فعال گردشگری ارمنستانی مطرح کرد؛
ایران در معرفی جاذبههای گردشگری در شبکههای اجتماعی خوب عمل نکرده است
ارمنستانیها دوست دارند با ماشین شخصی به ایران سفر کنند/ کیش، مقصد مورد علاقه گردشگران ارمنستان
یک توراپراتور از کشور ارمنستان تاکید کرد: ارمنستانیها دوست دارند با ماشین شخصی به ایران سفر کنند اما در مرز به مشکل میخورند. همچنین برای آنها امکان رزرو هتل و انتقال پول از خارج از ایران فراهم نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ژیزل بندری (توراپراتور از کشور ارمنستان) با سابقه فعالیت ۳۲ساله در بخش تورهای گردشگری با اشاره به آنکه شرکت خدمات مسافرتی که به نمایندگی از آن برای آشنا شدن با جاذبههای گردشگری به ایران سفر کرده است در دو حوزه گردشگری ورودی و خروجی فعال است، گفت: سالهاست در حوزه گردشگری ایران و ارمنستان فعال هستیم و بخصوص در حوزه تورهای گردشگری تجاری فعالیت بسزایی داریم و سالهاست برای علاقهمندان از ایران تورهای تجاری در ارمنستان برگزار میکنیم.
او ادامه داد: تورهای گردشگری را به صورت هوایی و زمینی برگزار میکنیم چنانکه در هفته بیش از ۷ پرواز بین ایران و ارمنستان برقرار است و هر روز هفته نیز چندین اتوبوس به مقصد تهران حرکت میکند.
بندری درخصوص فعالیت اختصاصی روی برگزاری تورهای تجاری بین ایران و ارمنستان گفت: طی سالهای گذشته روی این نوع گردشگری فعال بودیم و اکنون قصد داریم تورهای تفریحی و فرهنگی را فعال کنیم. قصد داریم بستههای سفر را در این حوزه نیز گسترش دهیم.
به گفته این فعال گردشگری ارمنستانی، این احتمال وجود دارد که گردشگران ارمنستانی بیشتر در حوزه طبیعتگردی و البته تورهای کوهنوردی در آن گنجانده شده باشد، شرکت کنند.
او درخصوص چالشهای زیرساختهای گردشگری ایران نیز گفت: مسافران ارمنی که میخواهند به ایران سفر کنند برای ارزانتر شدن سفرشان، دوست دارند به صورت زمینی و البته با ماشینهای شخصی خودشان وارد ایران شوند. این درحالی است که مشکل اصلی در این میان وجود دارد چراکه نمیتوانند با ماشینهای شخصی خودشان وارد ایران شوند. این از آن جهت است که به لحاظ قانونی در گمرگ با مشکل روبه رو میشوند چراکه باید به اندازه قیمت خودروی سواری، هزینهای به صورت امانی در مرز بگذارند که هنگام بازگشت و خروج از مرز آنرا دریافت کنند. اما این مبلغ به اندازهای زیاد است که نمیتوانند این کار را انجام دهند. از این رو به ناچار تا مرز میآیند و بعد تاکسی میگیرند. با این وجود نمیتوانند با ماشین خود در ایران تردد داشته باشند. این درحالی است که اگر این چالش رفع شود، قطعا تعداد توریستهایی که با ماشینهای شخصی خود به ایران سفر میکنند چندین برابر میشود.
توراپراتور ارمنستانی تاکید کرد: چنین قانونی برای ورود ایرانیها با ماشینهای شخصیشان به ارمنستان وجود ندارد و ایرانیها میتوانند با وسایل شخصی خود در همه شهرهای ارمنستان تردد کنند چه بسا که هر روز میتوان شاهد تعداد زیادی از اتومبیلهای ایرانی بود که در پایتخت ارمنستان تردد میکنند و بدون مشکل هم وارد خاک ارمنستان شدهاند.
بندری در پاسخ به این سوال که گردشگران ارمنستانی دوست دارند به کدام مقاصد ایران سفر کنند و آیا مکانهایی که کلیسا در آن وجود دارد همچون جلفا و اصفهان برای جذابتر است یا به مقاصد دیگر نیز توجه نشان میدهند، گفت: آنها تمام جاذبههای ایران را دوست دارند. بخصوص سفر به جزیره کیش را خیلی دوست دارند و همواره تورهایی که به مقصد جزیره کیش تعریف میکنیم با استقبال روبه رو میشود و موفق است.
به گفته او، سفر ارمنستانیها به ایران، برایشان سفری ارزان است و آنها تمام غذاهای ایرانی را دوست دارند که برایشان بسیار ارزان تمام میشود. البته بزرگترین چالش برای این مسافران، خرد کردن دلار و تبدیل آن به ریال و تومان است.
این توراپراتور ارمنستانی، همچنین امکان رزرو هتل از خارج از ایران را یکی از بزرگترین چالشهای توراپراتورهای خارجی عنوان کرد و گفت: من و همکارانم نمیتوانیم رزرو هتل را انجام دهیم ضمن آنکه هتلداران ایران نرخ را برای خارجیها گرانتر حساب میکنند. از این رو قیمت تورها و پکیجها افزایش پیدامیکند. همچنین مشکل ترانسفر پول به ایران را داریم و زمانی که یک تور را تعریف و رزرو میکنیم امکان انتقال پول را نداریم. اینها چالشهای بزرگی است. همچنین گردشگران خارجی ناچار هستند پول نقد را خود به همراه داشته باشند چراکه کارتهای بانکی آنها در ایران فعال نیست و کار نمیکند. همین امر هم با مشکلات زیادی همراه است چراکه خرد کردن دلار و یورو در ایران چالش بزرگی است.
بندری با اشاره به بازدیدهایی که از کارگاههای صنایع دستی در ایران داشته، درخصوص علاقه گردشگران ارمنستانی به خرید صنایع دستی ایران، گفت: به نظر من علاقه خاصی برای خرید صنایع دستی ایران در میان گردشگران ارمنستانی وجود ندارد اما علاقه بسیار زیادی به خرید لباس، کیف و کفش دارند چراکه خیلی برایشان ارزان است. البته تجاری که به ایران میآیند خرید مصالح ساختمانی برایشان خیلی ارزان تمام میشود و خرید وسایل صنعتی نیز برایشان جذاب است.
او در پاسخ به این سوال که چرا گردشگران ارمنستانی سفر به ترکیه و تجارت با آنها را به جای ایران انتخاب نمیکنند، گفت: بین ترکیه و ارمنستان مسائل سیاسی خوب نیست این درحالی است که روابط ایران و ارمنستان خیلی خوب است. این مسائل در حوزه گردشگری و تجارت نیز تاثیرگذار است از این رو ترجیح میدهند با ایران در ارتباط باشند.
این فعال گردشگری درخصوص چگونگی و راههای آشنایی ارمنستانیها با مقاصد گردشگری و جاذبهها و در نهایت انتخاب مقصد سفر، گفت: شبکههای اجتماعی بیشترین تاثیر را در افکار عمومی دارد. اینستاگرام، فیس بوک، تلگرام و واتساپ از جمله پر طرفدارترین شبکههای اجتماعی در ارمنستان است که بیشترین تاثیر را در انتخاب مقاصد سفر دارند. این در حالی است که ایران در معرفی جاذبههای گردشگری خود در این شبکههای اجتماعی اصلا خوب نیست و خیلی ضعیف عمل کرده. اگر ایران بتواند حتا در تلگرام گروههایی برای آشنایی با ایران ایجاد کند قطعا تاثیر بیشتری در معرفی خود خواهد داشت. متاسفانه چنین کانال تلگرامی در ارمنستان وجود ندارد و بیشترین آشنایی از طریق شفاهی و به نقل از دیگران انجام میشود.
او گفت: هرچند تعداد زیادی آژانس مسافرتی در ارمنستان فعال هستند اما تعداد محدودی از آنها با ایران کار میکنند چراکه مشکلات زیادی برای سفر به ایران وجود دارد. حتا نمیتوان از هتلها رزرو گرفت و مشکل زبانی نیز وجود دارد. اکنون عمده مسافران ارمنستانی به سمت مصر میروند. درحالیکه میتوان بستههای ترکیبی برای سفر بین چند کشور در نظر گرفت.