خبرگزاری کار ایران

در نشست شب ساز ایرانی مطرح شد؛

فرصت معرفی جوانانی که به اندازه‌ی اساتید توانا هستند

فرصت معرفی جوانانی که به اندازه‌ی اساتید توانا هستند
کد خبر : ۲۹۸۰۳۱

نشست خبری شب ساز ایرانی 4 با حضور هیات امنای این فستیوال ظهر امروز (دوشنبه 26 مرداد) در انجمن موسیقی برگزار شد. این فستیوال به مناسبت صدمین سالگرد درگذشت میرزا حسین‌قلی برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرشاد توکلی درباره شب ساز ایرانی گفت: شب ساز ایرانی برنامه‌ای است که فرصتی برای تکنوازی موسیقی ایرانی ایجاد می‌کند و ما با توجه به ظرفیت این موسیقی سالن‌های کنسرت کوچک‌تر و مدت اجرای کوتاه‌تری را در نظر گرفتیم.

او ادامه داد: درسال ۹۲ به نتیجه رسیدیم که با توجه به شرایط اقتصادی هنر موسیقی ایران تکنوازان فرصت ارائه آثار خود را ندارند در نتیجه ما تلاش کردیم تا بدون تاکید بر اینکه تکنوازی مهم‌ترین قسمت موسیقی ایرانی است فرصتی برای اجرای نوازندگانی که امکان کمتری برای ارائه آثار خود دارند ایجاد کنیم.

توکلی درباره فرم این برنامه توضیح داد: در هر شب ۴ نوازنده مستقل با موسیقی خودشان روی صحنه می‌آیند تا ظرف مدت ۲۰ دقیقه اثری را برای مخاطبان اجرا کنند گاهی مواقع تکنوازان موسیقی خود را با سازهای کوبه‌ای همراه می‌کنند این برنامه از سال ۹۲ آغاز شد ودر سال ۹۳ با ۲ برنامه پی گرفته شد. امسال نیز چهارمین شب آواز ایرانی در حال اجراست.

عضو هیات امنای شب آواز ایرانی درباره پروسه دعوت هنرمندان توضیح داد: ما در یک شورای فنی ۸ نفره آثار علاقه‌مندان را بررسی کردیم و تلاش کردیم تا بدون اینکه از سبک و سلیقه خاصی حمایت کنیم خلاقیت‌های فردی را در نظر بگیریم تا هنرمندانی که فرصت کمتری برای اجرا دارند به ارائه برنامه بپردازند.

وی افزود: خوشبختانه شب ساز ایرانی تاکنون تاثیرات زیادی بر شرایط موسیقی داشته و تا امروز ما ۳۳ نفر از نوازندگان را معرفی کردیم علاوه بر آن برنامه‌هایی مانند شب آواز ایرانی که در حوزه هنری برگزار می‌شود و شب ساز و آواز ایرانی در فرهنگسرای نیاوران از برنامه الهام و ایده گرفته اما برنامه ما به دلیل مستقل بودن کاملا از سایر برنامه‌ها متمایز است از سوی دیگر ما در این شب‌ها بلیت فروشی می‌کنیم وبه شنونده اجازه می‌دهیم تا برنامه ما را انتخاب کند و در سبد کالای فرهنگی خودش قراردهد.

فرشاد توکلی با بیان اینکه چهارمین شب ساز ایرانی به بهانه سالگرد درگذشت میرزا حسین‌قلی برگزار می‌شود گفت: قصد ما تداعی کردن میرزا حسین‌قلی نیست بلکه در نظر داریم تا صد سال تار نوازی ایران پس از می‌زرا قلی را بشنویم که شامل سلیقه‌ها و سبک‌های مختلف می‌شود.

این نوازنده تار درباره علت عدم استفاده از اساتید در شب ساز ایرانی توضیح داد: اساتید موسیقی به اندازهٔ کافی فرصت برای ارائهٔ آثارشان دارند و کار خود را تا امروز انجام دادند. هدف ما معرفی هنرمندانی بود که تا به اندازهٔ اساتید و یا بیشتر از آن‌ها توانایی دارند ولی امکان ارائهٔ هنرشان وجود ندارد. در شب ساز ایرانی هنرمندان بدون دغدغهٔ مجوز کنسرت روی صحنه می‌آیند.

آریا محافظ عضو دیگر هیات امنای شب ساز ایرانی درباره چهارمین دوره این برنامه توضیح داد: برنامه پیش رو به در صدمین سال در گذشت میرزا حسین‌قلی تدارک دیده شده که به صورت فستیوال در سه شب (۱۱، ۱۲، ۱۳ شهریور) و در هر شب با چهار نوازنده برگزار می‌شود در شب اول این برنامه (چهارشنبه ۱۱ شهریور) سیاووش ایمانی، ‌ قاسم رحیم‌زاده، پویان بیگلر و حمید خبازی روی صحنه می‌رود. شب دوم (پنجشنبه ۱۲شهریور) آرش غفاری، ‌علی کاظمی، ‌ محمد آدین محمدی و عیسی غفاری روی صحنه می‌روند که آقای محمدی اجرای برنامه را با همراهی تنبک توسط آقای صفاری روی صحنه می‌برد. در شب آخر (جمعه ۱۳ شهریور) هادی آذرپیرا به همراه قاضی عسگر، ‌امیر شریفی به همراه شایان میرزایی، بهاره فیاضی و علی‌اصغر عرب‌شاهی نیز اجرای برنامه خواهند داشت.

در ادامه این نشست، احمد رضاخواه گفت: ‌ یکی از هدف‌های این پروژه، ایجاد فضایی برای موزیسین‌ها با سلایق مختلف است که در یک پروژه مشترک کنار هم قرار می‌گیرند که یکی از ویژگی‌های مهم این پروژه محسوب می‌شود. انتخاب‌های ما هم برای این اجرا‌ها اصلا سلیقه‌ای نیست، بلکه کاملا فنی است.

عضو هیئت امنای «شب ساز ایرانی» با بیان این‌که داشتن ایده و حرف در موسیقی در این برنامه بسیار مهم است، اظهار کرد: این برنامه کاملا مستقل و بدون پشتوانه ارگان خاصی برگزار می‌شود. بنیاد رودکی قول‌هایی مبنی بر حمایت به ما داده است و اگر این قول پابرجا بماند، فصلی دو شب در تالار رودکی اجرا خواهیم داشت و برنامه‌هایمان را در بنیاد رودکی از سر می‌گیریم.

پیشنهاد امروز