خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری فیلم مطرح شد؛

حسام فرهمند: «رها» فیلم تلخی است که سیاه‌نمایی نمی‌کند

حسام فرهمند: «رها» فیلم تلخی است که سیاه‌نمایی نمی‌کند
کد خبر : ۱۵۹۱۵۹۱

نشست خبری فیلم سینمایی «رها» صبح امروز ۱۴ بهمن در سینمای رسانه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسام فرهمند در ابتدای این نشست اظهار کرد: در دو روز گذشته در سه سانس فیلم را دیدم همه می‌گفتند فیلم تلخ است اما سیاه‌نمایی ندارد. بخش مهمش به شخصیت‌های قصه و شرایطی که در آن زندگی می‌کردند مربوط بود. من از ابتدای ساخت این فیلم به همه دوستان و همکاران اشاره مستقیمم این بود که من این فیلم را مثل یک رمان می‌بینم، فیلمی که قصه‌گو و قصه‌محور است و آن ملودرام و تراژدی که در فیلم هست بر اساس این روند است. خودم علاقه‌مند به سینمای قصه‌گو هستم و فکر میکنم اقتضای این قصه می‌طلبید که فیلم چنین فضاسازی تلخی داشته باشد که سیاه‌نمایی هم نیست.

علی حسینی نویسنده فیلمنامه درباره قصه فیلم گفت: من به شخصه قصه‌های تلخ را دوست دارم و فکر میکنم کارگردان خیلی سعی کرده که تلخی‌ها را کم کند.

غزل شاکری نیز اظهار کرد: در جلسه اول این اطمینان برای من حاصل شد که فیلم از یک حد پایین‌تر نخواهد بود. متن و حضور آقای شهاب حسینی ضریب اطمینان را بالا برد و در اولین قراری که با آقای فرهمند گذاشتم، دیدم که ایشان چقدر کارگردانی پخته و همراه هستند.

شهاب حسینی نیز اظهار کرد: امیدوار بودم و هستم که سوالات کمی جنبه کاربردی‌تر داشته باشد. ما الان با یک اثر طرف هستیم که بهتر است ببینیم آیا این اثر تاثیرگذار هست یا خیر. آقای حسام فرهمند را از بیش از ۲۰ سال پیش میشناسم، ایشان می‌توانستند ۲۰تا فیلم دیگر بسازند ولی در این سالها تلاش و تمرین کردند. این فیلم با یک هزینه یک سوم یا نصف هزینه تولید یک فیلم در ۲۷ جلسه بدون حاشیه ساخته شد و امیدوارم این اصل به هنرهای نمایشی ما برگردد که همه چیز مبتنی بر فیلمنامه است.

سعید خانی نیز در ادامه گفت: من هم از سالیان دوری با آقای فرهمند آشنا هستم. فیلمنامه جذاب و خوبی بود، ساختار خوبی داشت و طبیعتا فیلم‌های ملودرام اجتماعی سرمایه‌گذارهای کمی دارند و من هم مجبور شدم بخشی از سرمایه را تأمین کنم.

رسول علیزاده طراح صحنه نیز خاطرنشان کرد: هر پروژه‌ای به یک مربی خوب نیاز دارد و این مربوط به کارگردان ما می‌شود. اگر فیلمبردار و طراح صحنه همدیگر را تکمیل کنند اتفاق خوبی در فیلم رخ می‌دهد. سعی کردم تمام تواناییم را برای طراحی صحنه این فیلم به کار ببرم.

روزبه رایگا نیز تاکید کرد: سابقه کاری من با آقای فرهمند به حدود ۱۶ سال پیش برمی‌گردد و ایشان به دلیل سابقه طولانی که دارند با همه این دوستان کار کرده‌اند و این سابقه هم کار را سخت‌تر می‌کند. این فیلم تقریبا پیش تولیدش سه یا چهار ماه طول کشید و همه لوکیشن‌ها را بررسی کردیم و دوربین را وارد لوکیشن کردیم، پلان گرفتیم و یک دقت خیلی بالایی در پیش‌تولید وجود داشت و این چیزی است که همه‌مان از سینما انتظار داریم و می‌خواهیم همه چیز همینقدر دقیق و کامل پیش برود. آنچه که در تصویر می‌بیند محصول کار من به تنهایی نیست.

فرهمند درباره لوکیشن فیلم اظهار کرد: ما چون می‌دانستیم لوکیشن مناسب پیدا نخواهیم کرد، یک خانه کلنگی پیدا کردیم، طبقه‌ای از این خانه را تخریب کردیم و دوباره ساختیم. آقای علیزاده به تنهایی طراحی همه چیز را انجام داد.

فرهمند درباره بازی بازیگران جوان گفت: در انتخاب بازیگران جوان تاکیدم بر این بود که با چهره‌هایی کار کنم که شناخته شده نیستند و من از تمام دوستانی که به آموزشگاه‌ها و هنرستان‌های مختلف رفته بودند تست گرفتم.

وی درباره واقعی بودن قصه رها گفت: مجموعه اتفاقات داخل فیلم هر کدام گرته‌برداری شده از یک اتفاق واقعی است که پیش‌تر رخ داده است و فیلم مبتنی بر یک اتفاق واقعی نیست.

در بخش دیگر این نشست مهدی سعیدی تدوینگر اثر اظهار کرد: من با فاصله به این پروژه اضافه شدم، ابتدا نسخه‌ای از فیلم دیده بودم و شیفته اثر شدم و در ارتباطی که با آقای خانی و فرهمند داشتم قرار شد به پروژه اضافه شوم. چون بخش عمده اثر دیالوگ‌محور است و لوکیشن‌های ثابت دارد حفظ یکپارچگی بسیار مهم است. آنچه که سعی کردیم در این فیلم رعایت کنیم میزان ارتباط تماشاچی با کاراکترها است.

فرهمند در پایان اظهاراتش گفت: اگر سعید خانی پشت این فیلم نبود، هیچوقت ساخته نمی‌شد و می‌خواهم از خانم مرضیه برومند که جانانه و دوستانه پای این فیلم ایستاد تشکر کنم. این فیلم حاصل جمله‌ای از کیومرث پوراحمد است که به فیلم کوتاه من که سالها پیش ساخته بودم گفت فیلم خیلی بدی است و از من خواست اولین فیلمم دغدغه‌ام باشد و من مدیون کیومرث پوراحمد و خانم برومند هستم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز