خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن طراحان صحنه و لباس در گفتگو با ایلنا:

تصور اینکه هنرمندان پولدارند؛ غلط است

رئیس انجمن طراحان صحنه و لباس سینمای ایران معتقد است؛ از میان 92 نفر عضو این انجمن کمتر از 30 نفر مشغول به کار هستند.

 پروین صفری به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه گروهی از تهیه‌کنندگان سینمای ایران به‌جای استفاده از افرادی متخصص و حرفه‌ای در بخش طراحی صحنه و لباس؛ از کسانی استفاده می‌کنند که هیچ تخصصی ندارند و بعضاً روی رابطه‌ی فامیلی یا آشنایی با گروه سازنده فیلم به گروه تولید دعوت شده‌اند. به همین دلیل ما در فیلم‌های بسیاری شاهد هستیم که طراحی صحنه و لباس فیلم به هیچ عنوان با محتوای فیلم هماهنگ نیست و این امر باعث افت فیلم‌های سینمای ایران شده است.

رئیس انجمن طراحان صحنه و لباس ادامه داد: کسی که مجری طراحی صحنه یا لباس یک فیلم است شاید در ظاهر لباس‌های بازیگران یا محل دکور فیلم را طراحی می‌کند اما درواقع باید با هنرهایی همچون نقاشی و گریم و حتی  روانشناسی و جامعهشناسی  نیز آشنایی داشته باشد تا مثلاً بداند فلان شخصیت فیلم چه رفتاری دارد تا براساس رفتار وی؛ لباس شخصیت موردنظر را طراحی کند.

 وی ادامه داد: اینکه فردی آشنایی کمی به لباس و دکور داشته باشد و بعد به‌عنوان طراح صحنه در فیلم فعالیت کند مانند این است که فردی که با دوریبن موبایل یا دوربین‌های عکاسی خانگی فیلمبرداری می‌کند را به‌عنوان فیلمبردار اصلی فیلم انتخاب کنیم.

طراح صحنه و لباس فیلم جنگ نفتکش‌ها افزود: هم‌اکنون 92 نفر طراح صحنه و لباس حرفه‌ای عضو این صنف هستند و از این تعداد کمتر از یک سوم یعنی حدود 30 نفر فقط فعال هستند و بقیه اعضا مشکل کار و امنیت شغلی دارند.

صفری با اشاره به اینکه تصور پولدار بودن هنرمندان تصور غلطی است؛ افزود: هرچند یک طراح صحنه امروز به‌صورت ماهیانه برای طراحی یک فیلم حدود 5 میلیون تومان دستمزد می‌گیرد اما این دستمزد را باید به گونه‌ای هزینه کند که در روزهای بیکاری نیز بتواند به زندگی‌اش ادامه بدهد.

رئیس انجمن طراحان صحنه و لباس با اشاره به اینکه این صنف قصد دارد برای دستمزد اعضا؛ کفِ دستمزد تعیین کند؛ گفت : قصد داریم اساس‌نامه خود را در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کنیم و سپس میزان کف دستمزد را تعیین کنیم.

صفری افزود: پیشنهاد ما این است که برای طراحی لباس یک فیلم؛ کفِ دستمزد حداقل 5 میلیون تومان و برای طراحی صحنه یک فیلم؛ کفِ دستمزد حداقل 7 میلیون تومان به‌صورت ماهیانه تعیین شود. همچنین با مدیران تولید تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم تا تهیه‌کنندگان فیلم و مدیران تولید در هنگام انتخابِ طراح صحنه و لباس فیلم از اعضائ صنف طراحان صحنه فیلم؛ افراد را انتخاب کنند.

صفری درباره وضعیت بیمه تأمین اجتماعی اعضای این صنف گفت: اعضای صنف بیمه تأمین اجتماعی هستند البته در سالهای قبل به دلیل بدهی وزارت ارشاد به صندوق تأمین اجتماعی؛ بیمه تعدادی از اعضا قطع شد و امیدواریم با آمدن دولت جدید و همچنین پیگیری‌های رضا میرکریمی (مدیرعامل خانه سینما) این مشکلات حل شود.

وی با اشاره به مشکل مسکن اعضای صنف طراحان صحنه و لباس گفت: متاسفانه بیشتر اعضای این صنف مستأجرند و این اجاره‌نشینی نیز با مشکلات زیادی همراه است. زیرا وقتی فرد نمی‌تواند کار کند و دچار مشکل است؛ آرام‌ آرام مجبور به خرج کردن از پس‌انداز خود و بعضا پول پیش خانه‌اش می‌شود و وضعیت رفاهی زندگی‌اش با مشکل مواجه می‌شود.

کد خبر : ۲۸۷۶۹۳