امیر عبدالرضا سپنجی:
هنوز بسیاری از سازمانها روابط عمومی کارآمد ندارند
به اعتقاد عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با وجود تلاشهای بسیار و امیدوارکننده، هنوز بسیاری از نهادها و سازمانهای کشور، روابط عمومیهای کارآمد و توانمندی ندارند و باید دولت و نظام برای این موضوع، چارهی جدی بیاندیشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر عبدالرضا سپنجی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، به مناسبت هفتهی روابط عمومی و ارتباطات مواردی را مطرح کرد، که چکیدهای از گفتههای ایشان را میخوانید:
- نیاز به ارتقای دانش ارتباطی و سواد رسانهای مدیران ارشد و میانی کشور در وزارتخانهها و سازمانها، بهمنظور درک نقش، جایگاه و کارکرد واقعی روابط عمومیها.
- با وجود تلاشهای بسیار و امیدوار کننده، هنوز بسیاری از نهادها و سازمانهای کشور، روابط عمومیهای کارآمد و توانمندی ندارند و باید دولت و نظام برای این موضوع، چارهی جدی بیاندیشند. این مشکل، میتواند به گسیختگی ارتباطی جامعه و بلندتر شدن دیوار بیاعتمادی مردم به دستگاهها منجر شود.
- اصلیترین مشکل روابط عمومیهای کشور، نداشتن نیروی انسانی توانمند و با دانش کافی و تجربهی کافی است.
- بهروزرسانی آموزشها برای کارشناسان و مدیران روابط عمومیها بهشدت مورد نیاز کشور است.
- مشکل بودجهای روابط عمومیها و عدم تخصیص بودجهی مشخص برای فعالیتهای ارتباطی و رسانهای وزارتخانهها و سازمانها به شدت آسیبزا است.
- جایگاه سازمانی و ساختار روابط عمومیها در کشور و سازمانها، برخلاف برخی تلاشهای مثبت، کماکان متزلزل و ضعیف است.
- نیاز به افزایش همافزایی و همراهی بین روابط عمومیهای بخش دولتی و خصوصی.
- یکی از بخشهای اصلی فعالیت روابط عمومیها در کنار مدیریت ارتباطات برونسازمانی و اطلاعرسانی، توجه به مخاطبان درونسازمانی است.
- نیاز به حساسشدن در مورد فعالیتهای فاسد و ناپاک دلالان و شرکتهای تبلیغاتی در روابط عمومیهای دولتی و بخش خصوصی، که باعث زیر سؤال رفتن تلاشهای مشفقانه مدیران و کارشناسان متخصص و باتجربه روابط عمومیها در سازمانها و وزارتخانهها میشود.
- نیاز به راهاندازی و فعالشدن صنف روابط عمومی در کشور برای حفظ منافع و تخصصیشدن فعالیتهای مدیران و کارشناسان روابط عمومی در کشور و جلوگیری از انتصاب و اشتغال مدیران رانتی و باندی در روابط عمومیها.
- نیاز جدی به تدوین تاریخ شفاهی روابط عمومیهای کشور، با نگاه مدیریت دانش و انتقال تجارب گرانبهای این حوزهی مهم و اثرگذار.