سید عباس صالحی:
مدلهای موفق قرآنی را برای الگوسازی عرضه کنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از ظهر امروز در پنجاه و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی با بیان اینکه مجموعههای آماده قرآنی که امروز رونمایی شد نوید خوبی برای تحقق پروژههای بعدی این کمیسیون است و هم دبیرخانه کمیسیون و هم سازمانهای موظف، به گونهای عمل کنند که فاز یک را به نقطه اعتماد و اتکا برسانیم.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی گفت: کارهای انجام گرفته و طرحهایی که امروز رونمایی شد از نقاط قابل ارجاع برای فعالیتهای قرآنی در آینده باید باشد. هر پژوهش و تحقیق باید مقدمه عمل باشد اینکه متناسب با عمل چگونه باشد، باید تعریفی از سوی دبیرخانه صورت گیرد.
صالحی درباره سه طرح رونمایی شده در این جلسه گفت: مجموعههای آماده شده نوید خوبی را برای تحقق طرحهای بعدی این کمیسیون در طرحهای مبنایی میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سند ملی توسعه وقف قرآنی، بر ضرورت افزایش کمیت موقوفات قرآنی و افزایش سهم موقوفات و اضافه شدن نیتهای جدید به موقوفات قرآنی تاکید کرد و افزود: میتوان به خیرین هم آن را پیشنهاد کرد و هم مدلهای موفق را برای الگوسازی عرضه کنیم. سند ملی وقف که خود یکی از حوزههای پایه است و وقف در فضای افق اسلامی از تعالیم قرآن نشات گرفته و از بحثهای پایه بوده است.
صالحی ادامه داد: طرح سازمان دارالقرآن هم برای آسیبشناسی مراسم و همچنین مدیریت جلسات خانگی قرآن یک بستر قابل توجه برای افزایش انس با مفاهیم و حفظ و قرائت قرآن است.
وی درباره طرح جهاد دانشگاهی هم گفت: با تالیف کتاب خبرنگاران قرآنی میتوانیم خبرنگاران قرآنی موفق داشته باشیم و میتوانیم وضعیت جشنوارههای قرآنی را تحلیل کنیم.
صالحی تاکید کرد: پروژههای تعریف شده را با سرعت بیشتری به سرانجام برسانیم تا پروندهها و پروژههای نیمه کاره در این حوزه به جا نگذاریم.
وی ادامه داد: در مسیر آمادهسازی اقدامات و عرضه کارهای آماده فرم داشته باشیم تا اقدامات در قالب همگرا و همنواخت شکل بگیرد تا قابلیت ارجاع داشته باشد.
در ابتدای این جلسه عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این جلسه از سند ملی توسعه وقف قرآنی با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، محتوای آموزشی تولید شده دورههای آموزشی ارتقای دانش و مهارت تخصصی کارکنان حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم با همکاری سازمات تبلیغات و مجموعه مطالعات و دورههای تخصصی طراحی شده توسعه نظام تبلیغ و ترویج قرآن کریم با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی رونمایی میشود.
وی درباره سند ملی توسعه وقف قرآنی گفت: تهیه و تدوین این سند بر اساس طرحی با همکاری کمیسیون تبلیع و ترویج قرآن کریم و سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده است.
در این جلسه برنامه اجراییسازی برنامه جامع فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت و محمد خدادی معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه قرآن و رسانه گزارشی از روند تدوین تا تصویب این سند در شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه کرد.
فقهی زاده پیشنهاد کرد تا تمام برنامههای سند قرآن و فضای مجازی به اتحادیه موسسات قرآنی واگذار شود و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از نظرات اعضا، گفت: اتحادیه موسسات قرآنی حداکثر ظرف دو هفته اولویتهای خود را به کارگروه قرآن و رسانه ارائه کند و کارگروه نیر آن را به عنوان مصوبه تلقی و به اتحادیه موسسات قرآنی واگذار کند.
در این جلسه همچنین عضویت نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآنی به تصویب رسید.
همچنین در این جلسه از سند ملی توسعه وقف قرآنی با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، محتوای آموزشی تولید شده دورههای آموزشی ارتقای دانش و مهارت تخصصی کارکنان حوزه تبلیغ و ترویج قرآن کریم با همکاری سازمات تبلیغات و مجموعه مطالعات و دورههای تخصصی طراحی شده توسعه نظام تبلیغ و ترویج قرآن کریم با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.