشه کوشیده شده است مردم را به پذیرش آنچه که دیگران انتخاب می کنند، وادار کنند.

پخش برنامه‌های متنوع، اما کاملا بی محتوا و در بسیاری موارد حامل بدآموزی های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی موجب شده مردم نه تنها صدا و سیما را دانشگاهی عمومی، فراگیر و سازنده و صادق ندانند، بلکه به گفته‌های گوناگون آن به دیده تردید بنگرند.

پخش اخبار جانبدارانه در سطح ملی و بین المللی باعث شده بسیاری از آحاد جامعه، بعد از شنیدن هر خبر، در پی تائید یا تکذیب آن از سوی سایر رسانه‌ها باشند. تخریب هنجارهای ملی و دینی جامعه و جایگزینی فرهنگ عامیانه‌ای که با نوعی سطحی‌نگری و بی مبالاتی فرهنگی همراه شده است، گفتمان اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار داده و بسیاری از مردم شاهد بیان مطالبی از طریق صداوسیما هستند که شایسته یک رسانه ملی نیست.

ساخت و پخش فیلم‌ها و آموزه‌هایی مربوط به برنامه‌ریزی و تلاش برای ساخت بهتر کشور، ایجاد صنعت و کشاورزی، توسعه خدمات مطلوب و تلاش برای ایجاد زندگی بهتر، جای خود را به پخش نوعی فیلم های پلیسی داخلی داده که در آن تخلفات گوناگون، به رایگان یه جامعه آموزش داده می شود یا فیلم‌های شرقی کره‌ای که جدای از برخی از رفتارهای مورد پسند ایرانیان، جنگ و خشونت و آدم‌کشی و توطئه و تخریب، وجه مشترک همه این نوع برنامه‌هاست.

درحالیکه طبعا رسانه فاخر و فراگیر می‌تواند با جهت‌دهی مناسب در فرهنگ سازی، آگاهی بخشی، اطلاع رسانی سریع و صحیح، تضارب افکار و اندیشه ها و حتی برنامه‌های سرگرمی و فرح بخش مفید، تاثیرات مثبت خود را بر جای بگذارد و موجبات رشد  و بالندگی بیشتر جامعه را فراهم کند.

با این اوصاف امید است ریاست جدید سازمان توانایی بازسازی نواقص متعدد گذشته را داشته و ساختار ناسالم کنونی را با شهامت و درایت تغییر داده و رویکردهای نوینی را در جهت خدمت به عموم مردم با سلیقه‌های مختلف در پیش گیرد.

دفتر سیاسی حزب اسلامی کار

کد خبر : ۳۷۴۴۷۰