شماره ۲۵ فصلنامه علمی مطالعات باستانشناسی پارسه چاپ و منتشر شد
شماره ۲۵ فصلنامه علمی مطالعات باستانشناسی پارسه به صاحب امتیازی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، چاپ و منتشر شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، در فصلنامه علمی مطالعات باستانشناسی پارسه که از آذرماه سال ۱۳۹۶ به عنوان مجله علمی در حوزه تخصصی باستانشناسی منتشر میشود، مقالاتی در زمینههای گوناگون باستانشناسی و تاریخ هنر ایران، مطالعات تطبیقی با آن و مطالعات میانرشتهای به چاپ میرسد.
هدف اصلی این نشریه انتشار پژوهشها و تجربههای علمی در زمینههای باستانشناسی (پیشازتاریخ، تاریخی و اسلامی)، تاریخ هنر و مطالعات میانرشتهای (مطالعات گیاهباستانشناسی، جانورباستانشناسی، باستان زمینشناسی، قومباستانشناسی، انسانشناسی جسمانی و فلزباستانشناسی) و سایر مطالعات باستانشناسی حوزههای مرتبط با ایران در کشورهای همسایه و فرهنگ و تمدنهای همجوار است.
در این شماره از فصلنامه علمی مطالعات باستانشناسی پارسه مقالات؛ «رویکردی نقادانه به اصطلاحشناسی اهلیسازی یک مدل تطوری در اصطلاحشناسی»، «مطالعۀ تطبیقی روند پیچیدگیهای اجتماعی-اقتصادی فلاتمرکزی و جنوبغرب ایران در نیمۀ دوم هزارۀ پنجم پیشازمیلاد»، «مُهر استوانهای تپۀ گوهرگوش نورآباد لرستان مُهری به سبک آشور نو؟ در زاگرسمرکزی»، «سفال نوع لرستان و انتساب آن به پادشاهی الیپی»، «کاوشهای باستانشناختی در اطراف پل بیستون: کارگاههای سنگتراشی و تولید آجر و آهک»، «مکانیابی بندرگاه هرمز قدیم بر پایۀ شواهد باستانشناختی و متون تاریخی»، «تأملی بر ساختار معماری و هویت تاریخی بنای آرامگاهی جوخواه»، «بررسی خانقاههای شهر کرجابودلف براساس اسناد تاریخی و شواهد باستانشناسی»، «روابط بینامتنی مجموعههای معماری تبریز در دورۀ ایلخانی و تحولات معنایی آن بر پایۀ مطالعات نشانهشناسی لایهای»، «گونهشناسی ریختی سنگقبرهای بُرخوار در دوران اسلامی»، «تحلیل راهبردهای عمرانی حکام قاجار در حدفاصل سالهای ۱۲۱۰ تا ۱۲۶۴ه. ق. ، ازمنظر شواهد معماری و منابع مکتوب»، «بررسی ویژگیهای کالبدی و کارکردی مزرعۀ تاریخی نصرتآباد»، «بررسی تطبیقی اسطورۀ جمشید در ادب فارسی با اسطورههای اُزیریس و ایندرا، با رویکرد اسطورهشناسی طبیعتشناختی»، «بازخوانی نظام مدیریت و حفاظت از میراث معماری با ابزار طبقهبندی در کشورهای شرق و آسیایمرکزی» و «شناسایی الگوهای معماری خانههای تاریخی و ارزیابی پایداری آنها با استفاده از فرآیند تحلیل شبکهای: نمونۀ موردی روستای یاسهچای چهارمحالوبختیاری» به چاپ رسیده است.