خبرگزاری کار ایران

نمایش "در اعماق" با سخنرانی قطب‌الدین صادقی افتتاح شد

نمایش "در اعماق" با سخنرانی قطب‌الدین صادقی افتتاح شد
کد خبر : ۲۷۷۷۸۸

نمایش "در اعماق" عصر روز گذشته یکشنبه (27 اردیبهشت ماه) با حضور میکائیل شهرستانی و قطب‌الدین صادقی در مجموعه تئاتر افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، میکائیل شهرستانی، دوست و همکار قدیمی مصطفی عبداللهی در مراسم افتتاح نمایش «در اعماق» روی صحنه رفت و خطاب به حاضران گفت: دلم می‌خواست شب اول اجرای عمومی صاحب کار یعنی مصطفی عبدالهی به عنوان کارگردان تئاتر این‌جا حضور داشته باشد؛ این نمایش را مصطفی در حال بهشوی و بیهوشی آماده کرد و رسم نیست شب اول اجرا کارگردان حضور نداشته باشد.

این بازیگر با بیان اینکه مصطفی به گردن تئاتر حق دارد افزود: من همیشه گفته‌ام گاهی تئاتر بر گردن عده‌ای حق دارد و گاهی برعکس این بعضی هنرمندان هستند که بر گردن تئاتر حق دارند و مصطفی از جمله افرادی است که بر گردن تئاتر کشور حق دارد.

شهرستانی سپس با ارائه توضیحاتی از قطب‌الدین صادقی، مدرس دانشگاه و کارگردان دعوت کرد تا دقایقی از خاطرات دوستی و همکاری‌های خود با  مصطفی عبداللهی بگوید.

صادقی که حتی پیش از حضور روی صحنه به شدت از غیبت مصطفی عبداللهی و شنیدن خبر وضعیت سلامت این هنرمند متاثر شده بود روی صحنه آمد و بیان کرد: سی‌سال پیش در سال 64 در ایران موشک باران و جنگ وقتی به کشور بازگشتم اولین فردی که در دانشگاه شناختم جوان بسیار خوش قریحه و با فرهنگی بود که من به عنوان استاد راهنما رساله‌ای را با او کار کردم. همانجا پی به استعداد و قریحه این جوان بردم.

این مدرس دانشگاه افزود: وقتی سال 66 گروه تئاتر "هنر" را پایه گذاشتیم طی 28 سال از مصطفی و میکاییل شهرستانی برای حضور در این جمع دعوت کردم ما در مجموع 70 نمایش کار کردیم که مصطفی در 30 نمایش نقش فعال داشت و در نمایش‌هایی مثل "بهرام چوبینه"، "هفت‌خوان رستم" و "هفت قبیله" نقش اصلی کار را برعهده گرفت.

او اظهار کرد: خوشحالم در کنار فردی کار کردم که علاوه بر تکنیک و استعداد هنری از سجایای اخلاقی بی‌نظیری بهره داشت.

صادقی در حالی که بغض در گلو داشت و با سختی صحبت می‌کرد بعد از لحظاتی سکوت بیان کرد: در تمام این سالها خیلی کم پیش آمد و اصلا سابقه نداشت یک چیز را بیشتر از دو بار برای او توضیح دهم. بسیار فهیم بود، درک فوق العاده‌ای داشت و من با خیال راحت کار را به او می‌سپردم.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: مصطفی در کارگردانی هم توانا بود. ما در گروه چهار اصل داشتیم که یکی تعدد فن و تجربه ژانرهای مختلف بود و دیگری پرداختن به ایده‌های روشنگرانه برای جامعه. مصطفی همیشه این دغدغه را داشت و از کارگردانانی است که موجب مباهات من می‌شود. او هیچ‌گاه به دنبال ژانرها و فرم‌های شبه روشنفکرانه نبود، بلکه خیر جمع و جامعه را در نظر می‌گرفت.

این کارگردان به اهمیت رفاقت دیرین خود با مصطفی عبداللهی اشاره کرد و افزود: ما علاوه بر پیوند هنری و ایده‌های یکسان درباره مسائل اجتماعی دوستان بسیار خوبی بودیم و در همان لحظه اول دانشگاه متوجه شدم ظرافت‌های رفتاری خاص خود را دارد و مثل شاهزاده‌های اساطیری رفتار می‌کند. صدای زیبا و گرم؛ وقار در رفتار و سنگینی در کلام و مهرآمیز بودن کلامش از مصطفی فردی ساخت که اگر شما یک بار او را ببینید هرگز فراموش نمی‌کنید.

صادقی ادامه داد: مصطفی در دوران کاری خود سختی‌های زیادی کشید و به خاطر دارم زمانی به دلیل مشکلات شغلی حتی مسافر کشی کرد. این هنرمند یکی از 60 نفری بود که در کنار مرجان گلچین، حسین محب اهری و دیگران متاسفانه دولت قبل با اینکه می‌دانست بیمار هستند حقوق و مزایای آنها را قطع کرد. همان زمان فریاد زدم اینها سی سال خادم فروتن فرهنگ و هنر این مملکت بوده اند چطور به خود اجازه دادید حقوق این افراد را قطع کنید.

کارگردان نمایش "مکبث" در پایان گفت: سی سال زمان زیادی است و من این بخت را داشتم که عمری را با مصطفی طی کنم. امیدوارم نیت و امید همه ما موجب خلاصی مصطفی از این بیماری لعنتی شود و بار دیگر به میان ما بیاید و نمایش روی صحنه ببرد.

بعد از صحبت‌های صادقی، میکائیل شهرستانی بار دیگر روی صحنه رفت و دست نوشته‌ای درباره وضعیت هنرهای نمایشی و پانزده اجرایی که نمایش «در اعماق» دریافت کرده است خواند و سپس از مخاطبان برای تماشای نمایش دعوت کرد.

مصطفی عبداللهی به دلیل مبارزه با بیماری و بستری بودن در بیمارستان نتوانست در مراسم افتتاح نمایش خود حاضر شود.

نمایش "در اعماق" نوشته ماگسیم گورکی و کارگردانی مصطفی عبداللهی ساعت 19 در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز