خبرگزاری کار ایران

گزارشی از بازدید خبرنگاران از مکان تازه نمایشگاه کتاب تهران؛

شهر آفتاب هنوز بوی کتاب نمی‌دهد

به گفته کمیته ناشران داخلی جنب و جوش و رفت و آمد ناشران برای آماده‌‌سازی غرفه‌ها عصرها بیشتر می‌شود و برای همین است که در این ساعت روز چندان تکاپویی نمی‌بینیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (12 اردیبهشت‌ماه) جمعی از اهالی رسانه با همراهی مسئولان وزارت ارشاد و برگزارکنندگان بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب، از آخرین اقدامات صورت گرفته در شهر آفتاب و وضعیت فعلی نمایشگاه بین‌المللی کتاب بازدید کردند.

در ابتدای این بازدید که از ایستگاه متروی شهر آفتاب شروع شد؛ سیدقوام‌الدین حسینی (مجری بهره‌برداری از خط متروی شاهد - پرند) از آمادگی خط مترو برای انتقال مسافران به شهر آفتاب خبر داد.

به گفته حسینی؛ ایستگاه متروی شهر آفتاب چند روزی هست که دست‌کم 3-2 ساعت میزبان قطارهای مترو است و علت این زمان محدود نیز نبود مسافر در بازه زمانی فعلی است. در واقع با شروع نمایشگاه و حتی از همان روز افتتاحیه مشکلی برای تردد مسافران با این خط مترو وجود ندارد.

البته حسینی تاکید می‌کند: در همین روزها نیز اگر ناشران بخواهند می‌توانند از خط مترو استفاده کنند اما  از آنجا که بسیاری از آنها از راه زمینی برای انتقال وسایل خود به شهر آفتاب استفاده می‌کنند؛ ایستگاه مترو شهر آفتاب در این روزها رفت و آمد چندانی به خود نمی‌بیند.

هرچه هست به گفته مسئولان متروی شهر آفتاب برق خطوط این ایستگاه هر روز از 6 صبح تا 11:30 برقرار می‌شود. در ایام نمایشگاه نیز هر 4 دقیقه یکبار و بدون محدودیت تعداد قطار؛ کار انتقال مسافران ـ که بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب هستند ـ را انجام می‌دهد و تا 11 شب سرویس‌دهی در این خط ادامه خواهد داشت.

مجری بهره‌برداری از خط متروی شاهد – پرند با تاکید بر اینکه فاصله ایستگاه‌های متروی این خط طولانی‌تر از خطوط متروی داخل شهری است، می‌گوید: به عنوان مثال بین ایستگاه فرودگاه امام و ایستگاه بعدی 27 کیلومتر فاصله است. برای همین از قطارهای با سرعت بالا که بتوانند تا 120 کیلومتر بر سرعت حرکت کنند، در این خط استفاده می‌شود. براساس محاسبات نیز چنانچه کسی بخواهد از تجریش به شهر آفتاب بیاید و از مترو استفاده کند؛ 60 تا 65 دقیقه در واگن‌های مترو خواهد بود.

بعد از بازدید از ایستگاه متروی شهر آفتاب به در ورودی سالن‌های سه قلو به عنوان مهمترین محل نمایشگاه کتاب به رسیدیم. سازه‌های مرتبط با المان‌های نمایشگاه کتاب از حالا در محوطه نصب شده‌اند اما قرار است بعد از اتمام نمایشگاه تا سال دیگر از اینجا خارج شوند. جالب است بدانیم 17 میلیون تومان هزینه تهیه و ساخت این المان‌ها شده است.

براساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است اولین ایستگاه اطلاع رسانی نیز در مدخل اصلی ورود به نمایشگاه در نظر گرفته شود و 6 ایستگاه دیگر در محوطه وجود داشته باشد. 8 ایستگاه توزیع نقشه نیز در شهر آفتاب وجود خواهد داشت.

تنها 3 روز به آغاز بیست و نهمین نمایشگاه کتاب مانده اما شهر آفتاب هنوز رنگ و بویی از غرفه‌های کتاب به خود نگرفته است. هرچند توکل صدیق مدیر کمیته ناشران داخلی این مسئله را چندان نگران‌کننده نمی‌داند و می‌گوید: عموم ناشران کوچک معمولا دو روز آخر کتاب‌ها و وسایل خود را به نمایشگاه می‌آورند البته ما زودتر از این نیز نمی‌توانستیم غرفه‌ها را به ناشران تحویل دهیم چرا که به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌ها؛ امکان تحویل غرفه‌ها وجود نداشت.

به گفته کمیته ناشران داخلی؛ جنب و جوش و رفت و آمد ناشران برای آماده‌‌سازی غرفه‌ها عصرها بیشتر می‌شود و برای همین است که در این ساعت روز چندان تکاپویی نمی‌بینیم.

تاکنون بیش از 70 درصد ناشران متقاضی واریزهای خود را برای تحویل غرفه انجام داده‌اند و به زودی غرفه‌های خود را تحویل می‌گیرند.

در نمایشگاه بیست و نهم 903 غرفه در بخش عمومی، 360 غرفه در بخش داخلی، 140 غرفه در بخش آموزشی و 270 غرفه در بخش کودک تدارک دیده شده که ممکن است تا نهایی شدن کار غرفه‌ها تغییرات کوچکی در این اعداد دیده شود.

در بخش عمومی سقف متراژ غرفه‌ها 120 متر و کوچکترین غرفه 9 متر معرفی می‌شود. البته به گفته توکل صدیق چنانچه از نظر فضا شرایط فراهم شود؛ غرفه‌های 6 متری نیز به ناشران با فعالیت کاری محدودتر داده می‌شود.

جانمایی ناشران عمومی نیز از سالن ملل و به ترتیب حروف الفبا آغاز می‌شود. پس از آن نیز ترتیب حرف الفبا در سالن‌های A، B و C که به سالن‌های سه قلو معروف هستند؛ ادامه پیدا می‌کنند.

کد خبر : ۳۶۶۸۷۱