شروط جدید عربستانیها تحقیرآمیز است
نوش آبادی گفت: دولت عربستان حتی برای هیات مذاکره کننده ما ویزا صادر نمیکرد چگونه میخواهیم درباره ویزا برای 70 هزار نفر اطمینان حاصل کنیم؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین نوشآبادی (سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در دومین نشست خبری خود در سال 95؛ درباره حواشی به وجود آمده پیرامون ترجمه یک مقاله درباره نمایشگاه هولوکاست از رسانه صهیونیستی گفت: اولا ترجمه یک مقاله به معنای تایید محتوای آن نیست. پیرامون اتفاق رخ داده درباره ترجمه مقالهای درخصوص نمایشگاه هولوکاست که در تهران برگزار شد، میتوان گفت همزمان با برگزاری نمایشگاه اقدام به ترجمه و عرضه مقالاتی درباره نمایشگاه فارغ از توجه به اظهارنظر و نقدها داشتیم. ممکن است برخی از این مقالات همزمان توسط رسانه دیگر نیز ترجمه و استفاده شده باشد اما این اصلا به معنی کپیبرداری از مقاله مذکور نیست.
سخنگوی ارشاد در پاسخ به موضع ارشاد در قبال گالریهای نقاشی و عکس که با مجوز تصاویر پدر، زنان و غیره در سطح شهر در جریان است و بعضا بخشی از آنها از سوی عدهای مناسب تشخیص داده نمیشوند، بیان کرد: بسیاری از گالریها برنامهریزیها و طراحی که انجام میدهند ازسوی ارشاد نیست و دولت متولی برگزاری این نمایشگاهها نبوده و نیست. تعداد گالریهایی که حکم دولتی دارند محدود است. گالریهای خصوصی هم برای برگزاری نمایشگاه از وزارت ارشاد مجوز میگیرند اما نظارت بر محتوا و آنچه که در آنها ارائه میشود؛ برعهده همان موسسه خصوصی و مجموعه نیمه دولتی است.
او ادامه داد: البته چنانچه در برخی موارد مشکل اخلاقی و هنجارشکنی ناهمخوان با عرف شدید باشد وزارت ارشاد در مورد نمایشگاه وارد عمل شده یا با عدم مجوز و یا تعطیلی نمایشگاه مسئولیت خود را انجام میدهد اما مجدد باید تاکید کرد که بیشتر نمایشگاهها خصوصی هستند و وزارت ارشاد نظارتهای لازم را نیز در سطوح مختلف انجام میدهند.
نوشآبادی درباره محتوای دیدارهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مراجع عظام تصریح کرد: فرهنگ و هنر ما از قدیمالایام با مبانی دینی و اسلامی پیوند خورده و مراجع عظام هم حساسیت و عنایت ویژهای به مقولات فرهنگی و هنری دارند. تعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر با مراجع عظام نیز در همین راستا و هم برای رفع برخی شبهات پیرامون مقولات فرهنگی و هنری است. درثانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت دورهای گزارش کار و طرح مسائل مرتبط را به مراجع ارائه میدهد.
سخنگوی وزارت ارشاد؛ بحث مهم مطرح شده در این دیدار را سرانجام حج سال 95 دانست و گفت: مسئله حج یکی از مسائل بنیادی بود که در این جلسات مطرح شد. کارشکنیهای عربستان تاکنون امکان حل این مشکل را گرفته و آنها نه تنها شروط معقول و منطقی ایران را نپذیرفتند بلکه با گذاشتن شرطهای غیرمنطقی که عزت و کرامت ایرانی را زیرسوال میبرد مسئله را مسدود کردند. شروط جدید عربستانیها تحقیرآمیز است و علاوه بر اینها علیرغم ادعاهای سعودی هیچگونه همکاری برای پیشبرد روال هر ساله حج صورت نگرفته و دستکم 5 ماه از برنامهریزی همیشگی عقب هستیم. باتوجه به این واقعیتها نظر بیشتر مراجع عظام نیز بر این است که حج اگر قرار است عزت و کرامت ایرانی را زیر سوال ببرد حج ابراهیمی نیست و بهتر است که انجام نشود. دولت عربستان حتی برای هیات مذاکره کننده ما ویزا صادر نمیکرد چگونه میخواهیم درباره ویزا برای 70 هزار نفر اطمینان حاصل کنیم؟