خبرگزاری کار ایران

ایلنا پیگیری کرد؛

اما و اگرهای تشکیل تشکل حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری

اما و اگرهای تشکیل تشکل حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
کد خبر : ۱۱۳۹۲۹۵

چالش‌های پیش روی تشکیل تشکل حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری تهران با اما و اگرهای زیادی از ارسال نامه در تاریخی زودتر از بقیه درخواست‌ها گرفته تا تاکید بر یکپارچگی و… همراه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها گردشگری استان تهران با چالشی روبه‌روست که دستورالعمل آن در سال ۱۳۹۵ ابلاغ شده اما تاکنون نتوانسته به مرحله نهایی و اجرایی دست یابد. این چالش در حوزه دفاترخدمات مسافرتی و شکل گیری صنفی واحد است که در قالب عملیاتی کردن دستورالعمل نحوه ایجاد و فعالیت تشکل‌های حرفه‌ای صنعت گردشگری ایران پیگیری می‌شود.

از یکسو برخی از فعالان دفاتر خدمات مسافرتی از ارسال نامه‌های متعدد به اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران مبنی بر معرفی هیات موسس و لزوم ادامه روند تشکیل تشکل حرفه‌ای حکایت می‌کنند و از دیگر سو مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری تهران از وجود نامه‌های متعدد و به تبع آن هیات‌های موسس متعدد برای تشکیل این تشکل خبر می‌دهند.

از یکسو از وجود دست‌های پشت پرده برای‌ عدم تحقق تشکیل تشکل حرفه‌ای در استان تهران نام برده می‌شود و از دیگر سو هماهنگ نبودن دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان‌ عامل عدم همگرایی این صنف یاد می‌شود.

اما آنچه حائز اهمیت است آن است که بر اساس ماده ۵ بخشنامه ۱۰۰۴۹ مصوب معاونت وقت گردشگری، در اجرای ماده ۲۳ دستورالعمل، انجمن‌ها، جوامع و تشکل‌های فعلی در صورت ارائه درخواست کتبی به سازمان مبنی بر تغییر به انجمن حرفه‌ای، می‌توانند با تطبیق اساسنامه‌شان با اساسنامه تیپ ابلاغی سازمان، نسبت به برگزاری مجمع عمومی و تصویب اساسنامه جدید در مجمع مزبور اقدام نمایند. پس از انجام این اقدامات صدور پروانه فعالیت به عنوان انجمن حرفه‌ای بلامانع می‌باشد.

در تبصره ۱ این ماده آمده است: برگزاری مجمع عمومی و تصویب اساسنامه باید بر اساس ضوابط و مقررات و با نظارت نماینده سازمان صورت پذیرد.

در تبصره ۲ نیز تاکید شده: چنانچه اشخاص حقیقی و حقوقی براساس ترتیبات وضوابط دستورالعمل و مقررات این بخشنامه، نسبت به تشکیل انجمن اقدام نمایند، پس از آن دیگر درخواست انجمن‌های فعلی مسموع نخواهد بود.

محمودرضا حاجی نصراله (رییس هیات موسس تشکل حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی تهران) دراین خصوص به ایلنا گفت: اوایل خرداد ۱۳۹۸ بود که گروهی از فعالان این حوزه طی نامه‌ای اعضای هیات موسس تشکل حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی را به اداره کل میراث و گردشگری تهران معرفی کردند. بعد از ارسال این نامه، مدیرکل میراث و گردشگری تهران، درخواست‌هایی مبنی بر ارائه تصویر مجوز فعالیت (پروانه بهره‌برداری) معتبر و آخرین روزنامه رسمی هریک از شرکت‌های متقاضی (هیات موسس) را ارسال کرده است که نشان از تایید نامه اولیه ما درخصوص تشکیل هیات موسس دارد. آنچه که از آن به عنوان تعدد نامه‌های معرفی هیات موسس یاد می‌شود درواقع بعد از ارسال نامه توسط ما انجام شده است و تاریخ یکی از این نامه‌ها به پایان تیرماه ۱۳۹۸ می‌رسد. این درحالی است که بر اساس ماده ۵ بخشنامه ۱۰۰۴۹ این امر غیرممکن است.

