«فرآیند استخراج مایع – مایع» در کتابفروشیها
انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران کتاب علمی «فرآیند استخراج مایع – مایع» را وارد بازار نشر کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، مهدی اسداللهزاده و رضوان ترکمان از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای کتاب «فرآیند استخراج مایع – مایع» را در ۴۵۹ صفحه و ۶ فصل گردآوری کردهاند.
در این کتاب استخراج «مایع – مایع»، کاربردها، تجهیزات و پارامترهای هیدرودینامیکی و انتقال جرمی معرفی شده است.
فرآیند استخراج «مایع – مایع» از مهمترین روشهای جداسازی است که در بسیاری از فرآیندهای صنعتی نظیر فرآیندهای نفتی و پتروشیمی، تولید مواد دارویی، صنایع غذایی، صنایع هستهای و فرآیندهای هیدرومتالوژی کاربرد دارد و امروزه بهطور چشمگیری یک عملیات جداسازی بالغ محسوب میشود. امروزه بهمنظور انجام فرآیندهای استخراج «مایع – مایع» در صنایع مختلف تجهیزات استخراج متعددی توسعه یافتهاند.
مولفان این کتاب علمی در پیشگفتار آوردهاند:
انتخاب یک استخراجکننده مناسب شامل یک تصمیم پیچیده است که با توجه به نوع کاربرد آن در صنعت باید با بیشترین دقت ممکن انجام شود. دستیابی به دانش فنی طراحی، ساخت و افزایش مقیاس این تجهیزات برای استفاده در صنایع مختلف با راندمانها و ظرفیتهای متفاوت نیازمند دستیابی به شناخت و کسب دانش فنی مرتبط با هیدرودینامیک و انتقال جرم در این تجهیزات است.
در ادامه خاطرنشان کردهاند: تحقیق و پژوهش در صنعت استخراج حلالی یا استخراج «مایع – مایع» با توجه به پتانسیل کاربرد آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است. اما پژوهش و آموزش در این صنعت با بازدهی متناسب با تجربیات بالغ در سطح جهان رشد نکرده است و هنوز چالشها و مشکلات بسیاری در مسیر پژوهش و توسعه در این صنعت مشاهده میشود.
فصل نخست این کتاب مقدمهای بر فرآیند استخراج حلالی یا استخراج «مایع – مایع» است، فصل دوم درباره کاربردهای تکنیک استخراج «مایع – مایع» در فرآیندهای مختلف، فصل سوم پیرامون تجهیزات در فرآیند استخراج «مایع – مایع» و فصل چهارم درباره پارامترهای هیدرودینامیکی در ستونهای استخراج «مایع – مایع» بحث کرده است. فصل پنجم و ششم این کتاب هم بهترتیب درباره انتقال جرم در ستونهای استخراج «مایع – مایع» و توسعه حلالها برای فرآیند استخراج «مایع – مایع» موضوعاتی را مطرح کرده است.
انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران نسخه کاغذی این کتاب را به بهاء ۲۵۰ هزار تومان به بازار نشر عرضه کرده است.