در نشست رئیس سازمان سینمایی با سینماگران استان فارس مطرح شد:
از آثار منتقدانه در راستای منافع ملی و نشاط اجتماعی استقبال میکنیم
نشست رئیس سازمان سینمایی با سینماگران و فعالان استان فارس، برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از ادارهکل روابط عمومی سازمان سینمایی، در این نشست، که در « سینما فرهنگ » شهر شیراز برگزار شد، ابتدا چند فعال در حوزه فیلم و سینما به بیان مشکلات و دغدغههای خود پرداخته و درخواستها و نقدهای خود را مطرح کردند.
در ادامه محمد خزاعی ضمن همذات پنداری با سینماگران این استان گفت: سالها در عرصههای مختلف فیلمسازی فعالیت کردهام و به همخ دغدغههایی که در این جلسه مطرح شد، واقف هستم. تلاشهایی در زمینه رفع این دغدغهها نیز انجام شده و با تمام توان این مسیر را هم ادامه خواهیم داد. صحبتهایی که در این نشست مطرح شد، همگی از سر دلسوزی و در جهت رشد و توسعه فضای فیلمسازی استان است. من و همکارانم عزم جدی داریم که برای پیشرفت شهرستانها گامهای مهمی برداریم.
خزاعی در ادامه به هدفش از سفرهای استانی اشاره کرد و گفت: زمانی که این سفرها را آغاز کردیم، بسیاری از همین اهالی هنر و سینما به ما میگفتند دنبال چه چیزی هستید؟ از شهرستانها به هیچ نتیجهای نمیرسید! اما من همیشه گفتهام که گوهرهای سینما در همین شهرستانها هستند. اگر قرار است پوستاندازی کنیم و استعدادهای جدید را شکوفا کنیم، باید به سراغ استانهای دیگر برویم. اگر تاکنون فیلمسازی در شهرستانها رشد نکرده، برای این است که زمینههای توسعه برایشان فراهم نشده و نتوانستهاند خود را نشان بدهند. هنرمندان باید به تهران میآمدند تا پیشرفت کنند. اما ما باید این وضعیت را تغییر دهیم. باور من این است و قول میدهم در حد بضاعتی که داریم، از جریان سینمای استانی حمایت کنیم.
وی اضافه کرد: برای نخستین بار، میزان بودجه تعیین شده برای شهرستانها در زمینه تولید آثار، بیش از تهران مقرر شده است که ۷۰ درصد بودجه به شهرستانها و ۳۰ درصد به تهران اختصاص داده شده است . البته آن ۷۰ درصد هم رقم زیادی نیست و باید بین تمامی استانها تقسیم شود.
اختصاص سهمیه بیشتر کارگردانی، مسئله تهیهکنندگی در استانها و تدوین آئیننامه آن، که به زودی ابلاغ میشود با شرط تمرکز بر قصه و عوامل بومی، اختصاص چهار سهمیه سینمای جوان در فارابی برای فیلم اولیها، اجرای طرح آموزش رایگان در ۲۰ استان کشور و … از دیگر رویکردهای حمایتی از سینمای استانها است که رئیس سازمان سینمایی به آن پرداخت.
به گفته وی، سینمای ایران جایگاه معتبری در دنیا دارد که متاسفانه بر خلاف رشتههای ورزشی از افتخارات سینمایی کمتر قدردانی میشود.
خزاعی تصریح کرد: با اغلب دستگاهها در تهران و استانها گفتگو و رایزنی کردهایم تا ظرفیتها را بهنفع سینما جلب کنیم.
وی ادامه داد: قول دادهام که ۱۰۰۰ سالن سینما را در کشور به بهرهبرداری رسانیم، که در حال تحقق است. با مصوبه بزرگ شورای عالی سینما مبنی بر احداث سینما در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار جمعیت از محل منابع سفر استانی رئیس جمهور، فقط در استان فارس و در شهرهای فاقد سالن، چهار شهر بر اساس این طرح صاحب سینما میشوند.
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه سینما را به گفتگوی ملی تبدیل میکنیم افزود: مدیران سینما، امروز ، شهر به شهر برای جلب مشارکت و منابع و سرعتبخشی به طرح توسعه و عمران سینماها از طریق دستگاههای ملی و محلی اقدام کردهاند، مسئله زیرساخت سینما امروز به یک مطالبه جدی تبدیل شده و چنین مصوبهای در چهل سال انقلاب سابقه نداشته است.
