خبرگزاری کار ایران

نشست رونمایی از کتاب «شمایل صبح» برگزار شد

نشست رونمایی از کتاب «شمایل صبح» برگزار شد
کد خبر : ۱۳۷۰۱۹۵

نشست رونمایی از کتاب «شمایل صبح» در حوزه هنری استان تهران برگزار شد

به گزارش ایلنا، نشست رونمایی از کتاب «شمایل صبح» به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی و انتشارات سوره مهر در حوزه هنری استان تهران برگزار شد. این نشست با حضور محمدعلی رجبی، عبدالحمید قدیریان،علی‌اصغر یوزباشی،مینا صدری،حسین عصمتی،سیدحسین شهرستانی،محمدرضا وحیدزاده،سجاد صفار هرندی و دیگر اهالی فرهنگ و هنر و رسانه همراه بود.

در این رونمایی محمدعلی رجبی نگارگر پیشکسوت،با ابراز خوشحالی از انتشار این کتاب گفت: بسیار خوشبختم این کتاب که گنجینه هنر انقلاب است منتشر شده است. اگرچه دیر اقدام کردیم، اما از این هم دیرتر می‌شد ممکن بود از دست برود. هنر انقلاب همانند همه انقلاب‌های هنری در وهله اول شور و احساس است که آن را به حرکت در می‌آورد اما تا زمانی که بیرون نیاید هنوز متوجه نیستیم که چه چیزی خلق شده است. هنر است که به هنرمند هویت می‌بخشد. اکنون هنر انقلاب اسلامی به جایی رسیده است که باید بازنگری شود و همانطور که رهبرمعظم انقلاب در گام دوم انقلاب عنوان کردند باید از آنچه به دست آوردیم درس بگیریم و از نو آغاز کنیم. هنرمندان نیز در دوران خودآگاهی هستند و باید به بررسی نقدها و نظرات بپردازند. درواقع این دوره، اکنون دوره تعمیق هنر انقلاب است. هرچند که دشمن این را بپذیرد یا نپذیرد هویت انقلاب ظاهر شده است. برخی می‌آیند هنر در زمان انقلاب را با تحریف می‌نویسند و برخی از ناشرین هم آن را منتشر می‌کنند اما تاریخ همیشه با حقیقت مواجه می‌شود و پایه آینده بر حقیقت گذاشته می‌شود. کتاب «شمایل صبح» که بر مبنای پرسش و پاسخ تهیه شده است در واقع در راستای کتاب «تجلی حماسه» است که بر مبنای درس‌گفتار بود.وجود این کتاب‌ها و نشستن پای صحبت هنرمندان انقلاب و بررسی آثار آن‌ها لازم است و ما باید نقاط اشتراک این تجربیات را کشف و تبیین کنیم. حواسمان باشد که هنرمند مفسر نیست. هنرمند قصه اثرش را می‌گوید.تمام آثار مملو از حرف‌های ناگفته است که هنر انقلاب است که آن را بیرون بیاورد و تبیین کند. 

همچنین عبدالحمید قدیریان،نقاش با اشاره بر مبحث ظهور عنوان کرد: فتنه سال گذشته نشان داد که ما با جوان‌هایمان ارتباط نداریم.یکی از راه‌های ارتباط با جوانان تولید آثاری چون «شمایل صبح» است که گنج هنر انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد. ما به سمت ظهور می‌رویم و با یک نگاه توحیدی همه چیز با برنامه دقیق جلو می‌رود و مشکل در این است که ما به آن فکر نمی‌کنیم.جهان اکنون بی فلسفه و پوچ شده است. این همان زمان است که پاک‌طینتان عالم متوجه می‌شوند که اگر می‌خواهند زیست حق داشته باشند باید از تجربیات حق‌مدارانه استفاده کنند وگرنه اوضاع بدتر می‌شود.همان زامبی‌هایی که ما در فیلم‌های هالیوودی می‌بینیم همان درون پوچی است که بشر به آن مبتلا می‌شود. در این موقع ما نیاز به تغذیه و کلامی داریم که بر دل بنشیند.دوره‌ای است که باید ساندویچ‌های معرفتی آماده باشد. اگر ملا تئری ندهیم، دیگران تئوری ارائه می‌دهند. حال آن که عظیم‌ترین مخزن برای ما است. ما در جنگیم و باید مهمات برسد تا کم نیاوریم.

در ادامه مینا صدری نگارگر و مجسمه‌ساز با بیان این که جای خالی این نوع کتاب‌ها حس می‌شد، گفت: با مطالعه این کتاب‌ها متوجه می‌شوید که چه صحبت‌هایی که شاید نشود به راحتی از اساتید به دست آورد ولی در این کتاب وجود دارد. یک گفتگوی کاملا صمیمی است که انگار رابطه قلبی شکل گرفته است و بر دل می‌نشیند. این خوب است که کار در همین‌جا تمام نشود و ادامه‌دار باشد. 

همچنین حسین عصمتی نگارگر و مجسمه‌ساز بااشاره بر هنرمندان نسل دوم انقلاب بیان کرد: وقتی از هنر انقلاب صحبت می‌کنیم تعداد زیادی اسم به خاطرمان می‌آید که بیشتر آن‌ها مربوط به همان نسل اول انقلاب هستند و این باعث می‌شود دیگران گمان کنند که کار هنر انقلاب به پایان رسیده است.با احترام به تمام این هنرمندان، ا باید نسل دوم هنرمندان انقلاب را نیز معرفی کنیم و دیده شوند تا بتوانیم ادعا کنیم که هنر انقلاب ادامه دارد. چه بسا ما حتی پیش از انقلاب هم هن انقلاب داشتیم با این تعبیر که وقتی از هنر انقلاب یاد می‌کنیم، در واقع با هنر اصیل اسلامی مواجه هستیم.به همین خاطر قرن‌ها قبل این هنر را داشتیم . خوب است که آن را محدود به یک دوره و زمان مشخص نکنیم.

حسین شهرستانی مدیر گروه حکمت هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی نیز ضمن قدردانی از زحمات محمدرضا وحید زاده و استاد محمدعلی رجبی گفت: امیدوارم این امانتی را که دوستان در اختیار ما قرار داده‌اند به درستی امانت‌داری کنیم. 

در ادامه سجاد صفارهرندی رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی از ایجاد یک واحد سازمانی برای ثبت تاریخ شفاهی هنر انقلاب خبر داد عنوان کرد: از سال گذشته در امتداد کارهایی از جمله کتاب«شمایل صبح» در راستای تدوین تاریخ هنر انقلاب این ایده شکل گرفت تا برای هماهنگی پروژه‌های تاریخ شفاهی هنر انقلاب واحد سازمانی مشخصی ایجاد شود.تدوین تاریخ گام نخست است تا بتوانیم به سمت گام بعدی برویم. در واقع تاریخ شفاهیم فراهم کننده پژوهش‌های دیگر است که امیدوارم با همراهی اساتید ریشه بگیرد و منجر به تحول مثبت شود. 

در پایان محمدرضا وحیدزاده گردآورنده کتاب«شمایل صبح» با بین این که نویسنده نیست گفت: این اثر تنها کوششی بود که به همت دیگر اساتید ممکن شد. از دکتر رجبی و پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی تشکر می‌کنم که مرا همراهی کردند. برای تهیه این کتاب از مصاحبت با هنرمندان صاحب نگاه لذت بردم و تجربه گرانبهایی بود که در آن خستگی معنایی نداشت. این کتاب یک ضرورت برای ثبت خاطرات،نظرات و تجربیات این اساتید بود.کتاب‌های پژوهشی فرهنگ و هنر پایان ندارد و هرکدام می‌توانند منبع و مرجعی برای تولید کتاب‌های دیگر باشند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز