رابطه نظریه و عمل از حکمای باستان تا رئالیسم انتقادی بررسی شد
نشست علمی «رابطه نظریه و عمل از حکمای باستان تا رئالیسم انتقادی» به همت اداره پژوهش دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی، نشست علمی «رابطه نظریه و عمل از حکمای باستان تا رئالیسم انتقادی» به همت اداره پژوهش دانشگاه باقرالعلوم (ع) و با همکاری دانشکده فرهنگ، علوم اجتماعی و رفتاری این دانشگاه و به صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست، عماد افروغ «عضو هیئت امنای دانشگاه باقرالعلوم (ع)» به تشریح اهمیت و جایگاه نظریه و عمل پرداخت و بر ضرورت نظریهپردازی توسط جامعه اساتید دانشگاهی در کشور تأکید کرد.
وی با تأکید بر اینکه نظریهپردازی یک اصل مهم در دانشگاهها به شمار میرود، گفت: نباید اجازه داد این موضوع تأثیرگذار به حاشیه برود، بلکه باید با فراهم کردن زیرساختها طوری برنامه ریزی شود تا اعضای هیئت علمی به بیان نظریه خود بپردازند.
این جامعهشناس تصریح کرد: پرداختن به نظریههایی با موضوع علم و دین، اخلاق و هنر، سیاست و اخلاق، علم و جامعه، عقل و عشق از اولویتهای جامعه امروز است که میتوان در دانشگاهها و عرصههای مختلف علمی به آن پرداخت.
وی افزود: نباید وقتی یک استاد دانشگاه به مرحله نظریهپردازی رسید، جایگاه او در دانشگاه تغییر کرده و یا به بیرون رانده شود، بلکه باید او را در نظریهپردازی آزاد بگذارند.
در این نشست علمی، همچنین مهدی امامی، حسن عبدی، سیدمحمدرضا امیری طهرانی، مهدی سلطانی، مهدی رجبی و میثم واثقی به تحلیل و بررسی رابطه نظریه و عمل از دیدگاه فلاسفه بزرگ باستان از جمله حکیم ملاصدرا، سقراط، افلاطون، ارسطو، فارابی و سایر فلاسفه یونان باستان پرداختند.