خبرگزاری کار ایران

اعتراض جمعی از اهالی فلسفه به اخراج بیژن عبدالکریمی/ این حکم نقض آشکار آزادی دانشگاهی است

اعتراض جمعی از اهالی فلسفه به اخراج بیژن عبدالکریمی/ این حکم نقض آشکار آزادی دانشگاهی است
کد خبر : ۱۱۲۷۸۸۰

جمعی از استادان و پژوهشگران فلسفه در نامه‌ای خواستار لغو حکم محرومیت بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه، از ادامه خدمت دانشگاهی شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ تعدادی از اساتید و پژوهشگران فلسفه با نگارش نامه‌ای به اخراج بیژن عبدالکریمی (استاد فلسفه دانشگاه آزاد) اعتراض کردند.

در نامه این گروه از اهالی فلسفه آمده است:

در جهان جدید، آزادی دانشگاهی از ارکان نظم اجتماعی است، قاعده‌ای که طبق آن فرد دانشگاهی علی‌الاصول اجازه و مصونیت به چالش کشیدن دیدگاه‌های پذیرفته‌شده و رایج را دارد و می‌تواند دیدگاه‌هایی مناقشه‌برانگیز در حوزه‌ کار خود عرضه کند. آزادی ابراز عقیده در محیط علمی در تاریخ ما نیز ریشه دارد و از سنت‌های دیرینه در حوزه‌های علمیه و حلقه‌های تدریس، حتی بر سر موضوعاتی مانند وجود باری، بوده است. بر این اساس، ارباب قدرت نه‌تنها حق اعمال فشار به‌منظور اثرگذاری بر محتوای سخن فرد دانشگاهی را ندارند، بلکه باید فضا را برای تبادل افکار و نظرات در محیط‌های علمی فراهم آورند تا مناقشه‌های علمی در محیط‌های طبیعی خود، و نه با دخالت عناصر اثرگذار بیرونی، حل‌وفصل شوند.

فیلسوفان، به تأسی از پدر معنوی خود، سقراط، خرمگسانی برای برهم‌زدن چرت خواب‌آلودگان‌اند، تا آنجا که اهل شهر را با به پرسش کشیدن مسلّم‌ترین مسلّمات از کوره به در کنند. امروز هم در نظام‌های دانشگاهی، رشته‌ای که در آن طرح پرسش از فراهم آوردن پاسخ ارزشمندتر است همان فلسفه است، و ارباب قدرت باید بدانند که میان کارآمدی دولت‌ها و میزان پذیرندگی و رواداری آنان در قبال اهل علم، به‌ویژه فیلسوفان، که کارشان نقادی و تحقیر حماقت است، تناظری وجود دارد.

بنا بر این ملاحظات، ما جمعی از معلمان و دانش‌آموزان فلسفه، به عنوان وظیفه دانشگاهی و مدنی خود، خواستار آن‌ایم که حکم تأسف‌بار محرومیت دکتر بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه، از ادامه خدمت دانشگاهی لغو شود. به باور ما، فارغ از شخصیت علمی و عمومی دکتر عبدالکریمی و دیدگاه‌های او، این حکم نقض آشکار آزادی دانشگاهی است. نظام حکمرانی وظیفه‌ای جز فراهم آوردن زمینه تضارب آرا ندارد و خود در مقام داور مسابقه نباید به نفع یکی از طرفین اختلاف‌نظرهای علمی به صحنه وارد شود. بی‌تردید رواج چنین مداخله‌هایی، که متأسفانه مسبوق به سوابقی نیز هست،  تضعیف نهاد شکننده علم را در کشور ما در پی خواهد داشت.

بعدالتحریر: در آستانۀ انتشار این بیانیه خبر رسید که رییس محترم دانشگاه آزاد اسلامی دستور تجدیدنظر در حکم دکتر عبدالکریمی را صادر کرده است. امیدواریم نتیجۀ این تجدیدنظر انتظار معترضان را برآورده سازد و حاصل این ماجرا مصون ماندن حریم دانشگاه از چنین تعرضاتی در آینده باشد.

این نامه به امضای افراد زیر رسیده است:

محمدمهدی اردبیلی

ابراهیم آزادگان

محسن آزموده

مهدی آزموده

ایمان آقابابایی

موسی اکرمی

حسن امیری آرا

حسین ایزدی

طاها بخشی نژاد

کاوه بهبهانی

رحمان بوذری

بهمن پازوکی

هومن پناهنده

یاسر پوراسماعیل

امین پوررستمی

غزاله حجتی

مالک حسینی

سید مسعود حسینی

بردیا حیدری

امیرحسین خداپرست

مریم خدادادی

حسین دباغ

سروش دباغ

فرید درفشی

میلاد روشنی پایان

نجمه زارع

سید مسعود زمانی

احسان شریعتی

حسین شیخ‌رضایی

اسکندر صالحی

مسعود صادقی

نگار صبوری

ابوطالب صفدری

پرویز ضیاء‌شهابی

نوید عابدینی

بابک عباسی

مسعود علیا

مقصود فراستخواه

اسدالله فلاحی

ندا قطرویی

امیراحسان کرباسی‌زاده

علی کربلایی

مهدی کمالی

رضا کوهکن

امیر مازیار

سیده زهرا مبلغ

روژین مازوجی

علیرضا محقق

میثم محمدامینی

فرشاد مزدرانی

علی مسعودی

حسین مصباحیان

مصطفی ملکیان

علی ناظمی

میلاد نوری

محمود مقدسی

سید حسین موسویان

سید نصرالله موسویان

شهاب وصالی

رضا یعقوبی

سعید یوسفی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز