در رونمایی کتابهای صوتی و رادیویی روایت فتح عنوان شد؛
کتاب رادیویی بهتنهایی یک سینماست/ مصمم به تولید آثار رادیویی و صوتی در روایت فتح هستیم
مراسم رونمایی و بازخوانی از ۲۲ عنوان کتاب صوتی و رادیویی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه، رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، مدیرعامل انتشارات روایت فتح و جمعی از هنرمندان و نویسندگان برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، مراسم رونمایی و بازخوانی از ۲۲ عنوان کتاب صوتی و رادیویی با حضور مجید بذرافکن (معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)، سیدمحمد نادری (رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح)، مهدی محمدخانی (مدیرعامل انتشارات روایت فتح) و جمعی از هنرمندان و نویسندگان انقلاب و دفاع مقدس در سالن شهید آوینی این بنیاد برگزار شد.
در این مراسم سید محمد نادری (رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح) با اشاره به آنکه تولیدات صوتی انتشارات بهمثابه یک اثر تصویری و سینمایی است، اظهار داشت: مجموعه روایت فتح از این بابت عنوان روایت فتح را به خود گرفته تا راوی فتوحات انقلاب اسلامی باشد، اما باید به این نکته نیز توجه شود که فتوحات انقلاب اسلامی صرفاً در فتحها و شکستها محدود و محصور نمیشود بلکه در قلب انسانها خلاصه میشود آنهم متأثر از این فضایی که وجود دارد. آن چیزی که روایت فتح تولید میکند روایتی است از همین تحول انفسی انسانها که به دست هنرمندان، هنرشناسان و شما عزیزان اتفاق میافتد.
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح همچنین با اشاره به الزامات پرداخت به تولیدات صوتی و رادیویی در روایت فتح نیز گفت: بنده خودم یکی از مشتریهای پروپاقرص کتاب رادیویی هستم، به نظر بنده کتاب رادیویی بهمثابه سینماست چراکه عناصری مثل متن قوی، صدای پر کشش، لحن مسلط، موسیقی مناسب که باذوق و خلاقیت مجری درهمتنیده میشود، به شخصیتهای قصه روح میبخشد و در تصویرسازی ذهنی مخاطب نسبت به موقعیت روایتشده بسیار کمک میکند. از همین رو من معتقدم کتاب رادیویی به دلیل به خدمت گرفتن همهی این عناصر اصلی بهغیراز تصویر که آنهم با هنر اجرا صحیح و استفاده از آوا و آهنگ صدا و تصویرسازی ذهنی جبران میشود، سینماست. بهعنوان نمونه کتاب اینک شوکران که باذوق و خلاقیتی که دوستان به خرج دادند، توانستند تصویر سینمایی را به رخ بکشد و از همین جهت است که بنده کتاب رادیویی را نه یک صوت صرف که یک تصویر متصور شده میبینم زیرا تمام عوامل و عناصر جمع شدند تا این اثر تولید شود؛ و به همین جهت هست که بنده تولیدات صوتی را یک نوعی از سینما میدانم.
در ادامه مراسم مهدی محمدخانی (مدیرعامل انتشارات روایت فتح) با ارائه گزارشی از روند تولیدات کتابهای صوتی در انتشارات روایت فتح و با اشاره به تأثیرات اینگونه آثار در جامعه امروزی گفت: روایت فتح تا امروز ۲۲ عنوان کتاب چاپی از محصولات انتشارات روایت فتح را در قالب کتاب صوتی و رادیویی آمادهسازی کرده است که از این جمع ۶ عنوان کتاب بهصورت رادیویی و مابقی بهصورت کتاب صوتی تهیهشدهاند.
وی با اشاره به محتوای این آثار و همکاری مجموعه «را» با انتشارات روایت فتح در تولید کتابهای صوتی عنوان کرد: کتابهای رادیویی با محوریت زندگی جانبازان شهید بعد از جنگ تحمیلی و از زبان همسرانشان تولیدشده است که این آثار با همکاری مجموعه «را» و حامد جوادزاده و مژده لواسانی بوده که از این دوستانمان برای مشارکت و حمایتهایشان در تولید آثار کمال تشکر را دارم. البته دراینبین ۱۴ عنوان کتاب در قالب کتابهای صوتی و با همکاری رادیو نمایش تهیهشده. کتاب صوتی معجزه رتیان هم محصول صوتی دیگری است که با همکاری برادر عزیزمان آقای شمس انجامگرفته و در تهیه کتاب صوتی «جای پای فرهاد» نیز معاونت فرهنگی سپاه پاسداران با انتشارات همکاری داشته است.
مدیرعامل انتشارات روایت فتح همچنین با اشاره به علاقه جامعه به کتابهای صوتی و تأثیرات آن در نسل امروزی نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه مخاطب امروزی به دلیل کمبود زمان و سایر مسائل از مطالعه کتاب فاصله گرفته است ما برای مقابله با این مشکل در انتشارات روایت فتح تلاش کردیم از ابزارها و قالبهای جدیدی در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره ببریم و کتابهای صوتی و رادیویی از این جنس ابزارها هستند؛ که الحمدالله استقبال خوبی نیز از آن صورت گرفته است مانند کتاب رادیویی اینک شوکران که اکنون در نرمافزارهای طاقچه، نوار و… موجود است و همچنین با موسسه فیدیبو نیز در حال هماهنگی و بستن قرارداد هستیم. ولی بدون تردید ما مصمم به استفاده از این ظرفیت مهم در انتشارات روایت فتح هستیم تا انشا الله بهروزی برسیم که در کنار انتشار هر عنوان کتابی، کتاب صوتی آن نیز آماده شود و مخاطبان ما بخصوص جامعه و قشر عزیز روشندلان نیز از آن بهره ببرند.
همچنین مجید بذرافکن (معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) نیز با اشاره به نیاز امروز جامعه مبنی بر تولید کتابهای صوتی گفت: آنچه امروز در دست شما است حکم ذخایر مهم فرهنگی را دارد که باعث عقب راند دشمن میشود، آثار شما از طراوت و خلاقیتی که در اسلام و انقلاب است برخوردار میباشد و میبایست با مصرفکننده جدید و زمانه خودش ارتباط برقرار کند.
وی همچنین با اشاره به هویت و سابقه روایت فتح در تولیدات هنری و فرهنگی گفت: روایت فتح با عقبه و هویت خودش نیازی به بیانهای بنده و امثال بنده ندارد، مسئله روایت یک نسبتی با بیان و بیانگری دارد. ما در حوزه متن و روایت توانستیم یک روزنهای را بازکنیم مثل روایت فتح، فتوحاتی را به دست بیاوریم ولی در حوزه بیان و روایتگری همچنان منتظر اتفاقهای خوب هستیم و امیدواریم این آثار تولیدی بتواند ما را در این حوزه به جایگاههای برتر برساند. مقوله روایت بابیان و گویشِ مقولهای جدید و نو را برای ما باز میکند و میتوانیم قلههای بهتری را فتح کنیم.
معاون فرهنگی سپاه با اشاره به اقتضائات امروزی جامعه و گسترش این نوع از تولیدات در خارج از مرزها نیز اظهار داشت: حتماً اقتضائات زندگی ماشینی مردم را برای شنیدن کتابها ترغیب خواهد کرد؛ و این نوع تولیدات به ما کمک خواهد کرد تا مرز گستری در مخاطب داشته باشیم. شما ببینید با قلم یک محدوده با تصویر یک محدوده و باگویش هم یک محدوده از مخاطب ایجاد خواهد شد اما دراینبین بُعد و جنبه مرز گستری بینالمللی است که حتماً باید بدان فکر کرد زیرا مخاطب بینالمللی در این زمینه وجود دارد. تا بتوانیم با استفاده از این ظرفیت مجاهدتهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس، اهتمام و تلاش در زمان شیوع کرونا، مدافعان حرم و حتی زنان و مادران شهدا را نشان دهیم.
در پایان این مراسم ۲۲ عنوان کتاب صوتی و رادیویی، شامل مجموعههای اینک شوکران، مجموعه مدافعان حرم، جای پای فرهاد و معجزه رتیان توسط انتشارات روایت رونمایی شد. پیشتر نیز در هفته دفاع مقدس انتشارات روایت فتح هشت عنوان کتاب را رونمایی کرده بود.