خبرگزاری کار ایران

نمایش مستند «سرپتی‌ها» در شبکه نمایش خانگی/ جنبش مشروطه‌خواهی کرمانشاه چگونه شکل گرفت؟

نمایش مستند «سرپتی‌ها» در شبکه نمایش خانگی/ جنبش مشروطه‌خواهی کرمانشاه چگونه شکل گرفت؟
کد خبر : ۱۳۸۳۴۵۵

مستند «سرپتی‌ها» ساخته کیوان مهرگان برای اولین‌بار در پلتفرم فیلم‌نت به نمایش درمی‌آید.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فیلم‌نت، در راستای اجرای طرح نمایش آثار کوتاه، مستند، انیمیشن و فیلم‌های بلند داستانی هنری و تجربی از فیلمسازان ایرانی به صورت انحصاری و غیرانحصاری در پلتفرم فیلم‌نت، مستند «سرپَتی‌ها» از جمعه ۱۳ مرداد ماه نمایش خود را در این پلتفرم آغاز می‌کند.

در خلاصه مستند «سرپتی‌ها» آمده است: بعد از ترور یارمحمد خان کرمانشاهی در ۱۳ مهر ۱۲۹۱ خورشیدی  نام و خاطره مشروطه خواهان کرمانشاهی رفته رفته فراموش شد. تمام تلاش های نظری و فکری برای یادآوری آن مجاهدت‌ها موثر نیفتاد تا اینکه یک گروه مستندسازی به سراغ اسناد و عکس های به جامانده از مشروطه خواهان کرمانشاه رفتند تا از تلاش های آن‌ها غبارزدایی کنند. روایتی از یک بخش تاریخ فراموش شده ایران.

این مستند با نگاهی تحلیلی به رویدادهای مشروطه، در پی یافتن نقش کرمانشاه در تاریخ مشروطه ایران است. نام فیلم از رمز آخرین عملیات مشروطه‌خواهان در کرمانشاه برداشته شده که منجر به شهادت یارمحمد خان کرمانشاهی شده و در زبان کردی به معنای «سر برهنه» است.

مراحل تحقیق و تولید این فیلم مستند از اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تا اواسط ۱۴۰۱ ادامه داشته است. 

در این فیلم با زمینه شکل‌گیری انقلاب مشروطه در کرمانشاه، نقش ایلات و علت فراموش شدن نقش کرمانشاه در تاریخ تحولات انقلاب مشروطه آشنا می‌شویم. حاتم قادری، سعید لیلاز، فیاض زاهد، ابراهیم توفیق، محمد علی سلطانی، اردشیر کشاورز، روح‌الله بهرامی، علیرضا گودرزی، محمدحسین شیریان، اردشیر پشنگ و هرمز بیگلری از جمله کسانی هستند که در این فیلم حضور دارند.

عوامل فیلم عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: کیوان مهرگان، تدوین بهروز داوری، تصویر: مهدی قنبری جاوید، صدابردار: مهدی موسوی فرد، برنامه ریزی: الهام لرستانی. 

از نکات جالب توجه در تهیه و تولید این فیلم مستند سرمایه‌گذاری و حمایت مردم عادی استان کرمانشاه برای تولید این اثر ملی است. تمام سرمایه تولید «سرپتی‌ها» توسط شهروندان کرمانشاه پرداخت شده است که اتفاقی کم سابقه در سینمای ایران به شمار می‌آید.

طرح نمایش آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و سینمای هنری-تجربی بین پلتفرم‌های پرتماشاگر ایرانی اتفاق تازه ای محسوب می‌شود و می‌تواند به رونق اقتصادی سینمای هنری و تجربی و همچنین آثار کوتاه، مستند و انیمیشن منجر شود.

علاقمندان به ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با آدرس tamin@filmnet.ir ایمیل ارسال یا با روابط عمومی مجموعه تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز