خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان خبر داد:

مرمت بناهای تاریخی گیلان با مشارکت دستگاه های دولتی

مرمت بناهای تاریخی گیلان با مشارکت دستگاه های دولتی
کد خبر : ۱۴۷۰۴۰۵

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری گیلان از مشارکت بناهای تاریخی گیلان با مشارکت دستگاه های دولتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بناهای تاریخی استان گیلان در ۷ بافت تاریخی شهرستان رشت، لاهیجان، لنگرود، املش، رودسر و انزلی به علاوه شهر تاریخی ماسوله پراکنده اند. در این میان ۳۰۰ بنای تاریخی در اختیار دستگاه‌های دولتی است که هم‌اکنون در دست مرمت قرار گرفته‌اند.

«ولی جهانی» مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد: پس از بررسی‌های میدانی صورت گرفته تعداد زیادی از بناهای تاریخی گیلان که در اختیار دیگر دستگاه‌های دولتی است با نظارت میراث فرهنگی مرمت می‌شوند.

او گفت: با توجه به اینکه گیلان در دوره قاجار دروازه اروپا محسوب می‌شد بسیاری از بناهای تاریخی همان زمان ساخته شده است به طوری که هم اکنون بافت تاریخی رشت بیش از ۵۰۰ هکتار وسعت دارد.

او گفت: درحال‌حاضر ۳۰۰ بنای تاریخی در اختیار دستگاه‌های دولتی و ۲۲۱ بنای تاریخی استان گیلان نیز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

آنطور که مدیرکل میراث فرهنگی گیلان می‌گوید: هم‌اکنون مذاکراتی با دستگاه‌های دولتی صورت گرفته تا با مشارکت آن‌ها به مرمت بناهای تاریخی بپردازیم. درحال حاضر شیلات کیاشهر که نزدیک به ۷ هکتار است و دارای ۳۰ بنای تاریخی است با مشارکت شیلات در حال مرمت است و مرمت بنای بانک ملی انزلی نیز به پایان رسیده و هم اکنون تبدیل به شعبه بانک ملی شده است.

او به ساختمان شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: مرمت این بنای تاریخی درحال انجام است و دیگر بناهای تاریخی که به بخش خصوصی واگذار شده طی جلسات برگزارشده و با رایزنی‌های صورت گرفته درحال مرمت است.

جهانی وضعیت بناهای تاریخی استان گیلان را پایدار عنوان کرد و ادامه داد: تمامی بناهایی که در اختیار اداره میراث فرهنگی گیلان است مرمت و احیاء شده است در این میان پل‌های تاریخی از جمله آثار مهم استان گیلان به شمار می‌روند که بیشترین آن‌ها در شهرستان صومعه‌سرا متمرکز است این پل‌ها نیز توسط اداره میراث فرهنگی استان مورد مرمت قرار گرفته‌اند.

از دیگر بناهای شاخص گیلان مربوط به خانه تاریخی نصرت‌رحمانی است که هم‌اکنون در اختیار بخش خصوصی است با تسهیلاتی که سرمایه‌گذار از میراث فرهنگی گرفته است تبدیل به هتل بوتیک شده است.

جهانی اما به تعداد دیگراز بناهای تاریخی گیلان اشاره کرد که به دلیل مالکیت نامشخص بلاتکلیف باقی مانده. او گفت: از آنجایی که برخی از این بناها مالکیت مشخصی ندارند و مالکان آن‌ها در ایران نیستند قرار است با رایزنی که از طریق دادگستری و دادستانی انجام داده‌ایم وضعیت این تعداد از بناهای تاریخی گیلان را مشخص کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز