فشار تکنولوژی در حوزه فرهنگ کاملا حس میشود
دبیر شورای عالی فضای مجازی معتقد است؛ شاید بتوان در حوزههایی همچون صنعت خودرو و فولاد رشد تکنولوژی را کند کرد یا به تعویق انداخت اما درحوزه فرهنگ نمیتوان این کار را کرد.
فیروزآبادی (دبیر شورای عالی فضای مجازی) صبح امروز (4 اسفند ماه) در مراسم رونمایی از سامانه درخواست نمایشی (سند) گفت: امروز ما شاهد تحول در دو حوزه سینما و تلویویزون هستیم و رسانههای تصویری رشد بسیار زیادی کردهاند.
وی ادامه داد: امروز شرکتی مانند نتفیلیکس در بیش از ۱۳۵ کشور جهان حضور دارد و به صورت همزمان آثار سینمایی را عرضه میکند. ضریب نفوذ تلویزیون نیز همزمان به صورت صددرصدی افزایش پیدا کرده و گسترش یافته است.
فیروزآبادی افزود: یکی از شاخصهای توسعهیافتگی رشد اقتصاد فرهنگی است و نقش این اقتصاد امروز در دنیا بسیار پررنگ است و پایه اصلی برای توسعه است. به همین دلیل ابزارهای اقتصاد فرهنگی همچون تلویزیون کاملا به سمت تعاملی شدن حرکت کردهاند.
فیروزآبادی بر اصل جهانی شدن و توجه به این موضوع تکیه کرد و افزود: اگر ما در این روند حرکت نکنیم و رشد نکنیم قطعا بیگانگان همچون یوتیوپ و نتفلیکیس میآیند و بازار داخلی ما را از آن خود میکنند.
وی ادامه داد: امروز فشار تکنولوژی در حوزه فرهنگ توسط همه مردم و ما حس میشود و باید به این فشار توجه کرد و هرگز نمیتوان رشد تکنولوژی در حوزه فرهنگ را به تعویق انداخت. شاید بتوان در حوزههایی همچون صنعت خودرو و فولاد رشد تکنولوژی را کند کرد یا به تعویق انداخت اما درحوزه فرهنگ نمیتوان این کار را کرد.
وی بر اصل اقتصاد مقاومتی براساس اقتصاد فرهنگی تاکید کرد و افزود: امروز هرچند سامانه سند (VOD) رونمایی میشود اما واقعیت این است که ما در این سامانه دچار عقبماندگی هستیم و هنوز زیرساختهای ارتباطی کشور مناسب نیست و اگر میخواهیم چنین سامانههایی با قدرت فعالیت کنند باید بستری فراهم شود که مثلا ۶۰ هزار نفر بهصورت همزمان بتوانند یک اثر را نگاه کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمیشود و دائم فقط حرف تکنولوژیهایی همچون VOD را بیان کردن، مشکل فضای مجازی و تکنولوژی حل نمیشود بلکه باید تمامی دستگاهها کمک کنند و تمامی زیرساختها اعم از حوزههای مقرراتی، فناوری رشد کند و شفافسازی شود.
وی ادامه داد: باید حق و حقوق تولیدکنندگان و ارائهکنندگان خدمات به صورت شفاف مشخص شود و همچنین نباید فعالان این حوزه برای گرفتن مجوز و فعالیتهای خود به نهادها و ارگانهای مختلف و بسیار مراجعه کنند.
فیروزآبادی ادامه داد: باید بستری فراهم شود و مقررات به گونهای باشد که کار آسان گرفته شود زیرا اگر مقررات بسیار سخت باشد خارجیها میآیند و بازار ما را برای خود قبضه میکنند لذا باید در راهاندازی یک چنین سامانههایی به اندازه واقعی آنها توجه کرد و مواردی همچون پخش قانونی و کپیرایت کاملا لحاظ شود.