۱۰ کفش باستانی هزارانساله که از مصر تا قلههای برفگیر نروژ یافت شدند+عکس
باستانشناسان در نقاط مختلف جهان در کاوشهای خود علاوه بر اشیای زرین و سفالین و منسوجات، همواره با کفشها و پاپوشهایی مواجه میشوند که قدمت آنها به هزاران سال قبل میرسد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، باستانشناسها در نقاط مختلف جهان در کاوشهای باستانشناسی خود علاوه بر اشیای زرین و سفالین و منسوجات، همواره با کفشها و پاپوشهایی مواجه میشوند که قدمت آنها به هزاران سال قبل میرسد. از کشف یک جفت کفش چرمی از پوست بز متعلق به ۱۴۰۰ سال قبل تا پاپوشهای یافت شده در غارها و معادن نمک و ترانشههای باستان شناختی در نقاط مختلف جهان، همگی بر یک موضوع تاکید دارند. انسانها از هزارههای گذشته از کفش استفاده کردهاند. برهمین اساس ۱۰ کفش یافت شده در کاوشهای باستانشناختی جهان در این گزارش معرفی میشود.
کفش ۲۲۰۰ساله کودک در معدن نمک
باستانشناسان حین کاوش در معدن نمک اتریش توانستند یک کشف شگفتانگیز داشته باشند. آنها کفش یک کودک را با قدمت ۲۲۰۰ سال یافتند که در وضعیت بسیار خوبی حفظ شده بود. این کفش چرمی دارای بندهایی از جنس کتان بود. آنها دلیل حفظ شدن عالی این کفش را شرایط خشک معدن نمک اتریش اعلام کردند. به گفته باستان شناسان، این کفش تنها شواهدی را ارائه میدهد که نشان میدهد کودکان بیش از دو هزار سال پیش در معادن کار میکردند. این یافته باستانشناسی در موزه بوخوم آلمان نگهداری میشود.
صندل رومی ۲۰۰۰ساله انتهای چاهی در اسپانیا
باستانشناسان همچنین در اسپانیا چاهی یافتند که انتهای آن یک صندل رومی ۲۰۰۰ساله قرار داشت. آنها یک سیستم قرقرهای ابداع کردند تا این صندل باستانی را از ته این چاه در اسپانیا و از میان گل و لای خارج کردند. پس از تمیز کردن کفش، باستانشناسان متوجه شدند این صندل چرمی به شکل ماهرانهای با تعداد زیادی از نقوش دایرهای، حلقه ای، بیضی و دیگر نقوش تزئین شده است. تیم باستانشناسی دریافت که این کفش باستانی، زمانی که نظافت کنندگان چاه در دوره باستان در حال تمیز کردن چاه بودند از درون پای یکی از آنها بیرون آمده و در گل و لای مانده است.
صندل گیاهی ۶۲۰۰ساله غار خفاش
سال ۲۰۲۳ بود که باستانشناسان مشغول کاوش در حفاریهای باستان شناختی غار خفاش در اسپانیا یک پتک چوبی را به همراه صندلهای بافته شده با گیاهان در غار خفاش اسپانیا یافتند. باستانشناسها این پاپوش باستانی را کهنترین کفش یافت شده در جنوب اروپا لقب دادند. این کفش ۶۲۰۰ سال قدمت دارد. علاوه بر آن آنها توانستند در غار خفاش، سبدهای بافته شده ۹۵۰۰ساله مورد استفاده شکارچیان را به همراه یک پتک چوبی و بقایای اسکلت انسان کشف کنند.
کفشی که ۳۰۰۰ سال قبل در کوههای نروژ جا ماند
از زمانی که یک انسان در کوههای نروژ یک چکمه خود را جا گذاشت تا زمانی که باستانشناسها توانستند این کفش را بیابند، ۳ هزار سال گذشت و بعد هم این کفش به موزه تاریخ فرهنگی اسلو پایتخت نروژ منتقل شد. این کهنترین یافته باستانشناسی در نروژ است. باستان شناسها توانستند این چکمه ۳۰۰۰ساله را از میان یک تکه یخ در حال ذوب شدن در کوه بیرون بیاورند. شرایط یخبندان موجب حفظ بدون عیب و نقص این چکمه باستانی شده بود. سایز این کفش ۳۵ است و باستانشناسها معتقدند به یک زن یا کودک در ۳ هزار سال قبل تعلق دارد. چند تیر کمان و یک بیل چوبی نیز در کنار این چکمه باستان یافت شد و محققان را به این نتیجه رساند که کوه نروژ شکارگاه انسان عصر شکار بود.
اسکی چوبی عصر آهن در نروژ
سال ۲۰۱۴باستان شناسانی که یک یخچال باستانی را کاوش میکردند توانستند یک اسکی چوبی از دل این یخچال طبیعی در کوههای نروژ خارج کنند. سال ۲۰۲۱ تیم باستانشناسی بار دیگر به همین کوه بازگشت و توانست جفت دیگر این اسکی چوبی را که متعلق به عصر آهن در بیش از ۱۰۰۰ سال قبل بود بیابند. هر دو چوب اسکی به دلیل این که در یخ مانده بودند به بهترین شکل ممکن حفظ شدند و باستان شناسها اعلام کردند این دو چوب به حفظ پای اسکی بازان عصر آهن کمک کرده است.
کفشهای ۲۰۰۰ساله در کوزه معبد باستانی مصر
باستان شناسانی که در معبد الاقصر مصر در حال کاوش یک معبد مصری بودند توانستند کفشهای باستانی را که در یک کوزه سفالی قرار داده شده بودند بیابند. آنها قدمت این کفشها را بیش از ۲۰۰۰ سال اعلام کردند. باستانشناسها در مجموع هفت کفش را شمارش کردند. دو جفت از این کفشهای باستانی بچهگانه بودند که در یک کفش تا شده بزرگتر قرار گرفته بودند. یک جفت کفش بزرگسال هم یافتند. کفشها ساییدگی ناهمواری را نشان میدادند که نشان میدهد صاحب آن در ۲۰۰۰ سال قبل با یک پای لنگ راه میرفت. براساس تعمیرات متعددی که روی کفشها انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که این مجموعه التقاطی با قدمت بیش از ۲۰۰۰ سال حاوی مواد و متریال بسیار باارزش بود و از مدهای یکبار مصرف امروزی فاصله بسیار داشت.