او ادامه داد: حتا سیدجواد موسوی (مدیر کل وقت نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری) نیز طی نامه‌ای از مدیرکل میراث و گردشگری تهران درخواست کرد تا باتوجه به اینکه بر اساس دستورالعمل اجرایی تشکل‌های حرفه‌ای اقدامات در خصوص تاسیس انجمن‌های استانی در حیطه وظایف و اختیارات آن اداره کل است، از این رو فرآیند تشکیل انجمن تسریع شود. با این وجود تاکنون و با گذشت بیش از ۳ سال از نخستین نامه‌ای که برای معرفی هیات موسس دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری به اداره کل میراث و گردشگری تهران زده شد، تاکنون این امر محقق نشده است.

پرهام جانفشان (مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران) با اشاره به آنکه این اداره کل نیز به بخشنامه‌های موجود اشراف دارد، تصریح کرد: اگر تاکنون در ایجاد تشکل حرفه‌ای تشکل‌های دفاتر خدمات مسافرتی تاخیر افتاده از آن جهت است که به دنبال ایجاد همگرایی و یکپارچگی در این صنف هستیم. اینکه یک تشکل بدون همگرایی تشکیل شود، گره‌ای از چالش‌های پیش روی این صنف باز نخواهد کرد. یک تشکل همگرا قطعا برای فعالان این بخش تاثیربخش‌تر خواهد بود.

او با تاکید برآنکه، هیات موسس در تعیین هیات مدیره نقشی ندارد، یادآور شد: اعضای هیات موسس می‌توانند از گروه‌های مختلف فعال در این عرصه انتخاب شوند و بعد از حضور آن‌ها و معرفی هیات مدیره، این اعضای صنف و دفاتر خدمات مسافرتی هستند که درصدد انتخاب هیات مدیره برمی‌آیند. برای ما اهمیت دارد که تشکل حرفه‌ای تهران چگونه شکل می‌گیرد چراکه از میان ۵ هزار دفتر خدمات مسافرتی فعال در حوزه گردشگری بیش از ۲۵۰۰ دفتر خدمات مسافرتی در تهران فعال هستند و ما باید در ایجاد تشکل حرفه‌ای آن دقت نظر داشته باشیم. اینکه هیات موسس از چه افرادی تشکیل شده باشد و اینکه هرکس زودتر نامه زده برنده خواهد شد، اشتباه است چراکه در این صورت همگرایی محقق نخواهد شد. برای ما فرقی ندارد که چه افرادی این تشکل حرفه‌ای را شکل دهند مهم آن است که اتحاد رخ دهد و مشکلات صنف حل شود. اختلاف نظرات موجود پیچیده نیست و تنها با همگرایی این مهم حل خواهد شد.

جانفشان تاکید کرد: درحال حاضر ۳ گروه فارغ از زمان ارسال نامه‌ها، پیشنهادات و درخواست‌های خود را برای معرفی هیات موسس به اداره کل میراث و گردشگری تهران ارسال کرده‌اند. ما می‌گوییم به طور مثال هریک از این گروه‌ها ۳ نفر را معرفی کنند و با ۹ نفر هیات موسس تشکیل شود. سپس فراخوان اعلام می‌شود و هر کس دوست داشت برای هیات مدیره کاندیدا شود و درنهایت رای اعضاست که هیات مدیره تشکل حرفه‌ای را تعیین می‌کند.

او ادامه داد: طی دو هفته آینده و با مشخص شدن سیاست‌های جدید در معاونت گردشگری وزارتخانه، تکلیف تشکیل تشکل حرفه‌ای نیز مرتفع خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز