خبرگزاری کار ایران

معاون مطبوعاتی ارشاد:

دولت باید به نفع صنوف در امور فرهنگی عقب‌نشینی کند

حسین انتظامی درباره عدم حضور برخی خبرگزاری‌ها در نمایشگاه امسال گفت: باید این مسئله را از خود آنها پرسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ معاون مطبوعاتی و امور اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در نشست خبری نمایشگاه مطبوعات گفت: تدبیری که ما امسال اندیشیدیم این بود که سقف متراژ برای غرفه‌ها 96 متر بود و بیشتر از این به هیچ رسانه‌ای غرفه داده نمی‌شود.

وی افزود: در بحث جانمایی نیز این کار به صورت الکترونیک انجام شده تا گلایه‌ها کمتر شود. البته همیشه رمز موفقیت انتخاب بهترین جا نیست بلکه به همسایگان آن رسانه نیز بازمی‌گردد.

انتظامی در پاسخ به این سوال که چرا برخی خبرگزاری‌ها همچون فارس و تسنیم اعلام کرده‌اند به احتمال فراوان در نمایشگاه امسال حضور ندارند، گفت: اینکه بعضی رسانه‌ها در نمایشگاه حضور ندارند را خودشان باید پاسخ بدهند. ما یک فضایی را برای حضور همه رسانه‌ها ایجاد کرده‌ایم اما برخی رسانه‌ها به طور مثال اعلام کردند که ما مشکل مالی داریم و بعضی رسانه‌های استانی نیز اعلام کردند نمی‌توانند در نمایشگاه تهران شرکت کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از تحریم نمایشگاه مطبوعات توسط برخی رسانه‌ها پرسید؛ پاسخ داد: دوره تحریم گذشته است.

انتظامی در پاسخ به سوال ایلنا درباره وضعیت نمایشگاه در سال گذشته و به‌طور مثال شلوغی که از فعالیت بلندگوهای غرفه‌ها ایجاد شده بود، گفت: در سال‌های گذشته مشکل صدای زیاد در نمایشگاه وجود داشت. امسال ما سعی کردیم با ایجاد غرفه‌هایی با عنوان تالار مناظره و گفت‌گو این مسئله را مدیریت کنیم. همچنین در آیین‌نامه تاکید کردیم هیچ غرفه‌ای حق ندارد از بلندگویی با قدرت بیشتر از 10 وات استفاده کند تا مزاحمت کمتری برای سایر غرفه‌ها ایجاد کند.

انتظامی با اشاره به وضعیت امسال نمایشگاه مطبوعات گفت: بیش از ۶۰۰ رسانه در قالب ۵۶۷ غرفه و در متراژی بیش از ۱۱ هزار متر مربع در نمایشگاه مطبوعات امسال حضور دارند.

وی ادامه داد: بخش خصوصی با ۳۴۰ رسانه امسال حضور پررنگی در نمایشگاه دارد و یکی از برنامه‌های جدی ما توجه به بخش خصوصی است و دولت نمی‌خواهد با بخش خصوصی رقابت کند.

انتظامی با اشاره به اینکه دولت قصد رسانه‌سازی ندارد؛ گفت: براساس همین سیاست در دولت یازدهم یارانه نشریات دولتی و رسانه‌های دولتی قطع شد و کمک و یارانه به بخش خصوصی و نشریات محلی و استانی بیشتر شد.

وی با اشاره به اجرای قانون دستررسی آزاد به اطلاعات گفت: قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات سال ۸۸ تصویب شد اما اجرای آن تا امسال متوقف بود ا مسال دولت سه آیین‌نامه تصویب کرد و اجرایی شدن آن را در دستور کار قرار داد. همه ما و دستگاه‌های مختلف باید کمک کنیم تا اطلاعات خود را بر اساس این قانون در سایت‌ها و پایگاه‌های خود به روز رسانی کنیم.

انتظامی با اشاره به اینکه تلاش شده امسال با الکترونیکی کردن ثبت‌نام و بعد جانمایی به صورت اینترنتی از بعضی شبهه‌ها جلوگیری شود، گفت: صاحب اصلی نمایشگاه مطبوعات، خود مطبوعات و رسانه‌ها هستند و انجمن‌های مختلف در این نمایشگاه بخش‌های مختلفی را برعهده گرفته‌اند به طور مثال غرفه رسانه و مقاومت توسط انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان و نمایشگاه توافق هسته‌ای توسط انجمن عکاسان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ما معتقدیم کار صنوف باید به خود آن‌ها واگذار شود و دولت باید به نفع صنوف عقب‌نشینی کند و اینکه دولت هر کاری کند دقیق‌تر و درست‌تر است؛ خوب نیست.

وی ادامه داد: امسال در نمایشگاه مطبوعات علاوه بر رسانه‌ها که غرفه دارند؛ دو غرفه با موضوع موزه مطبوعات توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می‌شود. ما همچنین امسال بعد از پایان نمایشگاه مانند سال‌های گذشته هزینه‌ها و درآمدهای نمایشگاه را اعلام می‌کنیم.

انتظامی؛ شعار نمایشگاه امسال را «نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه» دانست و افزود: شعار سال گذشته «آزادی مسئولانه» بود که رسانه‌ها به این شعار به خوبی عمل کردند و اخلاق حرفه‌ای را انجام دادند.

وی با اشاره به شعار امسال گفت: کار ویژه رسانه قدرت نقد است و در کنار آن نظارت اجتماعی است و قانون نیز بر این امر صراحت دارد اما متاسفانه برخی نگاه‌های افراطی این حق را برای مطبوعات قائل نیستند البته نقد نیز نباید تخریب‌گر باشد بلکه باید روشمند و براساس اطلاعات درست باشد.

انتظامی افزود: نقد نباید یک طرفه باشد و باید واکنش به دنبال داشته باشد و دستگاه‌هایی که نقدی به آن‌ها می‌شود هم حق دارند که پاسخ بدهند و هم باید پاسخ بدهند و تشویق شوند که به نقد‌ها پاسخ بدهند البته پاسخگو بودن فقط جوابیه دادن نیست.

انتظامی با اشاره به اینکه امسال ستاد خبری نمایشگاه بولتنی منتشر نمی‌کند؛ گفت: براساس هماهنگی‌های صورت گرفته بولتن‌های روزانه نمایشگاه توسط روزنامه‌ها منتشر می‌شود به شکلی که هر روز یک روزنامه ویژه‌نامه‌ای را منتشر می‌کند که‌‌ همان ویژه‌نامه به عنوان بولتن اصلی روزانه ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تلاش دارم در سال آینده نمایشگاه مطبوعات کاملا توسط صنفو برگزار شود، گفت: به دنبال اجرای طرح رتبه‌بندی روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها هستیم و امیدواریم نتایج این رتبه‌بندی در بخش روزنامه‌ها تا قبل از نمایشگاه مطبوعات اعلام شود. تاکنون ۸۰ روزنامه به صورت داوطلب در این رتبه‌بندی شرکت کردند و هر ۶ ماه یک بار این نظام رتبه‌بندی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به معرفی غرفه‌های بر‌تر در نمایشگاه امسال گفت: امسال فرهنگستان زبان و ادب فارسی بهترین روزنامه کشوری و استانی و بهترین خبرگزاری را که به نگارش درست زبان فارسی توجه داشته معرفی و تقدیر می‌کند. همچنین به زودی شاخص‌های انتخاب غرفه بر‌تر و شیوه سنجش آن معرفی می‌شود و در پایان نمایشگاه غرفه‌های بر‌تر معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: غرفه‌های بر‌تر برای حضور در نمایشگاه در سال آینده امتیازات ویژه‌ای می‌گیرند و در بخش تعرفه‌ها و یارانه‌ها با حمایت‌های خوبی همراه خواهند بود.

انتظامی توجه به مسائل بیمه‌ای روزنامه‌نگاران را مهم دانست و افزود: در حاشیه نمایشگاه مطبوعات تفاهم‌نامه‌ای با سازمان تامین اجتماعی آماده شده که امضا می‌شود و در آن مقرراتی که بعضا برای اهالی رسانه مشکلی را به وجود آورده بود به صورت مبنایی حل می‌شود.

وی به رشد کیفی و کمی رسانه‌های حاضر در نمایشگاه امسال اشاره کرد و افزود: سال قبل ۵۲۰ رسانه در نمایشگاه شرکت کرده بودند که امسال این تعداد به ۶۰۰ رسانه رسیده است و هر چند از طیف‌های مختلف سیاسی و فرهنگی در نمایشگاه حضور دارند اما من خیلی نمی‌پسندم که رسانه‌ها را طبقه‌بندی سیاسی کنم.

وی درباره برگزار نشدن جشنواره مطبوعات گفت: امسال بعید است که جشنواره مطبوعات برگزار شود زیرا ما بعد از گفت‌و‌گوهایی که با کار‌شناسان انجام دادیم و همچنین اساتید ارتباطات به این نتیجه رسیدیم که باید در ساختار جشنواره مطبوعات تغییراتی صورت بگیرد.

 وی ادامه داد: درباره جشنواره مطبوعات دو مساله اساسی وجود دارد اینکه آیا باید به شکل سابق برگزار شود یعنی ما بهترین‌های رشته‌های مختلف همچون گزارش، خبر، مصاحبه و... را معرفی کنیم و یا اینکه به مسائل دیگری در بحث رسانه همچون اخلاق حرفه‌ای توجه شود.

انتظامی افزود: بعد از این تصمیم‌گیری در باره شکل برگزاری جشنواره درباره برگزار شدن ‌آن تصمیم‌گیری می‌کنیم اما تلاش داریم که برگزاری جشنواره مطبوعات به اهالی صنف مطبوعات واگذار شود.

کد خبر : ۳۱۸۴۹۸