وی با اشاره به ظرفیتهای پیشبینی شده در استان فارس و شهر شیراز از افتتاح ۱۷ سالن سینمایی تا پایان سالجاری در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: شیراز واجد شرایط برای داشتن یک جشنواره ملی و بینالمللی است و در صورت تثبیت زیرساخت جشنواره از سوی استان، ما آمادگی هرگونه همکاری را داریم. ضمن اینکه با توجه به تاریخ، ادبیات، شعر ، میراث فرهنگی، طبیعت زیبا، باغات و مناظر و غیره، شیراز بهترین لوکیشن برای تولیدات سینمایی و تلویزیونی محسوب میشود.
رئیس سازمان سینمایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تعیین اولویتهای موضوعی برای تامین نیازهای فرهنگی جامعه و پاسخگویی به سلایق مخاطبان و تنوع ژانر، خاطرنشان کرد: توصیه برای تولید فیلم پیرامون اولویت های موضوعی مورد نیاز کشور لازم است. در بسیاری از کشورها، سفارش، فاند، تشویق و حمایت های ویژه وجود دارد. متاسفانه برخی از فیلمسازان از کشورهای دیگر فاند و سفارش میگیرند ولی در عین حال ادعای مستقل بودن دارند.
رئیس سازمان سینمایی، با استقبال از آثار سینمایی نقادانه، آگاهیبخش، سرزنده و امیدبخش گفت: از نقد در آثار سینمایی که به شکوفایی، نشاط اجتماعی، همبستگی ملی و تقویت خانواده کمک کند، استقبال میکنیم.
وی اضافه کرد: هنرمند کسی است که خیلی از چیزهایی که مدیران نمیتوانند ببینند، را میبیند و توان درک لایههای عمیقتر جامعه را دارد و از این رو، رسالتش سنگینتر است.
وی با انتقاد از بیانیه غلط انداز و شبهه آفرین از سوی سوی عدهای تاکید کرد: کلیدواژههای مهمی همچون سینمای متفکر را نباید با اشاره به مصادیق ناهمگن تقلیل معنا داد. سینمای متفکر معانی بسیاری را در بر میگیرد. کنار هم چینی اسامی بزرگان و موج سواران سیاسی به اسم سینمای متفکر، اشتباه محض است.
خزاعی در بخش دیگری با تاکید بر اینکه باید سینمای ما صنعتی و به استانداردهای جهانی نزدیک شود، یکی از ضعفهای اساسی سینما را فقدان قهرمان عنوان کرد.
وی با اشاره به ظهور نسل جدید فیلمسازی در کشور اظهار کرد: نسل بسیار تازه نفس و توانایی در حال شکلگیری است که افق و نگاههای خوبی دارند و من علیرغم همه مشکلات موجود به آینده سینما و بالندگی بیشتر جریان شکوفایی که شکل گرفته، امید دارم.
گفتنی است در این نشست سینماگران استان فارس تعدادی از فیلمسازان و فعالان سینمایی به نمایندگی به طرح سوالات و دغدغهها و نیازهای استان پرداختند که میتوان به این اسامی اشاره کرد: مجتبی الله مرادی فیلمساز و مدرس انجمن، پیام پیردیرین، سیما پورسهم الدین، مصطفی رستم پور، سیدعلیرضا سیادت، اسماعیل راد، فاطمه نجیبی، محمدعلی فنایی، محمد محمدی، علی بلندنظر تهیه کننده و کارگردان، رحمت الله صمدی، رضا خارستانی، احسان دهقانی و …
مهدی فقیه از پیشکسوتان بازیگری سینما و تلویزیون نیز طی سخنان کوتاهی گفت: من آقای خزاعی را مسئول و مدیر نمی.شناسیم بلکه ایشان بیشتر یک هنرمند و سینماگر هستند، خودم در یک فیلم مستند داستانی ایشان بازی کردهام. از این رو، نوع کار جوانها را میشناسند.
وی ادامه داد: خوشحالیمکه امروز، شخصی مانند آقای خزاعی رئیس سینمای کشور هستند.
فقیه با بیان اینکه جهان امروز و افکار عمومی دنیا فیلم میبینند و خیلی از محتواها و مقاصد را بوسیله فیلم القا میکنند تاکید کرد: سینمای ما هم باید در خدمت منافع ملی کشور باشد.
وی افزود: سینمای ما چون همیشه دغدغه معناگرا داشته است دنیا هم به این سینما بهچشم دیگری نگاه میکند. پس آثار ما باید بهمعنای دفاع مقدس باشد دفاع از هویت ، تاریخ و ارزشهای این سرزمین، و امروز بسیاری از جوانان از صمیم قلب سراغ کارهای ارزشی و دفاع مقدس و شهدا میروند.
این بازیگر سینما شهر شیراز را پایگاه خوبی برای فیلمسازی توصیف کرد.